ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
dün hepimizin bildiği gibi 1 Mayıs idi..bir arkadaşım açtığı başlıkla 30 yıl önce yaşananların bilançosunu özetlemiş..dün haberleri izleyemememden kaynaklı olsa gerek sadece dün trafik probleminin yaşandığını sanıyordum.oysa bugün haberleri izlediğim zaman gördüklerim bana sinir krizi geçirtiyordu..bir devletin maaşlı polislerinin adalet anlayışı tüylerimi ürpertti..eyleme katılanlara atılan dayakların yanı sıra beni en çok üzen bir kafede yemek yiyen yaşlı bir beye eşinin gözü önünde hayasızca,adice ve kusurumu bağışlayın ŞEREFSİZCE atılan bir tokat oldu..attığı tokattan sonra yüzündeki gaz maskesine olan güveninden ibaret olsa gerek pişkin pişkin hiçbir şey olmamış gibi oradan uzaklaşması beni çok yaraladı..nasıl bir ezilmişlik duygusuyla yaptı bunu bilinmez ama bir hayvan gibi davrandığına şüphe olmasa gerek..dahası basın mensuplarına atılan dayaklar yine bir basın mensubunu eşinin gözü önünde 5-6 polis tarafından joplanması,tekmelenmesi ve onu kurtarmaya çalışan eşi(bayana) atılan tekmeler...ama hepsinden daha çok öfkelendiğim üç kişi var ki bunlar saygı seviyemi zorlayan şahsiyetler olan istanbul valisi muammer güler,istanbul emniyet müdürü celalettin cerrah ve iç işleri bakanı abdul kadir aksu..dün sayın(!) vali çıkıp efendim eylem hukuka aykırı düzenlendiği için müdahale ettik ve izin vermedikdedi. peki sayın(!) vali göstericilerin üzerlerine yolladığınız o dayakçı polisleri nasıl hukuka uyduruyorsunuz?bu mu sizin adalet anlayışınız?bu mu sizin düzen anlayışınız?ama şunu hiç unutmayın sayın muhteşem(!) üçlü;o insanlar bir gün size hukukun ve adaletin ne olduğunu anlatacaklardır...
42 Mayıs 2007 20:21
boomerang ¹³
1 mayıs'da polislerden biriyle girdiğim sohbette polis abimizin dediği;
biz emir kuluyuz, başka şehirden getirilerek, sabah 4'de iş başı yapmak, trafiği kapamak, jop kullanmak hoşuma mı gidiyor? ben istemez miyim atın üstünde sokaklarda gezeyim..
lafına karşılık..
evet biliyorum zor.. sen sanıyor musun ki her gün sabah okula gitmek kolay.. sen sanıyor musun ki hem okul hem işi bir arada yürütmek kolay.. sen sanıyor musun ki, cumhuriyet mitingine gidip durmak kolay.. yok hepsini geçtim de sen sanıyor musun ki vergi vermek kolay
ya cidden şereflik yapmış vali be, en hafif böle ifade edebildim
ayrıca gördüğüm resim ve görüntülere bakarak konuşuyorum, bunların Israil'in filistinlilere yaptıgından tek farkı canlı kalkan ve gerçek mermi kullanmamalarıdır. devlet terörürüdür
2 Mayıs 2007 20:35
aynen_kanka
istanbul polis vilayeti oldu.
dünü polis bayramı ilan ettiler hepsinin gözlerinin içi gülüyordu.
sanki karşılarında düşman varmış gibi davranışlar hepimizi derinden etkilerdi . vali beyfendiye asayişi sağladıgı için çok minnetarız
saol saol saol
12 Mayıs 2007 21:01
spartacus
Her boka açılan taksim meydanı bir tek işçilere emekçilere çok görüldü.Ama sonuçta o meydanı kazandık.Tarlabaşı, kurtköy,otoban gişeleri,üsküdar,karaköy,istiklal caddesi,şişli,beşiktaş her yer 1 mayıs alanı oldu.Keşke orda olup da eylemcilere ağızlarından piç orospu çocuğu pezevenk gibi küfürlere ederek saldıran polisleri görseydiniz.
13 Mayıs 2007 00:25
daddy's girl
emir kulu polislerin kanından şüphe ederim.
çorbacı diye boşuna demiyorlar!var ki birşey denmiş.
kardeş kardeşe bunu yapmaz.yeter artık milletin azına sıçtılar.
o jopları yemesi gerekenler o insanlar değildi.
ne diye konuşuyoruz ki biz burda bunu yiyen yedi dayağı olan oldu.
3 Mayıs 2007 00:55
şıracı
provakasyon vardı diyor vali asıl provakasyonu kendi yaptı..sonucta kendini rezil etti..izin verilsedi hersey kontrollü olur gündemde bu kadar yer tutmazdı.. 1 mayısı ülke gündeminin en tepesini cıkmasını sağladığı için valiye tesekkür ediyorum:)
TAKSİM EYLEM ALANI MI?
Oysa, bu alanda daha önce Bosna mitingi yapılmış ve bu miting tam bir gerici gösteriye dönüşmüştü. Sertab Erener Erovizyon şarkı yarışmasında birinci olduğunda ya da Türk Milli Futbol Takımı bir başarı kazandığında Taksim meydanı defalarca bu tip gösterilere açılmıştı. Ortada açık bir çifte standard vardı.(alıntı kanaltürk)
3 Mayıs 2007 01:07
şıracı
tabi yılbaşı kutlamalarıda var taksimde..
