Ekonomiye iyi diyen birinden ben şüphe ederim.
Bu hükümet döneminde, zaten şubat krizinden sonra yarı yarıya yok olmaş orta gelirli sınıf tamamen yok olmadı mı? Holdinglerin sesi çıkmaz tabii, Koç'un ve Sabancı'nın neden çıkmıyor sesi? Adamlar büyüklerden yana ya öyle, ama ekonomiye iyi diyenler şöyle bir girsin bakalım esnafın arasına.
Şu yukarıdaki örnek ise en basiti.
16 Nisan 2007 18:38
ilkcan
Ya ekonomiden kasit RTE yandaslarinin ekonomisiyse dogrudur cok iiye gidio ama eger halkin ekonomisinden bahsediyosak eger kriz zamanindan bile kotu bence...Hala ekonomi ii dien insanlarin gercekten ekonomi olarak neyden bahsettigini merak ediorum biri bana anlatsin... Bu arada heralde hala kac kisi oldugumuzu anlamamislar cunku meclis baskani olan sahis(adini solemiim zaten bi manisali olarak utaniyorum o heriften) hala ileri geri konusuyor...
16 Nisan 2007 18:47
tohunç
Rant sahiplerinin ekonomisi gayet şık....
16 Nisan 2007 18:49
ilkcan
iste abi ben de ondan bahsediyorum halk eziliyor kaymagini yiyen bi herifler oluyor ondan sonra da hala ekonomi guzel diye yurdumun gudulmeye muhtac insanlarini uyutuyorlar
16 Nisan 2007 18:52
tohunç
ne enflasyon, ne bütçe, be de ticaret hesapları güvenilir, hepsinin katsayıları değiştirildi, çarpıtıldı, 1 milyon kişiyi 300.000 sayan insanlardan bu hesaplar beklenmez zaten :)
16 Nisan 2007 18:54
ilkcan
o da dogru abi ya herifler zaten herseyi kendi istedikleri gibi soluyor gercekle alakasi bile yok... Ya zaten ulkemizde hala akepeyi destekleyen insanlarin olmasi bile bence utanc verici...
16 Nisan 2007 18:56
ilkcan
TBMM Başkanı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ''siyasal rejimin tehdit altında'' olduğuna ilişkin açıklamalarını değerlendirirken, ''İsterseniz bu konuyla ilgili olarak sadece bir gazetemizin manşetini söyleyeyim: "Kışlada veda nutku'' dedi.
TBMM'nin açılışının 87. yıl dönümü ve Milli Egemenlik Haftası kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ''87. Yıl Milli Egemenlik Koşusu''nda dereceye girenlere ödülleri, Meclis'te törenle verildi.
Arınç, ödül törenin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin ''Sayın Sezer'in bir takım açıklamaları oldu Harp Akademilerinde'' demesi üzerine Arınç, ''Hangi Sezer'in'' diye sordu. Aynı gazetecinin, ''Cumhurbaşkanı Sezer'in'' karşılığını vermesi üzerine Bülent Arınç, ''İki tane var da onun için soruyorum'' dedi.
TBMM Başkanı Arınç, ''Sayın Cumhurbaşkanı, rejiminin tehlike altında olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin içten ve dıştan hiç bu kadar tehdit edilmediği, laikliğinin de çok tartışıldığını söylüyor. Siz, bu görüşlere katılıyor musunuz?'' sorusuna, ''İsterseniz bu konuyla ilgili olarak sadece bir gazetemizin manşetini söyleyeyim: Kışlada veda nutku'' karşılığını verdi.
MECLİS'İN ÜYELERİ GERİCİLİKLE SUÇLANIYOR
Meclis Başkanı Arınç, vefatının 14. yılında Turgut Özal Ödülleri'nin sahiplerine verildiği törene de katıldı. TURGUT ÖZAL DEMOKRASİ ÖDÜLÜ TBMM' ye verilirken ödülü TBMM adına alan Bülent Arınç şöyle konuştu:
"Türkiye'yi 40 yılda başaramadığı AB üyelik müzakerelerine başlatan son 50 yılın en demokratik değişimini gerçekleştiren ülkeyi tıpkı Özal gibi yenilikçi reformcu ve değişimden yana Meclis'in üyeleri gericilikle suçlanıyor.
