ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
HÜSEYİN HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ SABAH EZANIYLA UYANDI. KARISI KENDİNDEN ÖNCE KALKMIŞ VE SALONU SABAH NAMAZI İÇİN HAZIRLAMIŞTI.
BAZI SABAHLAR UYKULARINA DOYAMAYIP NAMAZA KALKAMIYORLARDI, AMA ÇEVRELERİNDEKİLERE KILDIKLARINI SÖYLEMEK ZORUNDA OLDUKLARI İÇİN, O ZAMAN DA VİCDAN AZABI ÇEKİYORLARDI.
UYKULU GÖZLERLE HÜSEYİN'İN İMAMLIĞINDA NAMAZLARINI KILDILAR. GÜNEŞ DE YAVAŞ YAVAŞ KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLAMIŞTI.
AYŞE GİDİP KIZI KÜBRA VE OĞLU FURKAN'I UYANDIRDI. YAVRUCAKLARIN SABAHIN BU SAATİNDE KALKMALARI ONU ÜZÜYORDU, AMA İSLAM DEVRİM KONSEYİ İLKOKULLARIN SABAH ALTI BUÇUKTA EĞİTİME BAŞLAMASI KARARINI ALDIĞINDAN BERİ, BAŞKA ŞANSLARI KALMAMIŞTI.
HENÜZ YEDİ YAŞINDA OLAN FURKAN HER SABAHKİ GİBİ, AĞLAMAKLI AĞLAMAKLI KALKTIĞINDA ON BİR YAŞINDA OLAN KÜBRA KAHVALTIYI HAZIRLAMAKTA ANNESİNE YARDIM ETMEYE BAŞLAMIŞTI BİLE.
AİLE SESSİZCE KAHVALTILARINI EDERKEN TRT1'DE YAYIMLANAN 'İSLAM'IN SABAHI' PROGRAMINI SEYRETTİLER.
ZATEN FAZLA BİR ŞANSLARI YOKTU, ÇÜNKÜ TÜRK-İSLAM DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİĞİ GÜNDEN BERİ TÜM RADYO TELEVİZYONLAR DEVLETLEŞTİRİLMİŞTİ VE ANADOLU VE TRAKYA İSLAM FEDERASYONU SABAH SAATLERİNDE DİNİ PROGRAMLAR DIŞINDA YAYINLARA İZİN VERMİYORDU. GERÇİ GÜN İÇİNDE DE DURUM ÇOK FARKLI DEĞİLDİ, AMA HİÇ OLMAZSA ARADA BİR, KORSAN FİLMCİLERDEN ALDIKLARI İSLAM DEVRİMİ ÖNCESİ TÜRK FİLMLERİ VEYA YENİ AMERİKAN FİLMLERİ SEYREDEREK EĞLENEBİLİYORLARDI.
AYŞE KIZI KÜBRA'NIN ÇARŞAFINI GİYDİRİRKEN BİR AN ÇOCUKLUĞUNU HATIRLADI. ANNESİ HER SABAH OKUL ÖNLÜĞÜNÜ GİYDİRDİKTEN SONRA UPUZUN SAÇLARINI GÜZELCE TARAR VE KIZINI ÖPÜP KOKLAYARAK OKULA UĞURLARDI.
OYSA KÜBRA'NIN OKULDA ÇARŞAF GİYME ZORUNLULUĞU OLDUĞU İÇİN, NE SAÇINI UZATMASININ BİR ANLAMI VARDI, NE DE GÜZEL ÖNLÜKLER GİYMESİNİN.
KIZINI HAZIRLADIKTAN SONRA AYŞE KENDİ ÇARŞAFINI DA GİYDİ VE AİLECE EVDEN ÇIKTILAR.
ÖNCE FURKAN DEVLET KREŞİNE, SONRA KÜBRA OKULA BIRAKILDI VE KARI KOCA DA ÇALIŞTIKLARI DEVLET DAİRELERİNE GİTTİLER.
HÜSEYİN SAKALLARININ BİRAZ FAZLA UZADIĞINI VE KISALTMASI GEREKTİĞİNİ FARK ETTİ İŞ YERİNE VARINCA. TAMAM, SAKAL BIRAKMAK ZORUNLUYDU, AMA FAZLA UZADIĞI ZAMAN DA AMİRLERİ HEMEN UYARIYORLARDI.