İŞTE TAKSİM İŞTE 1 MAYIS
3 Mayıs 2007 01:10
schizophrenia
traji komik olan da polislerin kendi aralrındaki telefon görüşmlerinde söylediklerinden tutun insanlrla(onlartın gözünde her bir eylemci anarşist nasıl olsa) konuşmalarına her ayrıntının bugun gazetelerde ifşa edilmiş olması dün de canlı yayında millete izletilmiş olmasına rağmen valinin hala hak hukuk diye anlamını bilmediği kavrmları tekrarlayıp durması.
yav kardeşim neymiş taksim önemli bir merkezmiş kitlenemezmiş,50.000 kişi giremezmiş oraya.bi insan ne kadar salak olabilir ki meydanı ota boka kitleyebildiği bir yeri haklı bi ses için halka açmaktansa köprüleri 6 saat boyunca tıkayıp istanbulu felç etsin.
üstelik karşındakiler bölücü mü terörist mi nedir yani çevre illerden bile polisler getrtmek,uyarı bile yapmadan kimsin nesin diye sormadan gördüğü her guba saldırmak,kafelerden burda eylemci var mı varsa verin diyerek insan toplamaya çalışmak,hızını alamayıp gazetecilere saldırmak hatta bazıları dayaktan yerde sürünrken sonunda seslere kulak verip gazeteci olduklarını anlayıp ' o zaman ayağımın altında dolaşma'diye bağırmak..
polis bayramı olduğu kesin hayatlarının dayağını atmıştır çoğu hem de rahat rahat yaptıkları her şey için kılıf hazır bir şekilde....
3 Mayıs 2007 01:16
dnz
anlamadığım bişi var türban için eylem yapıolar ama polis sadece bakıo iş memuraişçiye gelince vuruolar sopayı ki bu insanlar zam için eylem yaptıklarında polise de yansıo devlet eliyle devlet memuru işçisi dövülüo
bu mudur adalet?
3 Mayıs 2007 01:41
şıracı
Enteresan Vali.... Bekir Coşkun
Hürriyet
02 Mayıs 2007
VALİ İşçiler geliyor... diye kalkıp kapıya kadar koşup masasına geri döndü.
Ben böyle vali görmedim.
Dün 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda yakalanan suç aletlerini sayıyor:
İki kar maskesi...
Söyler misiniz; on binden fazla kişi iki kar maskesini nasıl takacaklardı dersiniz?
*
Bu vali enteresan.
Diyelim ki futbol maçlarından sonra Taksim’de eğlence toplantıları yapılabiliyor. Yılbaşı eğlencesi de yapılıyor, şarkı yarışması şenlikleri de...
Ama 1977’de arkadaşları öldürüldüğü için orada anma toplantısı yapma hakkı en çok olan işçilere yasakladı Taksim’i.
Tüm bunlardan Vali’nin haberi hiçbir zaman olmadı.
Ama anlı açık, emeği ile yaşayan, namuslu işçiler Taksim’e gelmeye kalktıklarında Vali İşçiler geliyor... diye koştu.
*
Ve önlem aldı Vali:
Metro kapatıldı.
41 okul tatile sokuldu.
Trenleri, vapurları, tramvayı, otobüsleri, özel otomobilleri durdurdu vali, ki içindekiler de durmuş olsunlar.
Yüzlerce kişi gözaltına alındı, çok yaralı var, kimse işine gidemediği gibi evine de dönemedi.
Bebekler biber gazından zehirlendiler.
Kısacası rezalet oldu İstanbul.
Vali bunu niye yaptığını açıkladı:
Kamu düzeni için...
Ben bu kadar enteresan bir vali görmedim...
3 Mayıs 2007 02:17
haymatlos
Ben 1 Mayıs'ta cereyan eden olaylarda herhangi bir gariplik görmüyorum.Sanırım demokratik bir hukuk devletinin kanatları altında huzur içinde iddia eden yoktur(Aslında bu kavram da içi boş bir kavramdır ama hiç yoktan iyidir herhalde).Devlet kendisine karşı olan muhalefeti susturmak isteyecektir her daim.Devletlerin ve dolayısıyla otoritenin var olduğu bir yerde bundan kurtulmanın imkanı yoktur.Yine de tüm bunları bir kenara bırakacak olursak bile mevcut kanunlar üzerinden bile devletin ne kadar aciz bir durumda olduğunu anlayabiliriz.Şöyle ki Anayasanın girişinde der ki:Hiç bir kanun hükmü anayasaya aykırı olamaz.Bu kati ve emredici bir hükümdür.Sonra bilmem kaçıncı maddede de der ki:Toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak bildirime tabidir.Yani bir yerde miting yapacaksan mülki amirliğe diyorsun ki ''Ben meydana çıkıyorum' o kadar.Bu aşamadan sonra yapması gereken şey göstericileri dövmek değil korumaktır.Vali toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun falan filan diyip zırvalıyor ya o kanun aslında anayasaya aykırı.Kendi yaptığı anayasaya bile saygısı olmayan bu kan emicilerin işçi sınıfına saygılı olmasını beklemiyorum zaten.
Vali ve emniyet müdürü konusuna gelince onlardan daha fazlasını beklemek yersiz olurdu.Ama ilginç bir ikili oldukları söylenebilir.Birileri kapağı almış tencerenin üstüne kapatmış.Bilmiyorum vali yuvarlanmış da olablir.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/11141
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.