ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Aselsan'daki 3 dahi genç neden öldürüldü?
dusman muttefik abd aselsan
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

comandante
comandante
Bundan bir kaç yıl öncesine kadar F-16 üretim merkezi TAI de uçakların dost-düşman tanımlamasını yapan elektronik sistemi bir tane dahi Türk mühendisin giremediği bir bölümde üretiliyordu.
Bu sistem Türk F-16 sının bir uçak ile karşılaştığında karşıdakinin dost mu düşman mı olduğunu pilota iletiyordu. Yalnız burada bir sorun vardı. Bir Türk F-16 sı stratejik kadim dostkarımızdan (!) ABD, İngiliz veya Yunan uçaklarından biri ile karşılaştığında onları DOST görüyordu. Bu da bir savaş halinde Bu kadim dostlarımızın (!) bizi sinek avlar gibi avlayabilmesi anlamını taşıyordu. Aselsan mühendisleri 6 ay gibi kısa bir sürede ABD tarafından bize güdülen bu uçak tanıma sisteminin hakimiyetini leyhimize çevirmeyi başardı. ABD'nin yıllarca çalışarak kurduğu tezgah, dahi Türk mühendisleri tarafından kısa bir zamanda bertaraf edilmişti.

Peki dahi mühendislerimiz şimdi ne ile uğraşıyorlardı?

Kadim dostumuz (!) ABD, sadece uçak tanıma sistemini elinde tutma kozunu elinde bulundurmuyordu. Bundan daha vahim ve önemli bir kozu var:
ABD, herhangi bir savaş veya askeri operasyon sırasında ABD tarafından satılmış veya modernize edilmiş elektronik sisteme sahip uçak, helikopter, tank, zırhlı birlikler, izleme sistemleri gibi hayati araçları UYDUSUNDAN VERDİĞİ BİR EMİR İLE SAF DIŞI BIRAKABİLİYOR.
Yani, kendi yaptığı bu elektronik sistemler istendiği anda uzaktan kumanda misali uydulardan kontrol edilebiliyor. Bu Türk Ordusunun savaş başlamadan yenilgisi anlamına geliyor.

İşte 3 dahi mühendisin katlinin nedeni :

Aselsan mühendisleri, uçak tanıma sistemlerinin MİLLİLEŞTİRİLMESİ konusundaki başarısından sonra, benzer bir başarıyı bu ABD güdümlü elektronik sistemlerinin kontrol dışı bırakılması, uydu müdahakesini bertaraf edecek yeni elektronik sistemlerin geliştirilerek silahlı gücümüzün MİLLİLEŞTİRİLMESİ için çalışıyorlardı. Bunlardan 3 gencimiz kadim dostumuz (!) tarafından ŞEHİT edildi.

Dostumuz bu sistemi EŞREF BİTLİS PAŞA'NIN ŞEHİT EDİLMESİNDE DE içinde bulunduğu helikopterde kullanmıştı.
 2   14 Nisan 2007 22:01   mesajın adresini al  

halid e.a.&
halid e.a.&
gerçekten göz göre göre harcadılar aslan gibi adamları.
14 Nisan 2007 22:05   mesajın adresini al  

w@hhshe
w@hhshe
birileri kendi çıkarlarıyla ters düşücek,kendisine rakip olabilicek birilerini hazmedemiyo ve bi şekilde ortadan kaldırıyo..
bu da bu tip olaylardan biri..
14 Nisan 2007 22:09   mesajın adresini al  

mmc
mmc
bu olay tam olarak ne zaman oldu gazete haberi filan var mı...
14 Nisan 2007 22:22   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Tabii hemen olayla illgili Ortadoğu gazetesinde çıkan haberin linkini vereyim

http://www.ortadogugazetesi.net/habergoster.asp?id=5939
14 Nisan 2007 22:41   mesajın adresini al  

