ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > boğazda kaza
motor turyol sis
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

lucy luyi
lucy luyi
Üsküdar iskelesinde motor kaza yaptı: 1 ölü, 47 yaralı
İstanbul Boğazı'nda Eminönü-Üsküdar seferini yapan Turyol Kooperatifi bünyesinde çalışan bir yolcu teknesi ile kum kosteri sisin de etkisiyle çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 47 kişi yaralandı.
Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, "Adil Kaptan" adlı kum kosteri ile "Urfalı Cemal" adlı Turyol teknesinin çarpışması sonucu bir kişinin öldüğünü bildirdi.
Diğer yaralılar ise çevre hastanelere sevkedilirken, yaralılardan 7'sinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.
Orakcı, teknenin içinde bir kişinin başını çarpması sonucu öldüğü bilgisinin kendilerine ulaştığını belirtti. Yaralıların çoğu ayakta tedavi gördü.

KIYI EMNİYETİ KURTARDI

Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Olcay Özgürce, kazadan 11 dakika sonra Kıyı Emniyeti’ne bağlı botun olay yerine ulaşarak, denize düşen yolcu ile bu yolcuyu kurtarmak için denize atlayan, tekne mürettebatından bir kişiyi kurtardığını söyledi.
Özgürce, A.A muhabirine açıklamada, saat 13.20’den itibaren İstanbul Boğazı’nın sis nedeniyle çift taraflı olarak transit geçişlere kapatıldığını söyledi. Ancak, bu saate kadar Boğaza giriş yapmış gemilerin yollarına devam ettiklerini kaydeden Özgürce, "Adil Kaptan" adlı kum kosterinin de bu nedenle Boğazda bulunduğunu bildirdi.
"Adil Kaptan" kosterinin mürettebatın anlatımına göre, "Urfalı Cemal" adlı yolcu teknesinin kum kosterine sürtündüğünü, bu sırada bir yolcunun denize düştüğünü belirten Özgürce, bunun üzerine "Urfalı Cemal" teknesinden de bir mürettebatın yolcuyu kurtarmak için denize atladığını ifade etti.
Kazanın saat 14.42’de meydana geldiğini, bundan 11 dakika sonra da Kıyı Emniyeti’ne bağlı botun olay yerine ulaşarak yolcuyu ve personeli denizden aldığını kaydeden Özgürce, "Adil Kaptan" adlı kum kosterinin de soruşturma yapılmak üzere Kumkapı’da demirletildiğini söyledi.

SİS ETKİLİ

İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'den (İDO) alınan bilgiye göre, sis nedeniyle Kadıköy ve Eminönü bağlantılı şehir hatları vapur seferleri saat 13.45'ten itibaren yapılamıyor. İDO'nun Bostancı-Bakırköy deniz otobüsü seferi de saat 13.30'den sonra sis nedeniyle yapılamadı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü İstanbul Deniz Trafik Hizmetleri Merkezinden alınan bilgiye göre de İstanbul Boğazı'ndaki görüş zayıflığı nedeniyle saat 13.20'den itibaren boğaz transit geçişlere kapatıldı. Boğazdan geçiş yapmak isteyen gemiler Marmara Denizi ve Karadeniz'de bekletiliyor.

www.milliyet.com.tr
7 Nisan 2007 19:59   mesajın adresini al  

atalay
atalay
bir hafta önce yapılsaymış bende ölebilirmişim..
Allah rahmet eylesin, yaralılara da acil şifalar diliyorum.
İstanbulda olanlar oturup düşünmezlerde biz ankaradan gelenler uzun uzun denizi ve gemileri seyreder düşünürüz.
bu gemiler kaza yapmaz mı, boğazın derinliği kaç metre kim bilir suyun dibinde neler var.
üsküdardan bindiğim vapurda bunları düşünmüştüm. 1 hafta sonra olsaymış, belki size çektiğim fotoğraflar ulaşırdı.. hayat çok garip.
7 Nisan 2007 20:01   mesajın adresini al  

^^^^
^^^^
1ölü 47 yaralı...ya ucuz atlatılmış cidden...
allah rahmet eylesin,yaralılarada acil şifalar dilerim...
7 Nisan 2007 20:05   mesajın adresini al  

schizophrenia
schizophrenia
işte hergün karşıya geçerken bu yüzden korkuyorum..deniz tarifği bzaen kara trafiğinden de yoğun oluyor..
7 Nisan 2007 20:27   mesajın adresini al  

babyjane
babyjane
hafta içi olsa biz de ölebilirdik arkadaş sis varken inatla yolcuyu doldurup gidiyorlardı :( yazık ya
7 Nisan 2007 20:45   mesajın adresini al  

toslumbaga
toslumbaga

schizophrenia demis ki:

işte hergün karşıya geçerken bu yüzden korkuyorum..deniz tarifği bzaen kara trafiğinden de yoğun oluyor..

:((( ben de aynen..
7 Nisan 2007 20:50   mesajın adresini al  

schizophrenia
schizophrenia

yau normal şartlarda sis olduğunda seferler iptal ediliyor ama sanırım sis yoğunluğuna göre kararlar değişiyor..

babyjane demis ki:

hafta içi olsa biz de ölebilirdik arkadaş sis varken inatla yolcuyu doldurup gidiyorlardı :( yazık ya

7 Nisan 2007 20:54   mesajın adresini al  

grey.
grey.
bugün kadıköyde cinnet geçirmeme yol açan sis ve akabinde kaza....ne korkunç bir gün ama bu :/
7 Nisan 2007 22:20   mesajın adresini al  

spatz
spatz
insana verilen değer budur işte. 1 ytl değerimiz varmış, o insanların gözünde... bir vapur sefamız vardı, artık o bile zehir oldu... deniz kazaları saçma gelir bana, küçücük motor bu, görüş mesafesi o kadar mı inmiş de göremiyorsun. bence kaptanlık belgeleri de incelenmeli bu heriflerin... binmiycem artık vapura, motora, yüzerek geçicem karşıya anasını satiyim...
8 Nisan 2007 00:01   mesajın adresini al  

şıracı
şıracı
bu motorlar lodos oldugundada sis oldugundada ara vermiyor bide sehir hatları seferi durdurunca insan canını hiçe sayarak sefer yapıyorlar.bi kez sehir hatları sefer yapmıyor die bindim allaha emanet vardım eminönüne.yetkililerin önlem alması,yaptırım uygulaması lazım..
8 Nisan 2007 00:02   mesajın adresini al  

**bozacı**
**bozacı**
bence de hergün karsıya gcerken lan bu gemi batsa acaba kızkulesine yüzebilirmiim die düşünürüm hep...gecenlerde de 2 vapur yarısmıstı ve kaza olmustu yine allahtan ölen falan olmamıstı..
8 Nisan 2007 01:06   mesajın adresini al  

dnz
dnz
ist oturanlara Allah yardım etsin
8 Nisan 2007 02:02   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009