| |
alice kendi aleminde
|
işte meselelerden biri de bu..
hele de mezuniyete yaklaşmış Bilgisayar-Elektronik-Makine muhendislerinin masasında oturuyorsanız. araya da bi kaç sosyal bilimler ögrencisi serpiştirin.. tartışılır tartışılır tartışılır..
Fikirlerinizi paylaşınız, tartışınız.. belki de Alice'in geleceğini etkileyecek yazdıklarınız::)
|
|
~ 455 gün
|
|
| |
^^burki^^
|
Yapabiliceğin başka meslek varsa onunla eşdeğer o seçilebilir..yoksa el mahkum:)
|
|
~ 455 gün
|
|
| |
comandante
|
Ülkede bu kadar işsizlik varken açıkcası kimsenin asla çalışmam diyeceğini zannetmiyorum. Sonuçta siz üretiyorsunuz kullanmıyorsunuz o silahları.
|
|
~ 455 gün
|
|
| |
alice kendi aleminde
|
bi an onur şenolun.. mutedilin.. ne biliim.. boyle guncelde iyi kotu bisuru fıkır paylaşan sevgılı kullanıcıların yokluğunu g hıssettım..
yok mu muhendis aranızda?? heoo!! sızın bı fıkrınız olmalı bu konuda.
|
|
~ 455 gün
|
|
| |
gemici
|
gemi inşaatı mühendisliği öğrencisiyim.fikrim şudur:kendi ülkem adına çalışırım seve seve,başkaları bizi ve tüm dünyayı tehdit edebilcek araştırmalar-yenilikler yapmak için ugrasıyorsa ben de ugrasırım haliyle salak gibi bakacak halim yok.ama başka devlerler adına çalışmam kesinlikle!!!
|
|
~ 455 gün
|
|
| |
boomerang ¹³
|
silah sanayisinde çalışmanın nesi kötü ki?
zira silahın neresi kötü ki? savunma aracıdır.. dünya üzerinde illa ki anlaşmazlıklar olacaktır. bu yüzden de silahın olmaması çok pembe bir düşüncedir.
aynı zamanda bir kalem ile birileri harika şiirler yazarken bir diğeri onu cinayet aracı olarak kullanabilir.. hem bir çok korku filminde kullanılan bıcağın da annem tarafından gayet masumi ve nazik bir şekilde kullanıldığını görüyorum..
silah insan öldürmeye yarar sadece doğrudur.. ama bu illede öldüreceksin manasına gelmez..
amma velakin, silahsızlandırma da olmalı yahu..
bi de ben bi duş alayım..
|
|
~ 455 gün
|
|
| |
stabil
|
bence de sacma bi saplantı...
kimse bakkal çakkal açıp sigara da satmasın ne bilim bar neyin de işletmesinler
insanlar illegal yollara başvursun alkol tütün için, kaos olsun, yer altı yer üstüne çıksın,
mantıklı düşünelim;
silah öcü kaka die bakarsak olaya,
götürürler merkeze,öptürürler herkese...
|
|
~ 455 gün
|
|
| |
mona roza
|
imkanları iyiyse neden olmasın..illegal bi iş değil sonuçta..
hiç işin olmayıp ortada kalmakta var
|
|
~ 455 gün
|
|
| |
alice kendi aleminde
|
bazı arkadaşlar dıyorlar ki..
bizim bu yerlı -adı çok duyulan sırketler çalışmalarını yurt dısına satıyorlarmış..
adam gitsin başka bir ulkeye saldırsın, bu sırada hedef sapmasın daha cok ınsan vurabılsın dıye çalışmam ben..
falan..
benım pek bi fikrim yok. maksadım bunu edınebılmek.
|
|
~ 454 gün
|
|
| |
güveeen
|
|
|
~ 454 gün
|
|
| |
alice kendi aleminde
|
allalahh.. acaba ben başka bi ülkede mi yaşıyorum.. bi çıkıp dışarı bakayım..
