ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
ya şu videoyu izleyin bi allah aşkına,bu adam kendini Atatürk'lemi yarıştırıyo,milleti saf yerine mi koyuyor,yani ben izlerken çok güldüm,sizlede paylaşmak istedim
ayrıca bunun hakkında ekşisözlükteki yorumlarda süper
30 nisan 2007 ulusa sesleniş konuşması neticesinde, 1920-1930 dönemi ile 2007 yılını karşılaştırmaya karar veren başbakanımıza sonraki ulusa sesleniş konuşmaları açısından destek olması amacıyla paylaşılacak istatistiklerdir.
- 1923 yılında türkiye'de hiç bilgisayar yoktu, bugün 22 milyon var.
- 1926 yılında türkiye'de üretilen üçgen peynir sıfırken bugün yetmiş bin ton.
sonradan akla gelen uyarı : yetmiş bin ton derken eller iki yana açılacak sonra avuçiçi aşağıya bakarken birbirine kavuşturulup yukarı doğru çevrilerek yuvarlak çizilecek. vücud dili asla unutulmayacak.
-1923 yılında ülkesi için tüm hayatini feda eden kişi cumhurbaşkanı seçilirken, bugün vatanı hakkında daha tek kelime sözünü duymadığınız biri cumhurbaşkanı seçilecek.
- 1923 yılında cumhuriyet daha 1 yaşında bile değilken bugün 84 yaşındadır. (istatistik istatistiktir)
- 1999, entry sayisi 42.014
ve sene 2007 6.345.788 entry
-1923 yılında ülkemizde hiç jay jay johanson konseri olmamışken günümüzde kendisi ülkemize her sene en az bir kere gelmektedir.
1923 tarihinde ülkemizde hic starbucks yokken 2007'de guzide ulkemizde tam 67 adet starbucks bulunmaktadir. aynı sekilde 1923 yılında hic mcdonald's yokken bugun 90 restaurant ile hizmet vermektedir.
sosyo~müzikal istatistik;
1923 yılında john petrucci saniyede 37 nota basamıyorken şimdi bastığı notaları ancak slow-motion takip edebiliyoruz.
aynı tarihlerde maynard james keenan parçanın sonunda 26 saniye boyunca bağıramıyorken şimdi hiç susmuyor efendim durduramıyoruz.
kisi basi milli gelir 100000$ kur / 0.2 ytl alinmistir. (bkz: pi sayisinin 3 alinmasi)
1923 yılında da kendini bilmez cumhuriyet dusmanlari vardi, simdi de varlar. o zaman da tokatı yemislerdi, yine yerler.
1925 yılında vatandaşlar mustafa kemal atatürk şapka devrimini ilan ederken biz bilmeyiz ama sen diyorsan doğrudur giyeriz paşam diyorlardı, 2007 yılında başına türban geçirmeyenlere gavur diyorlar.
1920'lerde köylü milletin efendisiydi, 2007'de anasını alıp gitmek zorunda bırakıldı.
- 1923'de milenyuma daha 70 küsür yil varken, bugun milenyumu 7 yil geride birakmis bir türkiye'de yasiyoruz.
230 milyon yıl önce ortalıkta her boyda dinozorlar cirit atarlarken, 2007 yılında hepsinin kökü kurumuştur.
1927'de türkiye nüfusu 13'648'270 (kaynak: 'die') kişi iken politicacılar gündemi takip edebiliyordu ama bugün nüfus o kadar artmıştır ki milyonu bağırsa başbakan duyamamaktadır.
1927'de yıllık 30 bin kap sütlaç tüketilirken bizim dönemimizde 3 milyon kaba yükselmiştir. (inek arttı ya)
bir de eskiden darbeler radyo istasyonlarını basarak yapılıyordu bu hazretin zamanında e-darbe oldu. aferin size.
1940 yılında taze fındık yiyerek cırcır olanların sayısı 145 iken bugün yılda 24 milyon insan taze fındık yiyerek motoru bozabilmektedir.
1923'de şehit diyorlardı, biz 2007'de kelle demeye başladık. gururluyuz
r.t.e
2007, 1923'ten buyuktur.
1999 yılından 2005 yılına kadar ekşi sözlük'e 3.500 yazar alinmişti. başlattigimiz migferdibi çaylak alimlari projesiyle 2005 yılında 7.000 yazar alindi ekşi sözlüge.
- 1923 yılında ulusa seslenildiğinde 12 milyon insan hem heyecandan hem de saygıdan titriyordu. 2007 yılında ulusa seslendiğinde 70 milyon insan komedi filmi izliyormuş gibi kahkaha patlatıyor.