ÖĞLE NAMAZI SAATİNDE HER ZAMANKİ GİBİ OKULLAR VE DEVLET DAİRELERİ TATİLE GİRDİ. AYŞE ÇALIŞMAKTA OLDUĞU BAKANLIKTA, HÜSEYİN ÖĞRETMENLİK
YAPTIĞI OKULDA, KÜBRA DA OKULUNUN MESCİDİNE GİDEREK ÖĞLE NAMAZLARINI KILDILAR.
FURKAN İSE HENÜZ NAMAZ YAŞINDA OLMAMASINA RAĞMEN, KREŞ EĞİTMENİNİN DENETİMİNDE ABDEST ALMASINI VE NAMAZ KILMASINI ÖĞRENDİĞİ KISA BİR DERSE TABİ TUTULDU.
AKŞAM EZANI SAATİNDE DEVLET DAİRELERİ VE OKULLARDA MESAİ SAATLERİ BİTTİĞİ İÇİN, TÜM AİLE YENİDEN EVDE TOPLANDILAR.
HERKES KENDİNE GÖRE YORGUNDU. ÖZELLİKLE AYŞE'NİN CANI ÇOK SIKKINDI.
BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE RAMAZAN BAŞLAYACAKTI VE MİDESİNDEKİ RAHATSIZLIK NEDENİYLE ORUÇ TUTMAKTA ZORLANDIĞI İÇİN, RAMAZANLARI ARTIK SEVMİYORDU AYŞE.
OYSA DEVLET DAİRESİNDE ÇALIŞTIĞI VE ÖZELLİKLE DE RAMAZAN AYLARINDA TÜM DEVLET İŞLERİ NAMAZLARA VE İFTAR SAATLERİNE GÖRE AYARLANDIĞI İÇİN, GÜNLÜK HAYAT AYŞE İÇİN İYİCE GÜÇLEŞİYORDU.
İSLAM DEVRİMİNDEN ÖNCE OLDUĞU GİBİ, CANI İSTEYENİN ORUCUNU ALLAH RIZASI İÇİN TUTTUĞU, İSTEMEYENİNSE KEYFİ İSTEDİĞİ GİBİ TUTMADIĞI GÜNLERİ DÜŞÜNDÜ.
OYSA ŞİMDİ ORUÇ TUTMAMAK NEREDEYSE DİNE KARŞI ÇIKMAK GİBİ BİR ŞEYDİ VE BU DA OLACAK ŞEY DEĞİLDİ.
AYŞE YATTIĞI YERDE BUNLARI DÜŞÜNÜRKEN, HÜSEYİN İSE ÇOKTAN UYUMAYA BAŞLAMIŞTI VE RÜYASINDA BABASINI GÖRÜYORDU.
BABASI GENELDE OLDUĞU GİBİ, EVDE AKŞAM RAKISINI İÇİYOR VE ÇAKIRKEYİF OLDUKÇA DA ANADOLU TÜRKÜLERİ SÖYLÜYORDU.
O ANDA BİRDEN RÜYASINDA DAİRESİNDEKİ AMİRİNİ GÖRDÜ.
AMİRİ HER ZAMANKİ ASIK SURATIYLA GÜNDE EN AZ ÜÇ KERE VERDİĞİ VAAZLARINDAN BİRİNİ VERİYOR VE İÇKİNİN, HATTA MÜZİĞİN NE KADAR GÜNAH OLDUĞUNU SÖYLÜYORDU
'YUKARIDA SIRADAN BİR TÜRK AİLESİNİN İSLAM DEVRİMİ YAPILDIKTAN SONRA YAŞAYACAĞI SIRADAN BİR GÜNÜN ÖZETİNİ OKUDUNUZ.
BU SİZE BİR ŞEY İFADE ETTİMİ?
'KOMİK' Mİ DEDİNİZ,
'SAÇMA' MI DEDİNİZ,
'HADİ CANIM SEN DE'
VEYA
'YOK DEVENİN BAŞI' MI DEDİNİZ?
