ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > 29 nisan 2007 çağlayan mitingi
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  << Önceki Sayfa      şu anda 73 - 80

boomerang ¹³
boomerang ¹³
herkesin tek bir amaç için katıldığı,
amma velakin herkesin farklı bir aracı olmuş miting..
1 Mayıs 2007 02:38   mesajın adresini al  

küçük bir kız çocuğu
küçük bir kız çocuğu
Dünyanın en büyük ailesi...
1923 de bizim.
1453 de.
Şehit kanı da bizim.
Alın teri de.
Mehter de bizim.
Nazım da.
Süleymaniye de bizim.
Ayasofya da.
Türkü de bizim.
Arya da.
Edirne de bizim.
Ardahan da.
Meydan da bizim.
Çankaya da.

Bana göre, mesajı budur...
Tandoğan'ın da.
Çağlayan'ın da.

İstersen bundan sonraki mitingi Haymana Ovası'nda yap...
Yine sığmaz. Yine taşar.

Deniyor ki bazen, habire eleştiriyorsun, hiç mi iyi bir şey yok bu ülkede?
Var işte.
Edirneli eczacının, Trabzonlu öğretmen arkadaşı var artık...
Tandoğan'da tanıştılar.
İzmirli avukatın, Urfalı muhasebeci arkadaşı var...
Çağlayan'da tanıştılar.
Antalyalı turizmci, Samsunlu doktoru tatile bekliyor bu yaz...
Ankara'da sözleştiler.
Mersinli mandalinci, bir kasa gönderecek döner dönmez, Bursalı öğrenciye... Kaldığı yurdun adresini aldı İstanbul'da.

Ya da şöyle bak...
İnsan, o güne kadar hiç tanımadığı birine, anacığım, şöyle otur, dinlen biraz, kardeş, al biraz su iç , yenge, simit alıp geleceğim, kızıma göz kulak olur musun der mi?
Der...
Dünyanın en büyük ailesidir çünkü bu... Milyonlarca akraba.

Komünist suçlamasıyla 12 Eylül'den sonra vebalı muamelesi gören şarkıcı, söylüyorsa...
Ülkücü olduğu için 12 Eylül'den sonra işkence gören eski bakan, eşlik ediyorsa...
7'sindeki bebe oradaysa...
77'sindeki dede oradaysa...
Sen daha ne mesaj arıyorsun?

AB'yi de tebrik ederim, bu arada...
Böleyim derken, birleştirdiler.
Kenetlediler hatta.
Ben AB'nin yerinde olsam, gazete köşelerinde çöreklenen ikinci cumhuriyetçileri, mahkemeye veririm... O kadar para döktüler fonlardan, gene de beceremedi yeteneksiz herifler.

Yılmaz Özdil..

1 Mayıs 2007 15:04   mesajın adresini al  

max.j.one
max.j.one
baba bak sen bana adam olamazsın demiştin.

B*şbakan olmuşsun ama boşbakan olmuşsun. Ben sana başbakan olamazsın demedim adam olamazsın dedim...
1 Mayıs 2007 15:14   mesajın adresini al  

ewo
ewo
AYM werdi kararını ve bu çapulculara da gereken yanıtı..bundan sonra ne olur bilinmez ama tek yürek olarak değerlerine sahip çıkan duyarlı halkın sesini BİRİLERİ duydu..
1 Mayıs 2007 23:31   mesajın adresini al  

çilekk
çilekk
izmirden kalktık önce ankaraya gittik ordan istanbul çağlayana gittikk
tek bir taşkınlık dahi olmadı
yorgunluktan ölmek üzereydik
ama değdi!!

cumhurbaşkanlığını halka açtılar ;)
trt de az önce açıklama yaptı sayın başbakanımız......
2 Mayıs 2007 00:12   mesajın adresini al  

cush
cush
cumhurbaskanligini halka actilar evet. simdi ne olacak sizce. abdullah gul aday olursa ben size soyleyim cok buyuk farkla kazanacak cumhurbaskanligini. vecdi gonul aday olursa bu oran biraz daha duser ama yine akpnin adayi alir secimi. o zaman ne olacak? yine yuruyecek misiniz? ya da ne diye yuruyeceksiniz? kahrolsun demokrasi diye falan mi? basmiza ne geldiyse demokrasiden geldi diye falan mi? merak ediyorum hakkaten. ne olacak?

çilekk demis ki:

izmirden kalktık önce ankaraya gittik ordan istanbul çağlayana gittikk
tek bir taşkınlık dahi olmadı
yorgunluktan ölmek üzereydik
ama değdi!!

cumhurbaşkanlığını halka açtılar ;)
trt de az önce açıklama yaptı sayın başbakanımız......

2 Mayıs 2007 00:42   mesajın adresini al  

*onur şenol*
*onur şenol*

takma isismi demis ki:

güldünya..
inşallah her zamn diliniş cıkarıp konusmaya dewam edersin bu ülkede..sana we senin gbi aklı basında kızlarımıza yasaklar getırmez bu gerici zihniyet ve sen onların karsına dıkılıp ne oluyor burda bizde warız demeyı aklına getırmek zorunda kalmassın. cünku bu imam zihniyeti seni muhattap almaz işte böle basi acık dılı dısarda.
ama biz seni dinker haklı buluruz merak etme.
keske bu işler diyalogla olsa da. kimse sokaklara dokulmese.
özgurluler dıyalogla barısla cıcekle bocekle degıl . mucadekeyle kazanılır. ve korumak gerekırse aynı mucadele her zaman verilmek durumundadır..
insallah sen diyolog kurarsında sokaga dokulmes kımse anası yanında...

