ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  güncel  404 atom bombası
patlar ha islamofobi sosyofobi zulfu livaneli teror komplo teorisi turkiye sscb abd bomba
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

chi sj
chi sj
Çantalar içinde 404 atom bombası dolaşıyor

Harvard Üniversitesi’nden aldığım bir konferans daveti üzerine üç günlüğüne Boston’a gidip geldim ve tahmin edeceğiniz gibi, konuşma yapmanın yanı sıra bu bilim kurumunda çok ilginç kişilerle konuşma ve onları dinleme olanağı buldum.

Son günlerde iç siyasete kilitlenen gündemimize uzak bile olsa, belki bazı ilgilenenler olur diye bunlardan söz etmek istiyorum.

Önce en çarpıcı olanından başlayayım:

Sovyetler Birliği’nin çöküşüyle, sistemin tekrar kontrol altına alınması arasında geçen otorite boşluğu döneminde bu ülkeden 400 atom bombası çalınmış.

Bunlar birer evrak çantasına sığacak büyüklükte bombalar ama her birinin Nagazaki’ye atılandan yüz kat daha fazla tahrip gücü var.

Uzmanlar, bu bombaların gümrüklerdeki x ışını cihazları tarafından da görülemediğini söylüyor.

Harvard çapındaki bir üniversitede yapılan resmi bir konuşma olmasa insanın inanası gelmiyor ama Amerika’dan da dört bomba çalınmış durumda.

Yani dünyada şehirleri yok edebilecek 404 adet bomba birilerinin elinde.

Bir kısmının Bin Ladin’in elinde olduğundan kuşkulanılıyor.

Çünkü hazret birkaç yıl önce yaptığı bir açıklamada “Elimizde İslam bombası var!” demişti.

Hükümete de danışmanlık yapan uzman profesörler diyor ki: “Bu konuda ne yazık ki elimiz kolumuz bağlı. Birisi Washington’u uçurmayı aklına koyarsa eline bir çanta alıp gelerek bunu yapabilir.”

Sonra bu çaresizliği şu sözlerle daha da vahim hale getiriyorlar:

“Bu durumda, bomba patladıktan sonra neler yapabilecekleri konusunda halkı aydınlatmaktan başka çare yok. Böyle bir durumda herkesin aklına kaçmak gelir. Sakın bunu yapmayın. Evin bodrumu gibi bir yerlere girin, kapıları sıkıca kapatın. Yeme içme derdine düşmeden en az üç gün orada bekleyin. Sonra da kaçabildiğiniz kadar uzağa kaçın. Belki üç ay yaşama şansınız olur.”

Amerika’nın beyni sayılan bir üniversitede açık açık söylenen bu sözler ülkedeki korkunun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

Böyle bir dönemde Bush gibi her türlü çılgınlığı yapabilen birisinin görevde olması, tehlikeyi daha da artırıyor.

Çünkü Bush Orta Doğu’daki dengeleri giderek daha da çözülemez hale getirmekte.

Kendimle ilgili olduğu için epey tereddüt ettim ama sonunda bir Harvard profesörünün Bush şakasını aktarmaktan alıkoyamadım kendimi.

Harvard’ta konuşma dışında Mutluluk filmi de gösterildi. Harvard Film Arşivi’ndeki gösteriden sonra gelen soruları cevaplandırırken, kitabın orijinali ile İngilizcesi arasında fark olup olmadığını soran bir izleyiciye “Evet var!” dedim. “Amerika’daki yayınevi kitabı ortalama Amerikalı da anlasın diye basitleştirdi.”

Bunun üzerine Lenor Martin adlı Harvard profesörü espriyi patlattı: “Demek ki Başkan Bush da kitabı okuyabilir artık.”

Bilmem, salonda müthiş bir kahkaha ve alkış patladığını belirtmeme gerek var mı?

Şaka bir yana ama bu bomba işi sahiden ciddi. Bilim adamlarının sunuşlarını dinlerken sırtınız ürperiyor.

Diyeceksiniz ki bizim o kadar çok sırtımızı ürperten konu var ki, varsın bir de bu olsun.

Ama benim anladığım kadarıyla dünya diken üstünde.

