ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  teknoloji  İnternette erişim yasağının son kurbanı eksisozluk

Sayfalar: 1  2  3  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 16 - 30

comandante
comandante
Arkadaşlar galiba sözlükte yazılı olan bir öngörü başlığının gazına geldik :)) Olay sadece yapılan yorumlarla ilgili bir kişinin başlık açması ve diğer yazarların benim gibi işi ciddiye alıp yorum yapmasından kaynaklanmış galişba. Yine de başlıkta yazılanları okumak için ''16 nisan 2007 sozluk e erisimin kapanmasi'' yazarak ekşisozlukte okuyabilirsiniz.

Ama 16sında böyle bir karar verilirse varya... İşte o zaman ben demiştim diye çıkar bangır bangır bağırırım ona göre :)) Havamdan geçilmez.
~ 510 gün   mesajın adresini al  

^unforgiven^
^unforgiven^
arkadaşlar bütün sayfaları okuyamadım..hangi entry neden olmuş i fikri olan varmı ..merak ettim de..
 1   ~ 510 gün   mesajın adresini al  

suit up!
suit up!
henuz hangileri oldugunu ogrenmeye cali$tigimiz bazi entry'lerden dolayi eyup asliye hukuk mahkemesi ihtiyati tedbir olarak turkiye'den ek$i sozluk'e eri$imi kapatma karari vermi$tir. bu sebepten pazartesi gununden itibaren sozluge eri$iminizi yitirebilirsiniz. konu avukatimiz kanzuk tarafindan takip ediliyor. praetor ve moderatorler de karara konu te$kil edebilecek entry'lerin tespitiyle ilgili cali$iyorlar. geli$melerden haberdar edecegiz.
(ssg, 14.04.2007 21:30)

-bu üstte yazdığım bi entry falan değildir, olaylar kısmına yazılmış bi duyurudur, eğer kendi girip bakmak isteyen olursa diye söyliyim-
~ 509 gün   mesajın adresini al  

comandante
comandante

penelope demis ki:

henuz hangileri oldugunu ogrenmeye cali$tigimiz bazi entry'lerden dolayi eyup asliye hukuk mahkemesi ihtiyati tedbir olarak turkiye'den ek$i sozluk'e eri$imi kapatma karari vermi$tir. bu sebepten pazartesi gununden itibaren sozluge eri$iminizi yitirebilirsiniz. konu avukatimiz kanzuk tarafindan takip ediliyor. praetor ve moderatorler de karara konu te$kil edebilecek entry'lerin tespitiyle ilgili cali$iyorlar. geli$melerden haberdar edecegiz.
(ssg, 14.04.2007 21:30)

Bir önceki mesajda işin çöakma olduğunu söylemiştim ama ssg'nin bu entrysi işin ciddiyetini gösteriyor. Onunda bu tür asparagas yapacağına ben ihtimal vermiyorum. Yine de 16sını beklemekyte yarar var.

sütoğlan
sütoğlan

konustuklarımdan msn leri topliim bare:p

wahhshe demis ki:

bi sonraki adres ortakantin olursa şaşırmayın

soulreaver
soulreaver
Bilgisayarım > Denetim Masası > Ağ Bağlantıları altında;

Internet erişimimize bağlı olarak “Çevirmeli , Yerel Ağ Bağlantısı, Kablosuz Ağ Bağlantısı” ayarlarımız bulunur...

Internet’e erişimi için kullandığınız ağ bağlantımıza (Lan, Wireless hangisini kullanıyorsak), faremizin (mouse) sağ tuşuyla tıklayıp “Özellikler”i seçelim. (Veya direk faremizle çift tıklayalım. Eğer bağlantı tipimiz kablosuz bağlantıysa açılan pencerede Özelliklere tıklayalım.)

Aşağıdaki ekran görüntüsüne benzer bir bağlantı özellikleri penceresine ulaşmış olmamız gerekiyor...

Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) üzerine çift tıklayalım. (Veya seçili hale getirip Özelliklere tıklayalım..)

Hızlı, sansürsüz DNS Sunucu adresleri:
Verizon (Level3) Public DNS Servers

4.2.2.1

4.2.2.2

4.2.2.3

4.2.2.4

4.2.2.5

4.2.2.6

bu adreslerden iki tanesi girmemiz yeterlidir.

Yeğlenen DNS sunucusu: 4.2.2.1

Diğer Dns Sunucusu: 4.2.2.2

şeklinde girip Tamam‘a tıklayıp sorun hallolması lazım...

