ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > aktivite > 1 Mayıs taksimde işçi bayramı

Sayfalar: 1  2  3  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 13 - 24

bonaventure
bonaventure
işçi haklarını savunmak için emekçi olmak gerekmez mi doğrudan doğruya?

işçi çocuğu olabilirsiniz
sempati de duyabilirsiniz haklı mücadelerine.
ama sormazlar mı adama sen ne yaptın(ne yaptınddan kasıt üretimdir ve lütfen üretimi 3 gün antalyada otelde çalıştırmakla bir tutmayınız) şimdiye kadar diye.
ne hakkın var bizim hakkımızı savunmaya...

baban gitsin savunsun işçiyi
sen her halükarda dış kapının mandalı değil misin?

hoş benim bu söylediklerimde türkiye de doğru düzgün sendika hakkına sahip olamayan, olması içinde doğru hareketler yapmayan,halen daha akp ve benzeri kurum ve kuruluşların peşinde koşan bi işçi sınıfndan(bütün işçileri kastetmiyorum) beklemek ne kadar gerçekçi o da ayrı bir konu...

not: parantez içindekiler siz böylesiniz kastıyla yazılmış değildir, gördüğüm duyduğum insan modelleridir.
28 Nisan 2007 15:53   mesajın adresini al  

bonaventure
bonaventure

çok yalan bi lafmış!
yok böyle bir genelleme...

gocuk(gogo) demis ki:

emeğiyle para kazanan herkes proleter yani işçidir!!

28 Nisan 2007 16:01   mesajın adresini al  

rogerian
rogerian
işçi haklarını sawunmak için buna inanmak içinden gelerek o meydana gitmek de yeterlidir arkadaşım ordaki insanların yanında olma isteğide yeterlidir orası sana kalmamış isteyen gider içinden gelen gider paşalar gibi meydanlarda halayını çeker sloganını atar kardeşlerinin haklarını sawunur

bonaventure demis ki:

işçi haklarını savunmak için emekçi olmak gerekmez mi doğrudan doğruya?

işçi çocuğu olabilirsiniz
sempati de duyabilirsiniz haklı mücadelerine.
ama sormazlar mı adama sen ne yaptın(ne yaptınddan kasıt üretimdir ve lütfen üretimi 3 gün antalyada otelde çalıştırmakla bir tutmayınız) şimdiye kadar diye.
ne hakkın var bizim hakkımızı savunmaya...

baban gitsin savunsun işçiyi
sen her halükarda dış kapının mandalı değil misin?

hoş benim bu söylediklerimde türkiye de doğru düzgün sendika hakkına sahip olamayan, olması içinde doğru hareketler yapmayan,halen daha akp ve benzeri kurum ve kuruluşların peşinde koşan bi işçi sınıfndan(bütün işçileri kastetmiyorum) beklemek ne kadar gerçekçi o da ayrı bir konu...

not: parantez içindekiler siz böylesiniz kastıyla yazılmış değildir, gördüğüm duyduğum insan modelleridir.

28 Nisan 2007 17:17   mesajın adresini al  

bonaventure
bonaventure
işçi hakkını işçi almalıdır.

senin benim aldığım hak işçi hakkı değildir.

işçi düşünmeli

işçi uygulamalıdır...
28 Nisan 2007 17:36   mesajın adresini al  

rogerian
rogerian
paylaşmak birbirinin hakkını sawunmak nedir bilir misin sen?nasıl düşünüosun sen ya sadece beni ilgilendiren konuyu sawunurum sadece ben ben ben !bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabı arkadaş biz öyle insanlar değiliz gider kardeşlerimizin bu günlerinde yanlarında oluruz sen buna karar weremezsin isteyen kimseye zararı olmadığı koşulda istediğini yapar

bonaventure demis ki:

işçi hakkını işçi almalıdır.

senin benim aldığım hak işçi hakkı değildir.

işçi düşünmeli

işçi uygulamalıdır...