luca leotardo
luca leotardo
Olaylar kayitlara intihar olarak gecti...3 kisinin ortak yani ODTUlu ve elektrik elektronik bolumu mezunu olmalari idi...
Asiri derin olaylar oldugu kesin...
14 Nisan 2007 22:45   mesajın adresini al  

unknown artist!
unknown artist!
bit yeniği var gibi geliyo. si ay ey mi ay ey.
yasar paşa adamın yanına bırakmaz amerikan askerlerinin kırakta gibime geliyo.
hayrolsun.
15 Nisan 2007 01:07   mesajın adresini al  

halid e.a.&
halid e.a.&
dayı bildiğin öldürdüler.olayıda hasır altı ettiler.manşetten yansıması gereken haber kıyıda köşede kaldı.

ben de bu adamların yaptığı işi öğrendim arkadaşlara övüne övüne anlattım.ertesi gün haberi gördüm gazetede.
15 Nisan 2007 09:55   mesajın adresini al  

....:.ılgım.:....
....:.ılgım.:....
Allah rahmet eylesin...Ailelerine Allah sabır versin:(
15 Nisan 2007 12:39   mesajın adresini al  

-*-*-*
-*-*-*
Arkadaşlar, ben Aselsanda çalışıyorum ve basının bu olayı abartılı ve yanlış bir şekilde kamuoyuna taşıdığını düşünüyorum.
Komplo teorileri kurmak, olayın içinde olup bunu yaşamayanlar için oldukça kolay bir aktivite olabilir. Ama biz bu haberleri okudukça gerçekten canımız sıkılıyor ve forumlarda sürekli insanlar birşeyler yazıp çiziyor.
Şunu özellikle vurgulamak isterim ki çalışma şartları en düzgün ve rahat olan şirketlerden biridir, şimdiye kadar güvenlik ile alakalı her şirkette olabilecek seviyenin üzerinde bir baskı ve bir tehdit kaynağını arkadaşlarımdan hiçbirinin yaşadığını duymadım. Projeler çok geniş kapsamlıdır ve hiçbir mühendis kendisini ilgilendiren ufak bir parçasının dışında fazlasını bilmez. Bu nedenle yabancıların bilgi alma amaçlı cinayetlere kalkışması bana sadece komik geliyor.
Geçenlerde Aselsan bu konu ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Aşağıdaki linkten bu basın açıklamasını okuyabilirsiniz.

http://www.aselsan.com.tr/haber.asp?haber_id=75
 3   15 Nisan 2007 14:07   mesajın adresini al  

damla
damla
Allah rahmet eğlesin....çok çok çok üzücü....tarifsiz bi üzüntü hatta...
15 Nisan 2007 14:09   mesajın adresini al  

hayda.bre
hayda.bre
Ege denizinde Nato'nun tatbikatı sırasında ABD'nin yanlışlıkla vurduğu gemi içinde bir şeyler yapmamışlardı. Gemi dünya da sayılı gemilerden biriydi, özelliği hem mayın bırakıp hemde toplayan muharabat savaş gemisi idi.Egedeki dengeleri eşitlemek için onu da harcadırlar ve 12 subayımız vefat etmişti ve özür dileyip yanlışlıkla oldu dediler ve para verdiler konu kapandı. Bir füze fırlatılırken çok titiz davranılır nasıl olur da yanlışlıkla bizim gemimize gelir. Eşref Bitlisin helikopteri de düştü ama onun dosyasını da hemen kapattılar. Helikopter uçmadan bir önceki gece hangara birinin gindiğini görüyorlar ve kazadan sonra helikopterdeki kadlolar da çizik olduğunu görüyorlar ki bu kablolar yüksek derece de ısıya dayanıklı kablolar. Güneydoğuda uçarken de Amerikan uçakları tarafından taciz ediliyor

Not: Eşref Bitlisle ilgili haberler doğru olup, Kanaltürkde Ceviz Kabuğu programında açıklanmıştır.
15 Nisan 2007 17:25   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008