Program İle :

Konuyla İlişkilidir :

http://www.yenibirforum.info/sansure-hayir-yasakli-sitelere-girmek/

kretzsche
kretzsche
arkadaşlar superpoligon.com ve bilgi sözlük sitelerine de bu tür kısıtlamalarda bulunmuşlar. işin hukuksal tarafı tam bir rezalet. kafalarına göre hareket ediyorlar. hak hukuk dinlemiyorlar.

artık bu internet sansürü rezaleti tahammül boyutlarını aşmıştır. ciddi bir tehlike arzetmeye başlamıştır.

ortakantin'in üst kısmında siyahkahve ve sorucevap.com bannerlarıyla birlikte internet hayattır kampanyasının bannerı yayınlanıyor. oradan internet sansürüne karşı kampanya hakkında bilgi alabilirsiniz

çokrail
çokrail
ya acaba bizim okulun dns sunucusu dışarıya açıkmıdır ki ?
denemek isteyen olursa 144.122.190.20
144.122.190.90

kretzsche
kretzsche
hangi konu nedeniyle kapatılma tedbiri alındığının henüz açıklığa kavuşmaması nedeniyle "tuhaf" olduğu kadar, kararı verenlerin ve şikayette bulunarak verilmesine vesile olanların, internet dünyasını ve bunu etkin olarak kullanan insanların isteklerini anlamaktan ne kadar uzak olduğunu da gösteren karardır.

kararın alınmasına neden olan kişi/kurumlar deve kuşu gibi, canlarını sıkan olayla yüzleşmemek için başlarını kuma gömmüyorlar da napıyorlar? bizim hakkımızda ileri geri konuşanların mekanını kapatalım da konuşamasınlar diye düşünenlere şunu demek istedim; abicim ben de istiyorum şu beynim arada dursun, bir şalteri olsun indireyim bari uykumda huzurlu olayım, ne bileyim gözüme gözüme giren şeyleri görmeyeyim, tv seyrederken sinir olmayayım, buradaki çoğu insan da istiyordur eminim. hatta sözlüğe sakin entryler girenlerin bile (ben de bunlardan biriyim) şu hayatın akışı ile ilgili ciddi huzursuzlukları, içlerini kemiren yanlışlar ve anlaşılamayan olaylara karşı tepkileri vardır.

işte sen bugün bu siteye tedbir koyarsın, yarın başkasını kaparsın, ne bileyim elin kolun erişir beni bile bir yere kaparsın. ama geçti be güzelim bu işler. internet çıktı mertlik bozuldu. buradan girişi kapasan, başka yerden yine çıkabiliyoruz sanal aleme. hadi her yeri bir gün kapadınız, o gün şu şalterimizi de indirin de, siz rahat biz rahat...
(en kendini bilmez yasam formu, 15.04.2007 00:24)

kretzsche
kretzsche
internette sansür döneminin başlayacağı zaten bir kaç gün önceden tv kanallarında duyurulmuştu. çıkacak kararlarla (başka düzeltmeleri gereken şey yok çünkü, bir tek bu kaldı, ha hrant dink'in ölümüyle alakalı tek bir aşırı milliyetçi anormallikler forumu-sitesinin bu karar ekseninde kapatılacağı filan da olmayacak çünkü karar "bölücü" bilmemne yayını yapan, "müstehcen" siteleri kapsayacak ki bu adamların kafalarındaki bölücülük ve müstehcenlik kavramlarının içine ekşi sözlüğün en önde giriyor olduğuna bire on bahse girerim) parantez içinde bahsettiğim nitelikte yayın yaptığı düşünülen siteler kapatılabilecek.
fakat bu kafayla, kafayı kapat, ağzını kapat, site kapat eh, yolun sonu da kapalı olur bu kafayla bunu göremiyorlarsa gözleri de kapalı.
velhasıl ben bu kapatma kararının bir ön hazırlık olduğunu düşünüyorum.
bitişin başlangıcında olduğunu sezdikleri için panik hali ile saçmalıyor olmaları ise gayet normal, hatta bunu görmek hoşuma gidiyo. çünkü takkeler düşüyor, keller iyice görünüyor.
(magdalena, 15.04.2007 01:46)

arrow
arrow
yakındainternete giremicez heralde... Bu parti deherşeye erişimi engellio yaw

bravado
bravado
konuya ilişkin ayrıntılı bilgimiz olmamasının sebebi böyle bir tedbir kararının varlığını cuma akşamı 19:00 civarı ve de tesadüfen öğrenmiş olmamız ve adliyelerin cuma 17:00 pazartesi 09:00 arası kapalı olması.

ihtiyati tedbir kararları, mahkeme gerekli görmedikçe aleyhine tedbir uygulanacak olan taraftan habersiz olarak değerlendirilir ve sonuçlandırılır. teorik olarak sizin tedbir kararı kabul veya reddedildikten sonra haberiniz olur, istisnalar dışında. itirazlar da doğal olarak tedbir öğrenildikten ve tabi çoğu zaman uygulandıktan sonra yapılır.

doğal olarak teknik bilgisi ve bu bilişim hukuku konusunda tecrübesi az olan hakimlerin iki tane zırtapoz yazı için bir tedbir olarak tüm sitenin kapatılmasında sakınca görmemesi de halen internet'in toplumun gözünde ne içler acısı durumda olduğunun göstergesidir.
(kanzuk, 15.04.2007 12:11)