28 Nisan 2007 18:12   mesajın adresini al  

bonaventure
bonaventure

işçi hakkını kendi savunursa
işçi hakkını kendi kazanırsa
anlar kıymetini
her zaman sen yanında olmayacaksın
misal okuldan mezun olunca;)
paylaşmayı bilmemek değil bu
saldırıda değil
bakın aşağıdaki alıntıda neyin ne olduğu gayet açık kanımca
senin demeninde işveren için bi anlamı yok
misal ben işverenim
ve sana soruyorum

SEN KİMSİN?

[quote=bonaventure]
...haklı mücadelerine...
[/quote]
28 Nisan 2007 18:24   mesajın adresini al  

rogerian
rogerian
işçi zaten orda mücadelesini sawunuor ben ona destek olduğumu gösteriorum bu fikirde kalmıor benim dawranışlarıma dönüşüor sadece bu kadar ne yani işçi olmayanlar da mitinge katılınca işçiler kendi haklarını sawunmamış mı oluyor? sawunmuş oluyor hem de daha etkili bir şekilde tepkilerini göstermiş oluyorlar
28 Nisan 2007 18:36   mesajın adresini al  

bonaventure
bonaventure
işte senin orda yaptığın kendi kendini tatmin etmekten başka bir şey değil.

işçi hakkını kendi alsın.
sen ancak ona fikir verebilirsin
eylemde de sen olursan
soruyu değiştiririm işverenin olarak

işçi kim?

bırakın
bırakın da kendi haklarını savunsunlar
senin oraya gitmende
benim bunu bi işçiye direk söylemem de ukelalıktan başka bi şey değil;)
28 Nisan 2007 18:50   mesajın adresini al  

rogerian
rogerian
ben neden kendimi tatmin edeyim orda ya geç sen bunları sen bunun tatmin olup olmadığına karar weremezsin bu benim fikrim giderim 1 mayısa katılırım sen ister buna katıl ister katılma değişen bişey yok bunlar senin kendi doğruların ve sen bunları bana kabul ettiremezsin kabul ettirmeye çalışsan da çalışmış olmakla kalırsın.
 1   28 Nisan 2007 18:56   mesajın adresini al  

bonaventure
bonaventure
28 Nisan 2007 23:42   mesajın adresini al  

şıracı
şıracı
bonaventure' a

1 mayısın anlamı sadece işçi bayramı olması değildir arkadaşım..işçi ve emekçi bayramıdır..bizlerde yarının emekçileri ve tolumsal muhalefetin parçalarıyız..ne demek kendini tatmin etme ezilenlerin hakkını savunmak cok yüce bir görevdir tabi yapabilen için..bireyci bir dünya yaratıldı..sen de haklısın..bugün şeriata karşı laikliği,darbeye karşı demokrasiyi savunmanın ta kendisidir 1 mayıs..bir de talepleri tekrar gözden geçirmeni tavsiye ederim..lütfen iyice bir bak..kaçı direk işçilerle alakalı kaçı genel talepler..ben o taleplerin hepsinin altına imzamı atıyorum..sen atmayabilirsin ama yaklaşım tarzın yanlış..
 5   29 Nisan 2007 02:15   mesajın adresini al  

**bozacı**
**bozacı**
BONAVENTURE'A....
1 Mayıs bir GELENEKTİR.
1 Mayısın anlamını kavramak gerek öncelikle...
30 yıl önce sence taksimde 1 mayısta sadece işçiler,emekçiler mi vardı?İnsanlar inandıkları uğruna katledildiler.
Ben geleceğin emekçisiyim tıpkı senin gibi,herkes gibi,ve geleceğim için 1 mayısta taksimde olacağım.
Sadece işçi bayramı diyorsun bu kadar dar görüşlü olmak yanlış.
Benim babam da annem de öğretmen,ben de gelecekte belki avukat belki savcı yada hakim her neyse,sonuç olarak EMEKÇİ olacağım tıpkı ailem gibi..
Haklarımı savunmanın neresi yanlış???????
Benim söylemek istediğim 1 Mayıs'a katılanlar değil 1 Mayıs'ın amacı önemlidir.Amaçları zaten saydım yukarıda.SENİN BU AMAÇLARA KARŞI ÇIKTIĞIN BİR NOKTA VAR MI?
 2   29 Nisan 2007 12:51   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 13 - 24

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008