yoksa konuştuğum kişilerin bizim okuldan olması mı mesele.. hmm hm..
|
|
~ 454 gün
|
|
| |
bonaventure
|
|
|
~ 454 gün
|
|
| |
samson
|
nerde anti-militarist genclik??? dort sene okuyup onbasi mi oldunuz?? aferin size !!
|
|
1 ~ 454 gün
|
|
| |
e = m . c²
|
İnsanoğlu kendi kendini öldürmek için silah üretip duruyor yıllardır, sırf güce sahip olmak için dünya kaynaklarını kendi istediği gibi tüketmek için. Bu sırada bir sürü insan hayatını kaybediyor.
Tabi bu sırada birileri çıkıp hümanizmden falan bahsediyor. Yaradılanı severim yaradandan ötürü diyor, düşmanının dahi insan olduğunu unutma, 72 millete bir gözle bak vs. gibi insanın dil din ırk vs. farketmeksizin en değerli varlık olduğunu söylüyor. Ve insanoğlu tüm bu görüşlere karşın birbirini öldürmeye devam ediyor...
Şimdi; silah üretimi için çalışıp çalışmamak ta bence insanın dünya görüşüne kalmış oluyor. Kimisinin umrunda olmuyor sadece aldığı paraya bakıyor, kimisi ise ne olursa olsun çalışmam diyor. Kendi açımdan olaya bakarsam, ben de çalışmam derim.
Çalışanlarında sonradan fikri değişmiyor değil. Tanıdığım bir kaç kişi silah sanayiinde çalışırken bir süre sonra vicdanen rahatsız olup istifa ettiler, ve başka bir iş buldular.
Gönül ister ki dünya da silah olmasın ama gel gör ki bu makineyi yapan birileri herzaman olacak...
|
|
~ 454 gün
|
|
| |
yırtıkconverse
|
lord of war filmi bu konuda yardımcı olur...
|
|
~ 454 gün
|
|
| |
alice kendi aleminde
|
alice kendi aleminde demis ki:
yoksa konuştuğum kişilerin bizim okuldan olması mı mesele.. hmm hm..
|
tramola demis ki:
nerde anti-militarist genclik??? dort sene okuyup onbasi mi oldunuz?? aferin size !!
|
evet evet.. yaşadığım yerin kesinlikle etkisi var..
ama tepki verip gitmek olmuyor.. anlat bence
|
|
~ 454 gün
|
|
| |
tane® ©an
|
sen çalışmadın die o silahlar üretilmiyecekse çalışma, ama üretilecek sonuçta. kendini düşün idealismden kim ne kazanmış bugüne kadar. tamamen duygusal davran:)
ayrıca silah sanayii'nin devlete ait kısmının üretiminde hepimizin dolaylı katkısı var, vergi ödüyorsun o vergilerle üretim yapılıyor. sadece çalışmamak çözüm değil ki
|
|
~ 454 gün
|
|
| |
kucuk bir kiz cocugu
|
bu sektör savunma sanayi olarak geçiyor.. insanlar bilinçsiz olduğu ve savunma aracını saldırı aracı olarak kullandıkları için kimse orda çalışmamalı denemez ki..
|
|
~ 454 gün
|
|
| |
blue_dream
|
ne silahı..savaşmayalım sevişelim mümkünse lütfen..dünyayı silah değil sevgi kurtaracak anlayın artık silah fabrikatörleri caniler sisnle çalışacağıma gider salatalık satarım daha iyi ..:)
|
|
~ 454 gün
|
|
| |
anthony casso cesare
|
Ya çalış ne olucak gözünü seviyim, ha çok zenginsen ve içinde büyük maddi rahatsızlık hissedeceksen bunu seçince çalışma o zaman:D
Öyle yoklugunu hissettim falan filan da deme aç günceli oku bakalım forumları hepsinini varlığını anlarsın:D
|
|
~ 454 gün
|
|
| |