bu ev işlerinin ileride kime ait olacagını, iş dağılımının yemek konusunda temzilik düzen ws. gibi bayanlara ait oldugu tartısmasız bi gercek.. ben mutfakta bi erkek düşünemiorum..yardımcı olmasın demiyorum..olsun hayat müşterektir..ama bi bayanın yemek yapmayı bilmemesi biraz garip kaçar ileride..herkes biraz zamanından çalıp yemek yapmayı çok ala öğrenebilir..maksat istemekte sanırım...belki en baslarda harikalar yaratması kimseden beklenemez elbette ama zamanla güzel yemekler ortaya çıkabilir..bu iş çok da huzur werir..öleyse ne diyoruz günümüz kızları diye bi genelleme yoktur bu konulara ilgisiz kızlar vardır..
21 Nisan 2007 23:17
zebra finch
Güzel yemek yaparımm yedirmeyi severimm :D:D
22 Nisan 2007 00:05
zuğaşi_berepe
boşalda semerini ye
22 Nisan 2007 07:24
serc@n
her eve lazım yav bu düsünceyi kutluyorum süper ehehe:)
cecilll demis ki:
bu ev işlerinin ileride kime ait olacagını, iş dağılımının yemek konusunda temzilik düzen ws. gibi bayanlara ait oldugu tartısmasız bi gercek.. ben mutfakta bi erkek düşünemiorum..yardımcı olmasın demiyorum..olsun hayat müşterektir..ama bi bayanın yemek yapmayı bilmemesi biraz garip kaçar ileride..herkes biraz zamanından çalıp yemek yapmayı çok ala öğrenebilir..maksat istemekte sanırım...belki en baslarda harikalar yaratması kimseden beklenemez elbette ama zamanla güzel yemekler ortaya çıkabilir..bu iş çok da huzur werir..öleyse ne diyoruz günümüz kızları diye bi genelleme yoktur bu konulara ilgisiz kızlar vardır..
22 Nisan 2007 07:56
peter pan
yemek yapmayı bilmeyen bi kızla evlenirsem annem gebertir beni..
yemek yapmayı bilmiyosa ne yapcaz? hep dışardan mı söyleyeceğiz?
öğrensin kardeşim. eski söylemlerimden vazgeçtim, yapmayacağım ben yemek falan. ya da nöbetleşe yapalım...
-la yemek hazır değil mi hala?!
-listeye baksana bee, sen nöbetçisin bugün!
22 Nisan 2007 08:05
abuk prenses
peter,wendy yemek yapmasını bilmiomuş biliyo muydun ;)
22 Nisan 2007 18:20
fanfan
Size şu kadarını söyleyeyim. Yemek yapmak abartılacak kadar yetenek gerektiren bir olay değildir. Normal seviyede zekası olan her insan evladı tariflere bakarak kolayca yemek yapmayı öğrenir. Örneği de kendi annemden vericem. Benim annem öğretmen olmuş,tayini doğuya çıkmış. Orada bi kaç öğretmen arkadaşıyla beraber kalmaya başlamış. Tüm işleri bölüşmeye karar vermişler; temizlik,yemek,ütü,alışveriş vs vs. Ama sorun şu ki benim annem patates kızartması dışında hiç bir yemek yapmayı bilmiyormuş. Ne yapacağını kara kara düşünmeye başlamış.. Ama sonunda arklarıyla konuşunca annem yemek yapmak yerine başka işleri devralmış,ütü,temizlik gibi. Babamla evlendiğinde de aynı bu şekilde yemek yapmayı bilmeden evlenmiş. Ama benim babam bu tarz basit noktalara takılan biri değildir ve nimetin kıymetini de bilir,açıkçası önüne 3 öğün menemen koysan yer. Ama annem yine de bununla yetinmedi.Sonuç olarak annem kendini geliştirdi ve şu anda muhteşem yemekler yapıyo. Abartmıyorum.Elini hangi yeni tarife atsa başarılı oluyo. Çünkü akıllı bir kadın ayıptır söylemesi:) Tarife bakarak yemek yapmak çok basit bir şeydir. Sonradan elin alışınca hız kazanırsın. Etrafındaki insanlardan da yeni şeyler öğrenirsin ve gayet de iyi bir aşçı olursun. Ama insan evlenirken kendine aşçı arıyosa bu işte bi yamukluk vardır!!!
24 Nisan 2007 20:51
gerçek
kikikikikiiiiii yaff benim bu sanat dalında pek şansım yok :P
24 Nisan 2007 22:27
mutedil dalgalı
çok şey istiyorsunuz kiz manken gibi olsun
kız psiklolog gibi olsun
kız anneniz gibi olsun
kız aşçı gibi olsun
deha yol ne çok şey istiyorsunuz
6 Ağustos 2007 14:25
azze
ne gusel solemişsin,katılıyorum yaaaaaaa:)
marla sİng3r demis ki:
çok şey istiyorsunuz kiz manken gibi olsun
kız psiklolog gibi olsun
kız anneniz gibi olsun
kız aşçı gibi olsun
deha yol ne çok şey istiyorsunuz
6 Ağustos 2007 23:07
alice kendi aleminde
hamburgere ketçapla kalp çizmekte kaldı yemekte romantizm ve sanat anlayışımız..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/10961
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.