üstteki yazı için kaynak:www7.gazetevatan.com/root.vatan?exec=yazardetay&sid=&Newsid=118784&Categoryid=4&wid=5

başlık e=mc2ye ait olup kendisi yine zülfü livanelinin bir kaç gün sonra aldığı yorumlara cevaben yazdığı ikinci yazıyı kopyalayacak..tepki vermeden önce onu da okumakta fayda var..

ikinciyi okumadığımda ben de ilk dan browna malzeme çıktı dedim içimden..
~ 485 gün   mesajın adresini al  

e = m . c²
e = m . c²
Zülfü Livaneli (10.05.2007)

404 bomba meselesi

Dünkü yazımda Sovyetler Birliği’nin çöküşü sırasında çalınmış olan 400 ve ABD’den çalınmış olan 4 bombadan söz etmiştim.

Gördüm ki internet sitelerinde bu yazı için yorum üstüne yorum yapılıyor.

Bence bu, üzerinde yorum yapılabilecek bir konu değil; çünkü bilgi sahibi olmayı gerektiriyor.

Gereken bilgi ise bizlerde yok; konunun uzmanlarında, bilim adamlarında var.

Ben bu konudaki konuşmayı Harvard Üniversitesi’nde kurucu dekan ve Profesör Graham Allison’dan dinledim.

Allison nükleer tehdit alanındaki en büyük bilim adamı ve bu konuda “Nükleer Terörizm” adlı çok tanınan bir kitabı var.

Ben dünyaya bir ifşaatta falan bulunmuyorum; iddia da sergilemiyorum. Sadece çok ciddi bir kurumda öğrendiklerimi okurlarımla paylaşıyorum.

Türkiye konuyu duymadıysa, bu durum, dünyadaki bilgi eksikliğinden değil, bizim ilgisizliğimizden kaynaklanıyor.

Birleşmiş Milletler Atom Enerjisi Komisyonu’nun da konuyla ilgili birçok raporu var.

Sovyetler Birliği çöktükten sonraki süreçte, birçok silahın satıldığı zaten biliniyor.

Rus General Alexander Lebed, KGB için özel olarak hazırlanmış 1342 adet “çanta biçimindeki nükleer silahın 84’ünün çalınmış olduğunu tespit ettiklerini” itiraf ediyor. Bu sadece tespitlerden biri.

Uzmanlar zenginleştirilmiş uranyum ya da plütonyumun çok hafif bir sinyal verdiğini ve bu yüzden her gün gönderilen ve ancak yüzde ikisi kontrol edilen milyonlarca kargo paketiyle bir ülkeye sokulabileceğini belirtiyorlar.

Bunlar resmi raporlar.

Ayrıca bu raporlar Rusya’dan yapılan nükleer kaçakçılıkta Türkiye’nin önemli bir geçiş yolu olduğunu belirtmekte. 1993 ile 1999 arasında Türkiye’de 18 nükleer kaçakçılık vakası tespit edilmiş.

1998’de, Bursa’da yakalanan plütonyum da dahil olmak üzere birçok vaka.

1996’da Zürich’te yüksek derecede zenginleştirilmiş uranyum ele geçirilmiş. Kaçakçılar arasında Türkler de varmış. Dört gün sonra Türk polisi, çetenin geri kalan bölümünü Yalova’da 1.2 kg uranyumla birlikte yakalamış.

1994’te yine Türkiye’de 750 gr. nükleer bomba yapımına uygun uranyum yakalanmış.

Liste böyle uzayıp gidiyor.

Kaçakçılığın çoğu eski Sovyet cumhuriyetlerine komşu olan Türkiye üzerinden yapılıyor. Bunlar Türk ve dünya yetkilileri tarafından tespit ediliyor ama nedense Türk kamuoyu bu bilgi karşısında kalınca “Hadi canım olmaz öyle şey” deme tarzını benimsiyor.

Çünkü bilgi sevmiyoruz.

Dünkü yazımı Habertürk sitesi yayınlamış, birçok kişi de yorum yazmış.

Bu yorumları okuyunca dehşete kapılmamak imkânsız.

Benim için neredeyse atom bombasından daha tehlikeli olan, bu bilgi düşmanlığı.

Bilgi edinme zahmetine katlanmadan, her konuda yorum yapma hakkını kendinde görmek.

İşte Türkiye’nin tahrip kalıbı da bu.

