ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > 14 Nisan Mitinginde kaç kişi vardı? Bilimsel yanıt

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 61 - 72

*yvaine*
*yvaine*
bugün bunu birilerine anlatana kadar göbeğim çatladıı ya...

second to none demis ki:

Sözün aslına inmek gerek bence, ne mutlu Türk olana denmemiş değil mi :) Ne Mutlu Türküm Diyene denmiş... Rastgele söylenmiş bir şey değil, ve bir şeyler slogan olarak kullanılacaksa bunu en fazla hak eden sözler bunlar...

Atatürkün bu sözü söylerkenki amacı ırk ayrımı yapmak kesinlikle değil, daha çok Türkiyede yaşayan ve bunla gurur duyan insanları Türklük adı altında birleştirmektir.. O zamanlar şimdiki gibi değildi tabi, Türküm demek bambaşka bir his uyandırıyordu kuşkusuz.. Şimdiyse özellikle yurt dışındaki Türk imajı öyle bozuldu ki Türküm demeye utanır olduk...

Ben farkındayım tehlikenin.. Ve bilinçlenmenin başladığının da farkındayım.. Güzel günler göreceğiz çocuklar :)))

30 Nisan 2007 23:35   mesajın adresini al  

*yvaine*
*yvaine*
heh iste mevzu aynen bu. ben de diyorum ya o donemde turk olmayan insanlar turk olduklarini kabul ederlerse herhangi bir sorun cikmiyordu. bu o donemin bir nevi sindirme politikasi denilebilir. ulkede yasayan insanlari turkluk adi altinda birlestirme fikri yanlistir. ve ben bu sozde ataturkun bahsettigi seyin turkiye cumhuriyeti vatandasi olmak degil turk ırkına sahip olmak oldugu kanaatindeyim. cumhuriyetin ilk yillarindaki carpik milliyecilik anlayislari bunlar. (bu carpik milliyetcilik anlayisi sadece turkiyede degil tum dunyada o donemde hukum surmekteydi). halen ayni soruyu soruyorum ben size. turkum diyebilmek falan diyorsunuz ya ben turk degilsem ve bu ulkede yasiyorsam neden turkum deyimki ya? ancak turkiye cumhuriyeti vatandasiyim diyebilirim.( turk olmasam tabi)
tamam deme yaa... zaten sen desen de bi yarar sağlamaz...
 1   30 Nisan 2007 23:48   mesajın adresini al  

second to none
second to none
Atatürkün zamanında sindirilmesi gereken çevreleri gerektiği kadar sindiremediğini düşünüyorum.. Ve hayır Ne Mutlu Türküm Diyene sözündeki Türklük ırk değildir...

Mesela Amerika... Amerikan ırkı var mıdır? Araştırmaya filan gerek yok, yoktur böyle bir ırk.. Ama amerikalılar o kadar vatanseverdir ki, o kadar Amerikalı olmuşlardır ki kimse benim ırkım amerikalı değil, ben ispanyolum, ben meksikalıyım demez... Benzer bir birliktir Türklük.. Çok daha onurlu ve çok daha aydın bir birlik..
30 Nisan 2007 23:58   mesajın adresini al  

*yvaine*
*yvaine*
cahillikle suçlamak ve ukalaca bi tavır :D iimiş...
bildiini söledikten snr hala araştırman konusunda ısrar etseydim ya da kalkıp sana ben anlatsaydım dediklerinde haklı olabilirdin...
burda herkes görüşlerini bildiriyo, tartışıyo... esas konudan çıkıp da kişisel olarak ezbere konuşuyosunuz falan filan yanlış...
burda esas ukalalık yapan bu sözlerinle sen oldun... ayrıyetten daa fazla bi sorunun benle ilgili düşüncen varsa bunu pm le halledebilirsin... yeri burası diil, burda bi konu üzerine insanlar tartışır, kimse kimsenin kişisel msj larını okumak zorunda diil...
1 Mayıs 2007 00:00   mesajın adresini al  

second to none
second to none
Dağılmayalım dimi dimi :)
1 Mayıs 2007 00:05   mesajın adresini al  

*yvaine*
*yvaine*
kimin hangi milletten olduu beni hiç ilgilendirmiyo...

_toprak_ demis ki:

-tamam deme yaa... zaten sen desen de bi yarar sağlamaz...-

siz dediniz ya gerisine ne hacet. ulkenin asil sizin gibi genclere ihtiyaci var zaten. (bu arada ben turk olmasam neden deyim seklinde kurdum cumleyi. ama ben turkum biraz da laz.)

1 Mayıs 2007 00:07   mesajın adresini al  

cush
cush

sozu yanlıs yorumladiginiz kanaatindeyim.
diger konu amerikalilik bir irk degildir. sadece ayni ulkede yasamaktir. ve bu zamanla irk sekline donusmus gibi gorulebilir. ama turkluk ayni zamanda bir irktir. o nedenle insanlari bir ulkedeki yogun kitlenin irk catisi altinda birlestirmeye calismak ayri birsey yeni bir kavram altinda birlestirmek (amerikalilik gibi) ayri birsey. dedigim gibi ben de bu birlestirmenin tyrk adi altinda degil turkiye cumhuriyeti vatandasligi adi altinda olmasi gerektigini savunuyorum.

second to none demis ki:

Atatürkün zamanında sindirilmesi gereken çevreleri gerektiği kadar sindiremediğini düşünüyorum.. Ve hayır Ne Mutlu Türküm Diyene sözündeki Türklük ırk değildir...