SİZ NE DEDİNİZ BİLMİYORUM, AMA OTURDUĞUNUZ YERDE SÜRDÜRDÜĞÜNÜZ BU GAFLET UYKUSUNA DEVAM EDERSENİZ, ÜÇ-BEŞ YIL İÇİNDE BİR SABAH BÖYLE BİR TÜRKİYE'YE UYANACAKSINIZ.
BEĞENİN VEYA BEĞENMEYİN! BU TÜR LAFLARI 'LAİKLİK PARANOYASI' OLARAK GÖRENLERE İSE İRAN İSLAM DEVRİMİNİN ARDINDAN ÜLKESİNDEN KAÇMAK ZORUNDA OLAN BİR AYDININ ŞU SÖZLERİNİ HATIRLATMAK İSTERİM:
“ŞAH PEHLEVİ'NİN AMERİKANCI VE EMPERYALİST REJİMİNDEN O DENLİ BEZMİŞTİK Kİ; İSLAMİ ŞERİAT BİLE GELSE, BUNDAN BETER OLAMAZ DİYORDUK.
İRAN KOMÜNİST PARTİSİ (TUDEH) BİLE PEHLEVİ'YE KARŞI, PRENSİPTE BİLE OLSA, AYETULLAH HUMEYNİ'Yİ DESTEKLER HALE GELMİŞTİ.
OYSA HUMEYNİ GELİP DE İSLAM DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİKTEN SONRA, İSLAMİ ŞERİAT BASKISI ALTINDA YAŞAMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU ANCAK O ZAMAN GÖREBİLDİK.
ŞANSLI OLANLARIMIZ ÜLKEDEN KAÇTI. O KADAR ŞANSLI OLMAYANLARIMIZ İSE, ŞU ANDA ÜLKEMİZİN TOPRAKLARININ ALTINDA YATIYORLAR!”
AKP HÜKÜMETİNİN BAŞINDAN BERİ BİR YALAN RÜZGÂRI OLAN VE TÜRK ORDUSUNU ZAPTU RAPT ALTINA ALMAKTAN BAŞKA HİÇBİR ŞEYİ HEDEFLEMEYEN AB (AVRUPA BİRLİĞİ) POLİTİKASI DA ARTIK AB (ARAP BİRLİĞİ) POLİTİKASINA DÖNÜŞTÜĞÜNE GÖRE, BU ADAMLARIN ARTIK NESİNİ İSTİYORSUNUZ?
-KAFASI TÜRBANLI CUMHURBAŞKANI EŞLERİNİ Mİ?
-'İSLAM HAKKI İÇİN CAİZDİR' DEYİP ÜLKEYİ HER AÇIDAN SOYUP SOĞANA ÇEVİRMELERİNİ Mİ?
-YOKSA ULUSLARARASI HAVAALANI APRONUNDA DEVE KESEN (VE YAKALANINCA ÖNCE GÖREVDEN ALINIP, SONRA TERFİAN LONDRA'YA TAYİN EDİLEN) BÜROKRATLARINI MI?
BU SON ŞANSINIZ TÜRKİYE!
BU SEÇİMDE DE 'HİÇBİRİNE OY VERMEYE DEĞMEZ' DİYE SANDIĞA GİTMEYİP, UYKUYA DALARSANIZ, UYANDIĞINIZDA ADIM ADIM YAKLAŞAN ŞERİATIN ARTIK DÖRTNALA KOŞTUĞUNU GÖRECEKSİNİZ.
SİYASİ FİKRİNİZ NE OLURSA OLSUN, YAKLAŞAN SEÇİMDE MUTLAKA VE MUTLAKA OY VERİN VE TÜRKİYE'Yİ ORTAÇAĞ KARANLIĞINA DÖNDÜRMEYE HEVESLENEN AKP KADROLARININ HEVESLERİNİ KURSAĞINA TIKIN!
alıntıdır
44 Mayıs 2007 16:43
hayali
nadanlar eder sohbet-i nadanla telezzüz,
divanelerin her demi divane gerektir..
ziya paşa
4 Mayıs 2007 16:58
&limon&
komedi ya walla komedi!!