Acaba nerde yanlış yapıyoruz diye düşündünüz mü merak ediyorum. Acaba hiç düşündünüz mü meydanların mitinglerin yıldızı oldu chp yıllarca. En büyük mitingleri seçim döneminden en ateşli organizasyonları chp yapmıştır bazıları ise sessiz sedasız teşkilatlanmış ve hep seçimlerde 1. en kötü ihtimalle 2. parti olarak çıkmıştır. Peki neden acaba neden onlar halka ulaşabiliyorlar da chp ulaşamıyor. Neden bu insanlar çok oy alıyorda sizin savunduğunuz fikirlerin partileri baraj mücadelesi yaşıyor.
Yazının bunun özeti gibi sanki. Bu imam zihniyeti diyorsunuz hala bu gericiler diyorsunuz hala. Hakir görüyorsunuz o insanları aşağılıyorsunuz. Fakat unutmayın ki o insanlara inanan güvenen 10 milyonluk bir grup var. Siz akpye saldırırken ülkenin yüzde otuz beşine de ağır ithamlar yöneltiyorsunuz. Neredeyse vatan haini yerine koydunuz akpye oy verenleri.
Ve siz böyle oldukça nemalanacak akp bu gerilim ortamından. Siz böyle oldukça akp dinin yegane savunucusu türbanlıların tek umudu olacak. Siz saldırdıkça sağ görüşlü insanlar kenetlenecek. İmam zihniyeti gelmesin demek ne demektir acaba?Nasıl bir statükodur. Türkiyenin imamları hep gerici mi Türkiyede dini görevini yapan insanların hepsi gerici mi?
Siz bu insanları gerici zihniyetle sorgularsanız bu imamları gözünde saygın yere oturtmuş halk acaba sizin hakkınızda ne düşünür.
Bu ülkenin yüzde 75 i sunni müslüman. Sünnilik mezhebinin kurucusu kimdir?İmam-ı azam Ebu Hanife. Yani imamların en büyüğü demek. Sizin imam ayılıd imam bayıldı tarzı ifadelerinize bunlar gerici yobaz ifadelerinize onlar nasıl yaklaşıyorlar peki. Sessiz kalarak anlayışla karşılayarak hoş görü ve demokrasi çağrısı yaparak halka dönerek.
Yobaz olabilirler gerici de olabilirler şeriatı da getirmek istiyor olabilirler.Bunlar konuşulur fakat sizin uyguladığınız sert dayatmacı agresif tavırlara karşın karşınızdakiler demokrasiden hoş görüden uzlaşıdan bahsettikçe mazlumları oynadıkça daha çok kaybeder görüşleriniz ve akp bugün yüzde 35 olan oyunu çok daha yukarlara taşıma zemini bulur.
Lütfen kelimelerimize biraz dikkat edelim. Ben bunu gerçekten kendime bir görev addediyorum. Akpyi sevmiyorum Akpnin bir daha ki seçimlerde iktidar olmasını istemiyorum. Fakat bunun için statükocu değil gerçek gerekçelerim olduğunu düşünüyorum. Bu görüşlerimi belli kurumlara ve toplumun kutsal saydığı değerlere saygısızlık etmeden ve insanları incitmeden. Akp ye oy veren insanları hakir görmeden yapmam gerektiğine inanıyorum ve inandığım başka bir şeyde birey olarak hepimizin de akpye yardım etmemiz gerektiği. Çünkü burada kullanığımız cümleler dahi akpnin ve onun savunduğu görüşün kazanmasına yardım edebilir. Bu site bir çok insana ulaşıyor lütfen biraz daha dikkat.
Akpnin bu gerilim politikalarının oyununa geliyoruz. Neredeyse akpye karşı tüm partiler bir olup iç savaş çıkartacağız ülkede. Biraz kafamızı kaldırmalıyız. Ne şeriatın geldiği var ne de darbenin. Sadece ortalık suni olarak bulandırılıyor. Biraz aklımızı başımıza alırsak ortada aşılamayacak hiç bir problem yok.
Türkiye bu sorunu kolay olarak çözümleyebilir bunun tek yolu birbirimizi anlamak ortak hassasiyetlerimizi meydana çıkarmak ve diyalogla uzlaşıyla bir şeyleri halletmeye çalışmak.
Chpnin çözümsüzlük mantığı da büyük darbe vurdu ve bu yaşanılan krizin ateşleyicisi oldu. Anap ile Dyp ile ortak bir aday belirleyebilirlerdi ona göre tavır alabilirlerdi. Bu seçimlerde zaten sayın olayıyla askerlik yan gelip yatma yeri değildirlerle kan kaybetmiş akpnin iktidar şansını sıfıra indirirdi iyicene. Fakat CHP sadece oyunu bozmaya oynadı oyun bozmaktan yapıcılığa fırsat bulamadı.Bu da chp için ve chpnin savunduğu değerler için büyük bir dezenformasyona yol açtı.
3 Mayıs 2007 02:58   mesajın adresini al  

çilekk
çilekk
karşı çıkılan şuanki hükümetin yönetimidir..
milletin dinine laf eden yok ki?!?
mitingler de demokrasiye uygundur..halk istemediğini bu şekilde belli etti..
hadi konuşalım paylaşalım belki vazgeçersiniz sayın akepe!!
tabi tabii halk'ımızz
ahaha
4 Mayıs 2007 01:56   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  << Önceki Sayfa      şu anda 73 - 80

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009