ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  teknoloji  Görüntülü telefon artık Türkiye'de !
voip goruntulu telefon telefon
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 9

kretzsche
kretzsche
Yıllardır sözü edilen ancak gerçekleşmeyen görüntülü telefon artık Türkiye'de...

24 Mayıs 2007 12:40 ABD Başkanı George Bush'un devlet başkanları ve ailesi ile iletişimde kullandığı teknoloji harikası Ojo Türk pazarında yerini aldı. Türk Telekom ile görüşmelerini tamamlayan Amerikan Worldgate firması, Ojo'yu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine de hediye etmeye hazırlanıyor.

Amerika'da 2003 yılında ortaya çıkan ancak 2006 yılında son şekli verilen internet üzerinden görüntülü telefon konuşmasını sağlayan OJO cihazı, 63 ülkeden sonra Türkiye'ye de geldi. Temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Worldgate Şirketi'nin Başkan Yardımcısı Jim McLaughlin, amaçlarının Türkiye'de herkesi OJO sahibi yapmak olduğunu söyledi. Jim McLughlin, OJO'nün dünyada 63 ülkede kullanıldığını ve hedefleri arasında Türkiye'nin dünyada ilk 5 sıraya yükseleceğini beklediklerini söyledi.

Ojo'nun evlerin yanı sıra işyerlerinde, okullarda hatta kamu kurumlarında rahatlıkla kullanılabileceğini anlatan McLaughlin, Türkiye çok enterasan bir ülke bizim için. İnternet alt yapısı çok hızlı ve geniş. Bizim için dünyada ilk 5 ülkeden biri olabilir. Türkiye'deki vergi ve ulaşım fiyatlarını bilmiyoruz ama ABD'de olduğu gibi aylık 10 dolar sabit ücret karşılığında sınırsız şehiriçi, şehirlerarası ve uluslararası konuşma yapılabilecek dedi.

Görüntünün ve sesin kalitesinin de şu an piyasada buna benzeyen ürünlerin çok çok üstünde olduğunu anlatan McLughlin, bu çerçevede Türk Telekom ile görüştüklerini, ADSL bağlantısının nasıl yapılacağı konusunda anlaşmaya varmak üzere olduklarını kaydetti. McLughlin, Ojo'nun tanıtımını da ABD'de yaşayan eşini arayarak yaptı.

Ojo'nun Türkiye Temsilcisi BAB Telekomünikasyon Şirketi Yetkisili Bülent Özbay ise, ürünün piyasadaki diğer ürünlerden farkının MP4 formatında olmasından dolayı ADSL bağlantısını fazla meşgul etmediğini, bu nedenle görüntü ve sesin çok kaliteli olduğunu söyledi. Ojo'nun Türkiye için son derece önem taşıdığını belirten Özbay, Türk insanının sıcak kanlı olmasından dolayı konuştuğu kişiye karşısında görmesinin ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Ürünün Amerika'da 300-350 dolar civarında satıldığını ifade eden Özbay, Türkiye'de bu fiyatın altında satılması için çalıştıklarını ifade etti. Ojo'nun Amerika'da ve Tayvan'da dizayn ödülü aldığını hatırlatan Özbay, Ojo'nun tasarımının insan yüzüne göre ayarlandığını dile getirdi. Özbay, ABD Başkanı Bush'un da kullandığı Ojo'yu Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine de hediye edeceklerini bildirdi.

kaynak
http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=241953
~ 468 gün   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
voip teknolojisi bütün dünyada yayılmışken, internet hızları yüksekken ülkemizde hala bakır kablolar, düşük hızlı ADSL kullanılıyor

mevcut hızlarla görüntülü haberleşme performans sağlayamaz ama birkaç sene içerisinde yatırımlar artarsa görüntülü haberleşme patlama yapar diye düşünüyorum

tane® ©an
tane® ©an
iyi de adam tam tersizi sölemiş kretzsche yaf
Türkiye çok enterasan bir ülke bizim için. İnternet alt yapısı çok hızlı ve geniş. Bizim için dünyada ilk 5 ülkeden biri olabilir

bu arada daha yeni mi gelio bu yaf:D ben artık gelmiştir diodum,teee ilkokul zamanlarımdan beri muhabbeti yapılırdı

w@hhshe
w@hhshe
oo ona kalırsa ilkokul zamanlarımızda kapsüllerle beslenicez diyoduk :))

*taner can* demis ki:

iyi de adam tam tersizi sölemiş kretzsche yaf
Türkiye çok enterasan bir ülke bizim için. İnternet alt yapısı çok hızlı ve geniş. Bizim için dünyada ilk 5 ülkeden biri olabilir

bu arada daha yeni mi gelio bu yaf:D ben artık gelmiştir diodum,teee ilkokul zamanlarımdan beri muhabbeti yapılırdı

tane® ©an
tane® ©an
bizim hayak gücümüz sizinki kadar geniş değilmiş yaf:) kapsüle kadar hayal edemedik:P

w@hhshe
w@hhshe
bizim esin kaynağımız da jetgillerdi :))

*taner can* demis ki:

bizim hayak gücümüz sizinki kadar geniş değilmiş yaf:) kapsüle kadar hayal edemedik:P

tane® ©an
tane® ©an
ezildim la,hiç aklıma gelmemişti bak:) pek gerçekçi gelmemiş o kısım demek ki:)

kretzsche
kretzsche
adam reklam olsun diye götünden sallamış kısacası

purplepain
purplepain
valla gelmesin mümkünse
en çok söylenen yalanlar kimleydin nerdeydin tarzı sorulara cevap verilen yanıtlarda söylenir kanımca
en azından ben ailem falan arayınca öyle yapıyorum
e ortakantin bazında düşünürsek de yandık valla
gelirse ilişkiler forumunu düşünemiyorum ben artık
her taraf sevgilinizi gecenin bir vakti ortaköyde ve etrafında bir sürü kızla görseydiniz napardınız gibi saçma sapan başlıklarla dolup taşar heralde :))

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 9

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008