Düşünün ki bu kişiler internet kullanıyor. Ellerinin altında bir bilgi hazinesi var. Bir iki dakika ayırıp da bu konuda yazılanlara göz atsalar, neyin ne olduğunu anlayacaklar ama interneti, dağların ardında dünyadan kopuk bir kahvehanedeki bir sohbete çevirmeyi yeğliyorlar.

Al Gore ile “Uygunsuz Gerçek” belgeselini hazırlamış olan ve Oscar alan Lawrence Bender şu sıralarda kayıp bombalarla ilgili bir film hazırlıyor.

Belgesel gündeme gelince nasıl olsa herkes konuşacak.

Benimki bir ön bilgiydi.

nasıl bir dünyada yaşıyoruz yahu anlamadım ben....

bazen marsa gidip insanların olmadığı bir kolonide yaşayasım geliyor...:S

keffenhaphazzah
keffenhaphazzah
patlarsam yanarsin demek geldi icimden :)

chi sj
chi sj
olayı ilk bushun amerikalıları bakın terör kapıda..sarı alarmdayız gibi laf salatalarıyla diken üstünde oturtarak amerikanın ekonomisinde ciddi pay sahibi olan güvenlik şirketlerinin ekmeğine yağ sürmesiyle bağdaştırdım..

fahrenheit 9/11de de geçiyordu..

terör kapıda..floridaya tatile gidin

ipucu eklerken yöneticilerin halkı böyle bir paranoyaya itmelerinin psikolojide bir terimi vardır diye düşündüm..vikipediada karşıma islamofobi diye bir şey çıktı..
okudum,bunu endülüslere kadar da indirmişler..tarihi geçmişi var demişler..

midem bulandı..
 1   ~ 485 gün   mesajın adresini al  

william wallace
william wallace
bazen diyorum keşke hepsi patlasa da karanlık çağlara geri dönülse gelişmiş ülkelerin çirkeflikleriyle dönen bir dünya olmasa...

tabi 6 milyar insan söz konusu bunu yapmak da insanlık olamaz

halid e.a.&
halid e.a.&
heroesta bile patlama ihtimali olan 3 adam var.alıştık artık nükleerle birlikte yaşamaya.

keffenhaphazzah
keffenhaphazzah
spoiler
ehehehe peter patliyo orda /spoiler

halid e.a. demis ki:

heroesta bile patlama ihtimali olan 3 adam var.alıştık artık nükleerle birlikte yaşamaya.

mojo child
mojo child
o peter mi acaba ya
sylardir belki :P
hadi konuyu degistirelim iyice :d

mushroom
mushroom
bence de bu teror konusu halkı diken ustunde tutmak ve dikkatleri baska bir yone cekmek icin cok saglam bir konu fahrenheit 9/11de de geçiyordu.

hayda.bre
hayda.bre
Yaklaşmayın patatırım :)
 1   ~ 484 gün   mesajın adresini al  

luca leotardo
luca leotardo
Zulfu livaneli sovunu yapmis helal olsun, sora da bende harvardin dekaninin yalancisiyim demis ya tebrik ediyoruz:)))
~ 484 gün   mesajın adresini al  

e = m . c²
e = m . c²
umut sarıkaya ya kemik dergisinde dünyanın en yüzeysel insanı karakterini yarattığı için tekrar teşekkür ediyorum...
 1   ~ 484 gün   mesajın adresini al  

abbas
abbas
Einstein demişti zaten 3'ü bşlmem de 4. Dünya Savaşı taşla sopayla olur herhalde. Nükleer silahlar herşeyi yok edecek diye.

luca leotardo
luca leotardo
Hayata dair tespitleri karikatur dergisi seviyesinde ve derinliginde olanlari da ben once tebrik ediyorum sora da tesekkur ediyorum:)

e = m . c²
e = m . c²
yahu sataşma maksatlı değildi niye alındın ki....:)

ama daha derin bi alıntı yapayım isterseniz...

Benim için neredeyse atom bombasından daha tehlikeli olan, bu bilgi düşmanlığı.

Bilgi edinme zahmetine katlanmadan, her konuda yorum yapma hakkını kendinde görmek.

İşte Türkiye’nin tahrip kalıbı da bu.

saygılar, sevgiler...:)

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008