inat uğruna vatanı da satarlar .. ama görüldü ki vatan sahipsiz değil.. kim daha inatçıymış görsünler..
29 Nisan 2007 22:29
fransua
katildik cok guzeldi..
Ampul tayyip ananida al git
129 Nisan 2007 22:33
*lokum*
o topluluk beni gerdi burda,biz de çare olarak spor yapıp stres attık...
ayrıca diğer mitingden zılgıtı yiyen medya, yayın yapmada birbirleriyle yarıştı adeta...
ayrıca medyanın olması iyi oldu, mikrofon uzatılanlar o kalabalık hakkında bilgi verir nitelikteydi...
Yazık !
29 Nisan 2007 22:34
fransua
EDISON bile pisman oldu haha
29 Nisan 2007 22:42
bonaventure
oradaydım
ben de oradaydım
hayatımda katıldığım ilk miting
yüz binlerle,milyonlarla
omuz omuza
yanyana
başbaşa
gördüm
ilk defa birbirini gören insanların
birbirleriyle gözgöze gelip selamlaşmasını gördüm
bayraklarını bir hırsla sallayışlarını, hiç yorulmadan yere deydirmeden dalgalanmasını gördüm.
gözlerini gördüm, ağlamamak için kendini tutan insanların gözlerini.
60-70 yaşında teyzeler gördüm
ayakta zor duran ama bayraklarını bırakmayan.
renkleri gördüm kırmızı beyaz
o eşek derisi gibi derisi olanlara karşı
aynaya baktığımda kırmızı beyaz olan yüzümü gördüm.
ne mutlu bana
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!
29 Nisan 2007 22:52
abbas
Tandoğan'da ve bugün Ata'mıza Cumhuriyet borcumuzu ödemek için toplandık, yıkılmaz bekçileri olduğumuzu göstermek için. Bir avuç insan olarak değil, milyonlar olarak yürüdük. Ve bugün gördüm ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamayacak.
Ne mutlu Türküm Diyene
29 Nisan 2007 22:53
sphinx®
Tek kelimeyle mükemmel,ancak bu kadar iyi bir şekilde tepkimizi koyabilirdik.orda 1 milyonun üstünde insan var ve kesinlikle herhangi bir taşkınlık yok.Başı örtülü,başı açık,yaşlı veya genç KADINLARIMIZ ordalardı.Asıl önemli olan noktalardan biri bu bence hem laikliğin savunamsız olmadığı mesajı verildi hem de ordaki her düşünceden ve yaş grubundan kadınımız birlik beraberlik mesajı verdi(bkz:başörtüsü meseleleri...).Tekrar tekrar saygıyla eğiliyorum önlerinde...o yaşlı teyzeler belki de hasta yatağından kalkıp geldiler kutsal saydıları,değer verdikleri şey tehlikeye düşünce...Ha bu arada
hiç bişey tehlikede değil diyen arkadaşlara..23 nisandaki MEB etkinlikleri ortada....Ayrıca bu ülkenin ordusu bu tarz konularda senden benden daha deneyimli insanlardan oluşuyor ve sağlam istihbaratları,ortaya HENÜZ koymadıkları belgeleri varki konuşuyorlar.. cumhuriyetin her türlü tehlikeye karşı son kalesi olan TSK eğer muhtıra niteliğinde bir bildiri yayınlamışsa elbette bunun bir sebebi var.eğlence olsun diye kimseyi tehdit etmezler...
29 Nisan 2007 23:38
tutsak
Kasımpaşa imamı kaça sattın vatanı...
130 Nisan 2007 01:21
*onur şenol*
Devam edin efendim kutuplaştırmaya ülkeyi.
Devam edin cepheler kurun yepyeni.
Bir yandan asker ayaklansın bir yandan akp yanlıları.
Bir yanda darbe söylentileri bir yanda şeriat söylentileri.
Sonra toplaşalım yiyelim birbirimizi.Başlasın laik anti-laik tartışmaları ölelim öldürelim bir kere daha. Sonra hırsımızı alınca darbe gelince. Ya kardeş kardeşi vurdu bizi birbirimize kırdırdılar diye ağlayalım.
Mitingte 1 milyon kişi toplandı e nolcak akpde 11 milyon oy aldı.
Biz konuşmadan anlamayız efendim. Biz diyalogtan nlamayız biz ancak miting yaparız dövüşe çekişe yaparız bişeyleri.
sonra da ağlarız kardeş kardeşi öldürdü diye.
