ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Arkadaşlar bildiğiniz gibi 2007 seçimleri yaklaşıyor, ve internet de ülkemizde 5 sene öncekinden çok daha ciddiye alınabilir bir konumda.
TV'de, gazetelerde, hatta yolda binaların üzerinde vs. siyasi parti tanıtımları yapılmaya başladı. Bu seçimlerde internet de bir tanıtım, medya kanalı olarak görüleceği için ilk defa web sayfalarında da parti reklamları oynamaya başlayacak.
Benim kafamı kurcalayan durum ise şu :
internet siteleri TVler gibi tarafsız medya kanalları olsalar da yayın ve reklam anlayışı olarak fark var. Mesela bir TV kanalını izlerken arada bir parti reklamı çıkıyor gözüküyor gidiyor kanal yayınına devam ediyor. Oysaki internette siz siteyi kullanırken sağda solda reklamlar durmaya devam ediyor.
Bu durum kullanıcıya sitenin taraflı bir yayın yaptığını düşündürür mü? Türk internet kullanıcısı profesyonel yayın anlayışını idrak edebildi mi?
Yarın öbür gün internette siyasi parti reklamları-tanıtımları yayınlanmaya başlayacak, kıyamet kopar mı? Ortakantin de coşar mı? Yoksa herşey olgunlukla yoluna devam mı eder?
8 Mayıs 2007 13:52
luca leotardo
reklamin iyisi kotusu olmaz:D
8 Mayıs 2007 13:57
taharet musluğu
cem uzanı uzak tutmak lazım bu işten o zaman...
8 Mayıs 2007 13:58
çutee-libertine-
sonucunda pek bi fark olmaz bence..insanlar nasil istedigi tv kanalini, gazeteyi seciyorsa girdigi web sitelerde de ayni sekilde secici davranir..
8 Mayıs 2007 15:48
ßµ®ãk
secım zamanı zaten her yer afiş pankart ve dövizlerle dolmus tasmıs olacak bu durumda gozlerımız bu reklamlardan nasibini almamıs yayın organları arıyacak kanımca ortakantınde yapılıcak siyası partı reklamları bak hele ortakantin şucuymuş bucuymuş dan ziyade bıkkınlık yaratabılır,birde şöyle bir fikrim var malum secım zamanı yaklasınca herkes taraf oldugu siyasi parti ile alakalı topicler acıcak,bunu duzenlemek ıcın alt topic acılıp orda secime gıren siyası partılerın başlıkları olabilir ve ne tartısılıcaksa seviyeli ve duzenlı bir sekılde orda tartışılabilir.
8 Mayıs 2007 16:53
lancaster
reklam konusunda sızde bıter bu ıs yonetıcı olarak sıtenın alacagı reklamları kabul etme we etmemek elınızde ama ben olsam tarafsızlıgı korumak adına gelen reklam teklıfıne ewet derdım ıllakı karsı cıkan olur nıe benım destekledıgım deılde oburu falan ama bu sesler her zaman cıkar !!
8 Mayıs 2007 18:12
kretzsche
bu güzel bi fikirmiş zamanında dünya kupası için özel bir forum yapılmıştı seçim için de yapılabilir partiler ne vaadediyor anlayışları nedir amaçları nedir bunun gibi şeyler. insanlar bilgilensin
ßµ®ãk demis ki:
secım zamanı zaten her yer afiş pankart ve dövizlerle dolmus tasmıs olacak bu durumda gozlerımız bu reklamlardan nasibini almamıs yayın organları arıyacak kanımca ortakantınde yapılıcak siyası partı reklamları bak hele ortakantin şucuymuş bucuymuş dan ziyade bıkkınlık yaratabılır,birde şöyle bir fikrim var malum secım zamanı yaklasınca herkes taraf oldugu siyasi parti ile alakalı topicler acıcak,bunu duzenlemek ıcın alt topic acılıp orda secime gıren siyası partılerın başlıkları olabilir ve ne tartısılıcaksa seviyeli ve duzenlı bir sekılde orda tartışılabilir.
8 Mayıs 2007 18:34
tripal enfeksiyon
Bina üstleri ve Tv'ler ile siteleri bir tutmak bana kalırsa pek de mantıklı değil.Çünkü bu bahsettiğiniz kitle iletişim araçları ve reklam amaçlı kullanılan binaların internet siteleri ile uzaktan yakından alakası yok.Çünkü şu an ortakantin için söylemek gerekirse, pek çok kişinin faal olarak katıldığı ve birey bazında etkileşim oluşturduğu bir platform.Fakat aynı şey kitle iletişim araçları için geçerli değil.Ki buna rağmen bazı kanalların ideolojiye göre izlenmediğini düşünülürse, bizzat bireylerin muhatap olduğu bu sitede de üye kayıpları ya da karşıt ideolojiye sahip kişilerden bıktırıcı saldırılar olabilir.
Her neyse yönetim ne derse o olacak ne de olsa...
8 Mayıs 2007 19:06
lithium
biz açılan en basit bir siyasi başlıkta bile tartışmayı başaramıyoruz. sinir katsayıları hemen artıyor. en basit bir binboa reklamı bile bu kadar rahatsız ederken şahsen ben internet sitelerinin böyle bir işe dahil olmasını istemem. hele ki günün yarısını geçirdiğim ortakantinin. üye kaybı olur zaten hangi parti olursa olsun.
18 Mayıs 2007 19:16
p.* selin akay*
ben artik siyasi konulara girmiyorum, hatta reelde de konusmuyorum boyle bir karar aldim kendi kendime. cunku cok yoruldum makinenin dinlenmesi gerekiyor ki daha saglikli dusunebilsin:) kantinde de boyle olsa fena olmaz, hep siyaset, hep derin konular insani paranoya, bir sure sonra da sizofreniye goturur kendimden biliyorum:) gerci ben asik olduktan sonra degistim galiba ya, aklim siyasete degil beyefendinin birine daha cok calisiyor buara
8 Mayıs 2007 22:13
sütoğlan
bence sorun olmaz
insanlar karsındakinin de bu ülkenin iyiliği için çalıstıgını dusunurse sorun olmaz. sonuc itibariyle herkesin amacı aynı aracı farklı. Ben mesela siyasi olarak aynı fikirleri ve çizgiyi paylaşmadığım kişilerle cok da hos geyik yapabiliyorum. Ha bu dediklerime tamamen uyuyor muyum, uymaya calısıyorum, ama bazen kacırdıgım da olmuyor degil:(
Reklamımı yaptıktan sonra:p
Bence sitede partiler adına alt başlıklar acılırsa politikaları vaatleri belli olursa rahat oluruz, bilinçli olurus.Bakın hala iktidar dışındakiler politikalarını acıklamadılar, gerci su an birleşme vb telaşlar var, acıklayacaklardır. Ama bu hal onların sanki sadece konustugunu icraat yapamayacagını düşündürtmüyor da değil.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/11221
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.