Bu reformları gerçekleştirirken birileri rejim hiç bu kadar tehlike altında olmamıştır diyor. Bu ne kadar insaftan yoksun bir iddiadır. Evet Meclis'imiz köhnemiş sitemleri değiştiriyor. Bu meclis miletin sesisinden başka kimsenin sesini dinlememeye yeminlidir. İradesini kimseyle paylaşmaz ve kimsenin telkin ve müdahalelerini kabul etmez. Eğer bunlar yüzünden rejim tehlikedeyse başkalarının rejim tarifinde bir sorun vardır, ancak gerçek şudur rejimimiz tehlikede değildir. Ama statükocuların gücünün tehlikede olduğu mutlaktır."
Abi iste arincin soledigi sozler... Dogrudur ya orda 1 milyon insan bosuna toplandi zaten ne tehlikesi... Abi sence kac kisi oldugumuzu anlamislar mi???
16 Nisan 2007 19:03
ot
Ekonomi uzmani degilim ben.Ama ekonomi insanlarini biraz dinlemek lazim bu konularda. Turkiye 113. sirada meselesi ise alakasiz. 2000de kacinci siradaydi ki?ilk 150de var miydi? Hukumetle alakasi yok olayin.He var nasil var.ilerleme katedilmis kisi basina dusen milli gelirde.
tohunç demis ki:
ekonomi iyiyemi gidiyor. Komiksiniz, dış ticaret açığı giderek büyüyor, kişi başına düşen milli gelir dünyada 113. sırada, Türkiye dolar milyarderi sayısında 13. sırada, ama ekonomi iyiye gidiyor değil mi? RTE kendi yandaşlarına rantlar sağlıyor, Unakıtan sülalesi zengin oluyor, eğer sizin ekonomi dediğiniz RTE, Arınç, Unakıtan... Aileleri ise iyiye gidiyor ekonomileri, fakat neden benim cebimde para yok?
16 Nisan 2007 20:10
ot
Siz cok girdiniz herhalde esnafin arasina. Ben kendi cevremden bildigim kadariyla konusayim (memleketimden yani) insanlar ekonomik anlamda ferahlamis durumda gayet de.Esnafi da ciftcisi de. He bu yorelere gore degisebilir ya da kisilere gore. Ama ben ekonomide daha cok rakamlarin konusmasindan yanayim.Neyse dedigim gibi ben ekonomi uzmani degilim. Sadece gozlem benimkiler kendi capinda.
banshee demis ki:
Ekonomiye iyi diyen birinden ben şüphe ederim.
Bu hükümet döneminde, zaten şubat krizinden sonra yarı yarıya yok olmaş orta gelirli sınıf tamamen yok olmadı mı? Holdinglerin sesi çıkmaz tabii, Koç'un ve Sabancı'nın neden çıkmıyor sesi? Adamlar büyüklerden yana ya öyle, ama ekonomiye iyi diyenler şöyle bir girsin bakalım esnafın arasına.
Şu yukarıdaki örnek ise en basiti.
16 Nisan 2007 20:15
cenk_arkan1905
daha bugün akşam haberlerinde kanaltürk tv nin ana hahberlerinde 1997 yılında rte nin ist. büyük şehir belediye başkanı iken, tekbir sesleri içersinde yaptığı bir konşma yayınlandı,ayrıca konuşması arapçaya tercüme ediliordu, ve yaptığı konuşma amerikanın bir eyaletinde idi... geleceğin islam dünyasını yaratıcalığından bahsetmiş,yardımcı olanların karşılğını alacağını soyledi... demokrasiyi araç olarak görüyormuş,amaç olarak görenlerinde sonuçlarına katlanması gerektiğini belirtti.. vs vs
16 Nisan 2007 20:34
toslumbaga
ot demis ki:
........................................
He bu yorelere gore degisebilir ya da kisilere gore
....................................
Tamam işte tamamen aynı mevzu.. Kişiye göre (ki burdaki değişken kişi RTE'ci olur)
16 Nisan 2007 20:40
ot
Tayyipci olmasi neyi degistirir ki. Tabi ki memnunsa yonetimden tayyipci olacak.Gayet normal.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/10879
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.