Mesela Amerika... Amerikan ırkı var mıdır? Araştırmaya filan gerek yok, yoktur böyle bir ırk.. Ama amerikalılar o kadar vatanseverdir ki, o kadar Amerikalı olmuşlardır ki kimse benim ırkım amerikalı değil, ben ispanyolum, ben meksikalıyım demez... Benzer bir birliktir Türklük.. Çok daha onurlu ve çok daha aydın bir birlik..

1 Mayıs 2007 00:15   mesajın adresini al  

*yvaine*
*yvaine*
çelişki falan diil, anlamak istediin gibi anlıyosun...
ben millet ayrımı yapılmasını öğrenmedim ne atalarımdan ne ailemden... zaten ben o sözde tc vatandaşlıından bahsedildiini savunuyorum...
hala hangi çelişkiden bahsediyosun...
1 Mayıs 2007 00:22   mesajın adresini al  

::::kİrem:::::
::::kİrem:::::
önemli olan boyu değil işlevii
1 Mayıs 2007 00:25   mesajın adresini al  

*yvaine*
*yvaine*
bana bunun yanlışlıını sölicek kişi diilsin, en fazla düşünceni savunursun karşımda saygılı bi biçimde dinlerimm...
ama bana göre de senin dorun bana yanlış, napçaz???
1 Mayıs 2007 00:31   mesajın adresini al  

&limon&
&limon&
Türkiye'nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, çağdaş, gelişmiş, aynı zamanda işlek bir ticaret ve sanayi merkezidir.

Samsun; Karadenizin en gelişmiş ve en modern şehri. 1.5 milyonluk nüfusu,masmavi denizi, modern altyapısı ile görülmeye değer bir yer. Toptepe meşe tesislerinde şehir manzarasında semaverde çay içebilir,sevgi gölünde balıklara yem atabilir hemen yanındaki hayvanat bahçesini gezebilirsiniz. İstanbul boğaz köprüsü tadındaki minyatür köprüye çıkıp doğuparkı seyredebilir,sahilde kayık kiralayabilirsiniz. Atakumda denize girip,onlarca kafe ya da bardan birini seçip nezih ortamda dinlenebilirsiniz. Batı Parkta teleferiğe binip deniz manzaralı yolculuktan sonra baruthanedeki kral mezarlarını görebilirsiniz, Körfez de samsun pidesinin tadına varıp,dereköye et yemeye gidebilirsiniz. Çiftlik,mecidiye,56'lar,yabancılar pazarı alternatif gezi ve alışveriş mekanlarıdır. Asıl önemli özelliği 19 mayıs kurtuluş savaşımızın başladığı ve Atamızın önem verdiği bir şehirdir. Bandırma vapuru (Ulu önder Atatürk'ün ve 19 silah arkadaşının Samsun'a çıktığı vapur) Atatürk müzesi ve medeniyetler müzesi görülmesi gereken tarihi mekanlardır....

Kayseri Türkiye nin imar planı en düzgün olan ender şehirleri arasında bulunur.

Kayseri şehri yollarının genişliği ile dikkat çeker, örneğin, Nato Caddesi dört gidişli-gelişli trafik şeridine sahiptir, ayrıca anayoldaki şeritlerden başka her iki yönünde de birer yan şeridi vardır. Yani 8 anayol ve 2 yan şerit olmak üzere toplam 10 trafik şeridi vardır.

Ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediyesi borcu olmayan 5 belediyeden biridir.

Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden olan Erciyes Üniversitesi Kayseri'dedir, kuruluş tarihi 1978.

Bazı ünlü iş adamları, Kadir Has, Kemal Dedeman ve Tuncay Özilhan gibileri Kayserilidir. Sabancıların kökeni de Kayseridir.

Kayseri sanayi açısından epey yol katetmiştir ve Türkiye'nin önde gelen sanayi şehirlerinden birisidir. Pek çok ünlü marka Kayseri'den gelir. Kayseri; pastırma, sucuk ve mantısıyla meşhurdur
İnsanları çalışkan ve müsriflikten kaçınır olarak tanınırlar
Erciyes Dağı'ndaki Erciyes Kayak Merkezi Türkiye'nin önemli kayak merkezlerindendir. 2012 kış olimpiyatları için önemli bir çalışma yapılmaktadır
Türkiye'nin 32 bin kişilik ilk üstü kapalı stadının 2008 yılı sonunda Kayseri'de yapılması planlanmaktadır ve ihalesi yapılmış; inşaasına başlanmıştır.

Kayseri il merkezinde, 21 günlük siyasi gazete, 5 yerel televizyon ve RTÜK'e kayıtlı 16 radyo bulunmaktadır

Ankara şehri, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentidir. İç Anadolu Bölgesi'nde, yeni kurulmuş cumhuriyetin yeni hükümetine ev sahipliği yapma görevine cumhuriyetin kurucusu Atatürk tarafından layık görülmüştür.
1 Mayıs 2007 00:32   mesajın adresini al  

second to none
second to none
Ne Mutlu Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım Diyene... diye başlamış, zamanla halk arasında söylene söylene Ne Mutlu Türküm Diyene olmuş şeklinde bir hikaye sanırım bir çok soru işaretini kafalardan silerdi... Yazık ki Atatürk halkına hazmedemeyeceği denli büyük haklar vermiş, hazmedemeyeceği kadar geniş adımlar attırmış...
1 Mayıs 2007 00:35   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 61 - 72

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008