14 Mayıs 2007 17:01
mona roza
çok abartılı bi yazı olmuş
14 Mayıs 2007 17:03
qwerty
daha ne denebilir ki . .
bu okuduklarınızı hayal zannediyorsanız yanılırsınız.. islam devrimi baskıcı ve özgürlükleri kısıtlayıcı, halkı iktidardakilerin kölesi haline getirici bir karşı devrimdir..
5 yıldır çektiğimiz işkenceye sandıkta yanıt verelim arkadaşlar. AKP belasından artık bu ülkeyi kurtaralım
14 Mayıs 2007 17:05
shah
komedi olan ne?yazı mı yoksa başımızdakilerin yaptığı mı?eğer yazıya komedi diyorsan git akpye oy ver de bunlar bir gün başına gelince ortakantinde vakti zamanında yazılmıştı böle şeyler de gülmüştüm dersin.yok eğer akepe komedi ise zaten bişi demiyorum farkındasındır her şeyin.
gökçe_limon demis ki:
komedi ya walla komedi!!
4 Mayıs 2007 17:09
&limon&
ikisi de komedi!!!
yazınlanların zerre kadar gerçeklik payı yokk..forward maillerle dolaşan bi hayal! km yazmış bunu:)))) nerden alıntı???
evet kaynak????????
hayal gücünüze hayranım, eğer adamlar bunu yapacak güçte olsaydı, erken seçime ok bile demezdi...
orda burda milletin orucunu başörtsünü, namazını sorgulayan zihniyet islamcı değildir!!! YOBAZDIR..bunları islamın gereği, zorlaması olarak düşünen de onlardan daha YOBAZ dır ki okumuş cahildir...
din nedir buna gelecek konu yine...hiç İslamiyet şudur budur die açıklama yapmak istemiyorum merak eden dinde zorlama var mıdır diyen açıp okur..
yazının kaynağı lütfen..değer kazanması için
24 Mayıs 2007 17:40
shah
hayal gücünüze hayranım, eğer adamlar bunu yapacak güçte olsaydı, erken seçime ok bile demezdi...
erken seçim mi?hah.adamlar tekrar seçilmek için yazın ortasına tarih verdiler be.ülkedeki bütün akıllı insanların evlenip balayına çıktıkları,okulların kapanıp ailelerin tatile gittiği zamanı seçtiler.bunu yapacak güçte olsalardı diyorsun,adamların ülkenin her biriminde adamları kendi işlerine ne geliyorsa onu kabul ettirip,onu uyguluyorlar.bu kadar sığ görüşlü olmaz bi insan.at gözlüğü ile yaşıyorsun.başka da bişi demiorum...
4 Mayıs 2007 17:58
auxara
kaynak mı?evet forwardlanmış bi mailden alıntı bu yazı.kendim yazmadığımı belirtmek için yazdımalıntıdırı.başımızdakiler gitmediği sürece ülkenin ne duruma geleceini anlatıyor.anlayana...
değer kazanması için demişsin.senin gibilerin gözünde değer kazanmasa da olur böyle şeyler.aç biraz kanal türk,ntv,haber türk izle de ülkenin ne durumda olduğunu gör.her şey gezip tozmak,eğlenmek değildir.bilinçli yetişmeli insan biraz.ülke elden gidiyor,hala uyuyorsun,böyle şeyler yapacak güçte olslardı diyorsun.emin ol bunu yapmaya başladılar,bir sürü de yol katettiler.neyse,ne de olsa boş konuşuyorum.bir kulağından girip,diğerinden çıkıyor...
4 Mayıs 2007 18:06
hayali
en başından beri demokrasiye hazır olmayan bir toplum muyduk?
daha 46'ya kadar meclisimizde muhalif bir ses çıkmadı..
sonrasında da nasıl bir muhalefet? daha en başından ezanın türkçe de okunabilmesi ile ilgili kararın meclisten chp'nin de onayıyla çıkması bize bunu düşündürtmeye başlamalı..