Devam edin halk ayıldı imam bayıldı demeye. Siz öyle dedikçe acaba bu ülkenin imamları ne düşünüyordur. Bu ülkenin dindar kesimi bakalım naapacak. Umarım sizin sertliğiniz onlarda olmaz.
Yine aynı senaryolar yine aynı çatışma taktikleri ve yine bundan nemalanacak dış dünya.
Bırakın efendim diyaloğu bırakın güzel mesajlar vermeyi devam edin böyle iyi miting miting gezelim. Bu kısır döngüde devam edelim bir 20 sene daha kaç darbe yaşadık kaç buhran yaşadık sürekli saydık yerimizde ulu önderin ölümünden beri. Gene aynı senaryo devam etsin o gene kıralım birbirimizi..
30 Nisan 2007 02:31
abbas
Bu ülkeyi kutuplaştıran bugün mitingteki insanlar değildi, aksine başbakanın laik insan müslüman olamaz, ya müslümansınızdır ya laiksinizdir gibi sözleridir. Kutuplaşma budur. Kutuplaşma alt kimlik- üst kimlik kavramını ortaya atmaktır. demokrasiyi amaç değil araç olarak görmektir. Şehitlerden bahsederken kelle demektir. Kutuplaşma Kenan Evren'i bahene göstererek, askerle halkın arasına set çekmektir.
Ayrıca bugünkü mitingte ne dövüş vardı ne çekiş. Aydın, ülkesini, insanını seven hiç kimsenin kavgayla işi olmaz. O kadar kalabalığa rağmen tek bir olay çıkmadı.
30 Nisan 2007 02:37
*onur şenol*
Ortada bir kutuplaşma varsa iki tane taraf vardır.
Taraflardan akp kanadının yaptıklarını zaten biliyoruz.
Burda eklemeye gerek dahi duymuyorum.
tutsak demiş ki :Kasımpaşa imamı kaça sattın vatanı...
fransua demiş ki : EDISON bile pisman oldu,Ampul tayyip ananida al git
cornflake demiş ki : halk ayıldı imam bayıldı:Pp=)=)
ewo demiş ki : bu beyinsizler bu kalabalıktan da anlamaz!!
sadece bu sayfadan bir kaç not. bu insanlar mitinge katılmış insanlar.
ne demek imam bayıldı. İmamlık İslam dininin en önemli kurumlarından birisi. Siz nasıl İmamlık kurumunu böyle hakir görebiliyorsunuz ve aşağılıyorsunuz bu bir kışkırtma değil midir her yerde gördük bunu.
Kasımpaşa imamı ne demektir. Siz sanıyor musunuz ki böyle yapınca herkes sizi alkışlayacak. Aksine inanılmaz bir tepki var sağ görüşlü tüm çevrelerde zaten çoğuda destek vermiyor ve içten içe nefret tohumları nifak tohumları atılmaya başlandı. İnsanlar arasında bu iş İslam antiİslam çatışmasına varacak nerdeyse. Bu yüzeysel popülist yaklaşımlar bizi bir kırılma noktasına getiriyor.
Nasıl buralara geldik. Neden birdenbire darbe lafları dolaşmaya başladı. hp miting yapmak yerine bir cumhurbaşkanı adayı çıkaramaz mıydı gündeme. Uzlaşı yolunu arayamaz mıydı meydanlara çıkıp neden seçildi miting yolu.
Nasıl oluyor da sol görüşe sahip bir partide gerekirse darbe olsun yönelimi olabiliyor.
Gene ülke karıştırılmak isteniyor ve maalesef insanlar da var güçleriyle çalışıyor devam etmesi için. yarın öbür gün adalet ve kalkınma partisi 2-3 milyon mevcudu bulan bir miting düzenlerse Abdullah Gül için Türkiye bunun altından kalkamaz.
30 Nisan 2007 02:49
grey.
İnsanlar var güçleriyle devam ediyor iç karışıklığın devam etmesi için demişsin ama o insanlar ülkelerine sahip çıktıklarını ilk defa bu kadar yüksek sesle dile getirdiler....Ve herkesin aynı seviyede bunu dile getirmesini bekleyemezsin çünkü orada bugün 2 milyona yakın her kesimden, Ankara'da da 1 milyon kadar insan vardı....Bu çok basit bir bakış açısı varolan durum protesto edilirken keşke negatiflik işin içine girmese ama sonunda Ne mutlu Türküm diyene deniyorsa yapılana ve yapılacaklara değer....
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/11107
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.