(eksı sozlugun avukatı olan kanzuk un ılgılı baslıkta yaptıgı yorum)

luca leotardo
luca leotardo
Ben hala boyle karari ve icerigi gormeden ve site de hala acikken yapilan yorumlari eksik buluyorum...

bravado
bravado
karar acıklandı sıtede de belırtıldı sıte avukatı "kanzuk" ugraslarını suruduryor ama sıteden ucurulan eskı bır yazarım su yazısı sıtenın kapanmasının ne kadar buyuk bır darbe oldugunu (neye demeyın tabı kı dusunce ozgurlugune) anlamayan ınsanların aramızda oldugunu gosterıyor bence asıl acı bazı ınsanların bu kadar kor olması ve bızım bunlarla aynı ulkede yasıyor olmamız...

Popülersen bunun bedelini ödeyeceksin..

Ne kadar güzeldi değil mi oturduğunuz yerden aklınıza gelen her insana laf atmak? Ne kadar güzeldi değil mi, Okan Bayülgen'in Lerzan Mutlu ile Hilal Cebeci ile alay etmesinden keyif duymanız.

Aklımıza her geleni eleştirirken ne kadar güzeldi değil mi? Mesajlarla birbirinize entry numarası gönderip "olm ayara bak" diye suni suni "ahahah" yazmak çok keyifliydi değil mi?

Şimdi, yüksek ihtimal pazartesi gününden sonra çok sevdiğiniz ekşi sözlüğünüz artık yok. Kimbilir abukça neler yazıldı, ssg'nin sistemini korumak için kurduğu düzenek, o müthiş praetor-gammaz ikilileri de kurtaramadı sizleri. Bu işler böyle sevgili yazarlar. Ben sözlüğe giremediğinizde neler hissedeceğinizi yazayım sizler için;

Elinizdeki bir hak size sorulmadan alınıyor, artık sözlüğe giriş yapamayacaksınız. Merkezi otorite sesinizin kesilmesine karar verecek yüksek ihtimal. Sevgiliniz yok artık, en çok vakit ayırdığınız internet sitesi yok. Eğlendiğiniz, arkadaş edindiğiniz, deliler gibi yazı yazdığınız siteniz yok. Yırtınsanız da yok, çırpınsanız da... Belki de kapanmaz bilemiyorum, zaten ben varsayım üzerine konuşuyorum.

Ama kapanırsa hayatınızda çok büyük bir boşluk oluşacağını biliyorum. Size sorulmadan bir yere yazma hakkınızın elinden alınması ne acı değil mi? Aynı uçurulan yazarlar gibi. Aynı benim gibi yani. Üzülmeyin be, yargı en azından sebep belirtecek, bizlere o da belirtilmemişti, defettiler gittik, neden attılar bizleri diye de uzun uzun düşündük.

Neden peki?

Sözlük kurallarına uymamaktan, içeriğine iyi ya da kötü katkıda bulunduğun bir yer seni artık görmek istemiyor. E şimdi de sizi istemiyorlar, onikibininizi birden.

Hazmedersiniz, hiç üzülmeyin, gün geçtikçe alışırsınız, ilk günler zor geçer, sonra alışırsınız. Yavaş yavaş ama acı çekerek.

Eski günler ne güzeldi... Çok göz önüne geldiniz be güzelim. Hoştu ama değil mi, okunmak, takip edilmek, sağa sola sataşmak... Çok zevklidir, bilirim.

Uçanların ahı tuttu diyelim, en kısa zamanda kavuşursunuz inşallah sözlüğünüze diyelim. Yeni sistemlerle, yeni şaka darbelerle ayakta tutmaya çalışırsınız artık. Sözlük dinamizmi bunu gerektirir.

Sisteme uymayanları en güzel cezalandırma yolu onları korkutmak ve gözdağı vermektir. Bu bazı sitelerde yazar uçurarak olur, bazı sistemlerde ise sözlük kapatarak. Sonuçta bir kural var değil mi? Benim uçmam için sözlük kurallarından yana yakıla bahsedenlerin de bu kapama cezası için ne düşündüklerini bilmek isterim.

Mahkemelere hakkınızda ihbarda bulunan örnek!! vatandaşlarımızdan hiçbir farklarının olmadığını bilmelerini isterim.

Ben sustum, siz de azıcık susun bakalım...
~ 507 gün   mesajın adresini al  

bravado
bravado
bu arada kapatma sebebı sanıldıgı gıbı 14 nısan mıtıngı ya da RTE ıle ılgılı entryler degıldır adnan oktar ıle ılgılı yazılan entrylerdır... kı aynı sahıs itüsözlük için de aynı basvuruda bulunmustur ama sonra sozluk admını ıle vardıkları bır antlasma ıle bu davadan vazgecmıstır...
~ 507 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 16 - 30

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008