-1923 de laiklik isteyenler miting düzenleme ihtiyacı duymazken, 2007 yılında milyonlarca insan laiklik ve cumhuriyeti destekleyici mitinglerde sokaklara dökülmüştür.
- 1923'de Atatürk vardı, 2007'de yok*...
1977'de taksim'de 500 bin emekçi varken bugün 50 bin polis, 30 bin jandarma ve 10 bin de piyade vardır. bu iktidarımızın büyük bir başarısı değil de nedir?
not:yorumlar ekşisözlükten alıntıdır
55 Mayıs 2007 21:56
iyiniyetli3.kişi
1923te buş da yoktu mesela
ya da o zamanalr camiler kışla değil ibadet yeriydi
zamanında ibadette de muhabbet de gizliyd, şimdi basın ve haber alma hürriyeti ile düşünce özgürlüğü vesilesiyle her şey aleni
1923te mutlu olmak için TÜRK'ÜM demek yetiyordu....şimdi....
35 Mayıs 2007 22:02
iyiniyetli3.kişi
bu adam şaka mı yapıyor ya? ben istatistikten anlamam ama yani 1933 ve günümüzü karşılaştırmak çok mantıklı bişi diil her halde...ölü doğum, anne ölümü oranlarını falan karşılaştırıyo sanki...güzelim o zaman bilmem kaç milyon yıl önce günler 22 saatti şimdi 24 saat...hadi bunu da bi dahaki seslenişe kullanıver, kıyağımı da unutma...
5 Mayıs 2007 22:05
iyiniyetli3.kişi
ULUSA SESLENİŞ
1933 yılında ben portakalda vitamindim, 2007 yılı itibariyle 22 yaşımı devirmiş bulunuyorum..
1933te atatürk doğalı48yıl olmuştu, şimdi öleli 69yıl oluyor
1933 yılında benzin fiyatları ne kadardı bilmiyorum ama şimdi sanırsam 70$ı devirdi ki bu da her halükarda o zamankine göre arttığı anlamına gelir
1933te memurluk ciddi, önemli ve saygın bir meslekti, şimdi en iyisi tüccarın durumu....
5 Mayıs 2007 22:12
iyiniyetli3.kişi
baykal şahsında muhalefet liderleri iki koyun gütmemişken görünen o ki rte'ciğim milyonlarca koyun güdüyor..bu da bi rekor tabe...
ben de kendi forumum gibi takılayım canım çok süper oluyo..
5 Mayıs 2007 22:23
züreyy-fa
maç bitince burası da dolar,şimdi herkes maçta :D
5 Mayıs 2007 22:25
iyiniyetli3.kişi
ayy doğru ya:))
ehe onlar geldiğinde ben olmucam, bunu da bi istatistiğe vursak:)
ahahhah vay be ülke de neler değişmiş değil mi!!
-1923 de kızılhaç görevlileri varmıy dı bilmiyorum ama sene 2006 Kızılhaç ankara temsilcisi vardı ve güneydoğu da pkklılara yardım ederken yakalandı(hükümette bu olayın üstünü örttü ve direk sınırdışı etti)
-1923 de ülkedeki ekonomi millileştirildi,2007 özelleşmeyen yer kalmıyacak mantığı var şimdi(alan kişiler ister ingiliz hükümetine çalışsın,ister pkk verilen maınlarn sahbi olsun.....)
-1923 de vatandaşın kimliği ile ilgilenilmezdi,2007 alt kimlik üst kimlik b*ku çıkardılar.
-1923 de her şey vatan,millet içindi,2007 her şey abd ve ab için :)
Az kaldı r.t.e dip dalga geliyor.
Parola VATAN, işaret NAMUS :)
6 Mayıs 2007 02:36
hayda.bre
Ayrıca insn bu kadar ucuz bir ulusa sesleniş yapar mı yaa, insan da biraz gurur olur.Ulan yol yapmaktan, her şeyi satmaktan usanmadınız ama üretim için bi şey yaptınız bee.Tarım da kullanılan tohumları üretmemizi bile engellediniz tabi 1923-1938 arası kendini geçindiren 7 ülkeden ve snayide %500 büyüyen bir ülke iken 2007 tarımı iflas ettiren sanayisi,tüccarını ezdiren bir ülkeyiz :)
6 Mayıs 2007 02:39
alice kendi aleminde
ben de bizim istatistikler sandım.. hani 50 falandı yaa.. onlar da pek komıktı
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/11178
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.