ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
"17 üniversite kuruluyor
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, 17 ilde üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısı kabul edildi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Tayyar Altıkulaç’ın başkanlığında toplanan Komisyon, tasarıyı "tali komisyon" olarak görüştü.
Komisyon, 17 ilde üniversite kurulmasını öngören tasarıyı benimsedi.
Tasarıya göre, Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman’da üniversite kurulacak." http://www.milliyet.com.tr/2007/04/12/son/sonsiy27.asp
siyasi iktidarın yönetimin de olduğu ülkenin şartların dan haberdar olduunu düşünen varmı acaba? çok merak ediyorum mevcut üniversitelerin yetersiz eğitimci kadrosu ile çalışmaya çalıştığını ve öğretim elemanlarını yetersiz ve beceriksiz bi eğitim neticesin de üniversitelerde görev alıyor olmaları ve bunun üstüne bide yetersiz imkanlar ve düşük ücret maskaralığı eklenince üniversitelerin hali bi eğitim ve akademik kurumdan çok bi imaret hane halini alıyo.. iyi ve kaliteli akademisyenler ya yurt dışına yada özel üniversitelere geçiyor yani yine elitist bi politikanın esiri haline geliyo benim dargelirli yurttaşım gene 2,sınıf eğitmenlerin elinde geleceğini kurmaya çalışıyo.
ne işlevi olduu hala anlaşılamamış yök ve basiretsiz ve kendi dünya görüşünü halkının üstünde tutarak imam hatipli bi kaç kişiyi mevki sahibi yapmaya çalışan iktidarın tepişmesi neticesi olan mevcut yurdum gencine olmakta ve bu halde dahi yeni üniversite kurmak bi çılgınlıkken iktidar 17 btane birden kuruyo HAYIRLI UĞURLU OLSUN ARKADAŞLAR......
312 Nisan 2007 21:08
yagmurdamlası
Allah akıl fıkır versın ne dıyelım
12 Nisan 2007 21:11
william wallace
eğer yanlış duymadıysam nüfusa göre nüfusa göre en çok üniversite türkiyeyle iranda varmış. birincilikte tek olmak istiyoruz heralde...
12 Nisan 2007 21:13
comandante
Üniversitelere akademik kadro yetiştiremedikten sonra, üniversite mezunlara istihdam sağlamadıktan sonra, açılan üniversitelere yeterli kaynak ayıramadıktan sonra neden açılıyor bu üniversiteler? Seçim yatırımı olarak ilçeleri il yapan yöneticilerden sonra üniversite açan yöneticilerde gördük. Kaypak siyasetlerine kirli oyunlarına alet etmedikleri bir üniversiteler kalmıştı.
Ayrıca bu üniversiteler açıldıktan sonra rektör atamalrını yeni cumhurbaşkanı atayacak. Yani AKP'nin seçeceği ve AKP'ye güdümlü cumöhurbaşkanı. Peki o zaman bu üniversitelerin özerkliğinden ve bağımsızlığından nasıl bahsedeceğiz. Üniversiteleri karanlık beyinler yaratmak için kullanmayacaklarını kim garanti edebilir??
112 Nisan 2007 21:15
manas
yarısından çoğu tabela masrafından başka bir şey değil..olan bölümlerin tabelası değişti.
Şark zihniyeti derler ya vilyım volısın dediği gibi bir iranda bir biz de varmış. E başbakan 17 yeni üniversite kurduk diyecek. binlerce makalemiz dergilerde yayınlandı derse oy gelmez.
12 Nisan 2007 21:16
qsqd
yapılan biçok şey gibi bu da saçma !
12 Nisan 2007 21:19
midman
MEVCUTLARIN EĞİTİM VE EĞİTİMCİ KALİTESİNİ YÜKSELTMEK ANCAK ÇIKMAZ YILLARIN 30 ŞUBATLARINDA MÜMKÜN GALİBA
BİZDE BÖÖLE PADİŞAH KAFALI İKTİDARLAR VE TEBAAA MANTIĞINI BENİMSEMİŞ Bİ HALK VARKEN HALK KENDİNİ YÖNETMEYİ BIRAK KENDİNİ YÖNETENİ BİLE SEÇEMİYO BİRİLERİ İŞARET EDİYO ONLARA OY VERİLİYO BU ÜLKEDE CEM UZAN BİLE %6,5 OY ALDI YAHU.....
112 Nisan 2007 21:22
william wallace
üniversite mezunları mezun olduğu gün kapış kapış gidiyor ülkede üniversite mezunu ihtiyacı var da ondan alınmış karar sanki... helal rte o 17 üniversiteye giden insanlara umut getirceksin mezun olup hemen iş bulacaklar
212 Nisan 2007 21:32
daydreamer06
alow iktidar önce yeterli iş sahası kur ondan sonra üniversiteni açarsın ... Bu 17 üniversiteden mezun olanlar çıkınca napacaklar !!!!!!
312 Nisan 2007 21:40
tohunç
tamamen kadrolaşmak ve yeni yetişen gençlerin kafasını doldurmak amacı ile yapılmış bir hareket. A. Necdet Sezer kurucu rektör atamasını hükümetin yapması yasa tasarısını kabul etmemişti. Şimdiki yasaya göre rektörleri Y.Ö.K. atıyor, eğer hükümetin tasarısında ise (yasalaştı mı bilmiyorum) RTE atıyor, kadrolaşmak amaçlı olduğu ne kadar açık, kısacası durum şu :
RTE den kaçarken Y.Ö.K. e sarılmak :)
12 Nisan 2007 21:42
başrahip ve şürekası
:)17 dene yetmez.her ilçeye hatta bucak,nahiye ve köye de açalım...açana dek hocaları ancak pişer...pardon yetişir...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/10807
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.