çok partili demokrasiye hazır mıydık?
ben gözümü açtığımdan beri rejim tartışmaları odağından yayılan muhalefet..rejim tartışmaları:laiklik..türkiye'de toplum yapısı itibariyle,bugün ya da bir 5 sene içinde bence yüzyıllarca bu ilkenin asla yıkılamayacağının bilinmesine rağmen hala laiklik..
son zamanlarda karşımıza çıkan bir değer olarak laiklik'in korunması asla değildir bu sadece bir partiye yönelik antipropagandadır..gayet siyasidir,iktidar partisi dışındaki siyasi partilerin siyasi emellerine hizmete yöneliktir..laiklik tam seçim zamanı mı bu kadar tehlikeye girdi?dini duyguların sömürülmesine ilişkin faaliyetler,sözgelimi kutlu doğum haftası bahanesiyle yapılanlar,bu seçim döneminden evvel yapılmıyor muydu?peki ya genelkurmay?o da mı yalan söylüyor diyebilirsiniz..bence evet..yaşadığım ülkede hiçbir kuruma güvenim kalmadı:meclis,yargı,asker..
şimdi ben geleceğe yine ümitli bakayım mı?
ömrüm bitene kadar adam gibi yapılmış muhalefet görebilecek miyim?akp'nin rejim tartışmalarıyla değil eğitim,sağlık,tarım politikalarıyla eleştirildiği günler..akp'yi ekonomiye etkileriyle istifaya davet edebilecek gençler?
ama o zor değil mi?
ekonomi bilmek lazım,tarım politikalarını takip etmek lazım,sağlık sistemini kılı kırk yarıp incelemek lazım..
böylesi daha kolay değil mi?
kolaycı medyanın kolaycı gençleri..
medya size böyle mi muhalefet yapmayı öğretti?
biz alıntılarla yaşamıyoruz...bu ülke için hareket halindeyiz...tanımadığınız kişiler hakkında daha dikkatli konuşun...
biraz tarih (İnkılap, Cumhuriyet) bilgisi ile daha kaliteli yorumlar çıkabilir elbet...kimin yazdığı belli olmayan bir maille değil...
müslüman olmak zorunda değiliz, şeriatla kesinlikle yönetilmek istemeyiz, Cumhuriyetin ilelebet AKTİF bekçileriyiz, ''ya ya sen gör bak ben demiştim, lan oğlum bak, at gözlüğü, kulaksız...''vb terimlerle mahalle kavgasına girmeksizin ATATÜRK ilke ve inkılplarına HER KİŞİNİN DİNİ İNANCINA saygı göstererek , onları rencide edecek, kıracak ya da damarına basıp sinirlendirecek yazılarla hareket etmeden DEMOKRASİ için birşeyler yaparız!!
kim olduğumuza gelince siz bizi tanımazsınız...
24 Mayıs 2007 18:19
&limon&
shah demis ki:
erken seçim mi?hah.adamlar tekrar seçilmek için yazın ortasına tarih verdiler be.ülkedeki bütün akıllı insanların evlenip balayına çıktıkları,okulların kapanıp ailelerin tatile gittiği zamanı seçtiler.bunu yapacak güçte olsalardı diyorsun,adamların ülkenin her biriminde adamları kendi işlerine ne geliyorsa onu kabul ettirip,onu uyguluyorlar.bu kadar sığ görüşlü olmaz bi insan.at gözlüğü ile yaşıyorsun.başka da bişi demiorum...
BÜTÜN AKILLI İNSANLAR???
güneş gözlüğü lazım mı?
şimdi sen ben tatile gitcem oy veremeyeceğim mi diyosun??
erken seçim olmasaydı ne dicektin acaba...
yumurta kabuğundan çıkmış kabuğunu beğenmemiş: demokrasi halktır ve halkını küçük gören bir millet herşeyi hak eder...
okuman , yazın tatil köylerinde olman , balayını bilmem hangi ülkenin hangi kulsesinin tepesinde yapman,insanı adam yapmıyor, akıllı mı hiçç....
ülke elden gidiyo ama ben balayı yapcam diosan yürü kardeşim kim turta seni...
hayal gücüne ve endişelerine hayranım,,,, bi gün az güneşlenip oyunu kullan yaşın tutuyorsa, sonra ben seçmedim dersin...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/11160
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.