ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
kitabi okudunuzmu?beğendinizmi?neler dikkatini çekti...çok akılda kalıcı bi kitap deil havada kalmıştı(yıl 2003 de okudum) ve yrna küçük bi ödev hazırlamam lasım:):):) bana hem kitapla ilgili yorumunuzu düşüncelerinizi ve5-6 kelime bi özetini söleseniz:)
30 Kasım 2005 23:47
zz
ben de tuna kiremitçini ' bu işte bi yanlızlık var ' kitabını okumustum.2 sene önce flndı. gayet de okudum böle sıkılmadan bi kac gunde bitti... ama gel gör ki kitapla ilgili hiçbişiy hatırlamoıorum.. aklımda hiç kalmamıs hani birisi biraz bahsetmeye baslasa öle kendime gelcem gibi..:/ neden acaba?
1 Aralık 2005 00:19
onurr
yan yan baktığın için olmasın sakın zeynep :p
1 Aralık 2005 00:21
zz
okuduum kitapların hiçbirine yanyan bakmam valla ...
saka bi yana damlanın msgında belirttigi akılda kalıcı olmaması meselesini hiç dusunmemiştim .. cunku dediim gibi okutturan bi kitaptı..ama simdi konu acılınca beynimi hala yokluorum..ıghh ıoghhh tık yok :))
1 Aralık 2005 00:23
zz
evt haklısın aslı.. rahat bi dili vardı okunabilen..cok da sevmiştim.. dedim ya böle merakla okudum surekledi beni ve bikac gun içinde bitirdim .
ama aklıma takılansa bu akılda kalma meselesi.. öle kitaplar varki 7-8 sene önce okuduum ama kelimesi kelimesine hatıladiim.. bunu ise hemen tukettip rafa kaldırdıımı farkettim .
1 Aralık 2005 00:26
damla
ya özetini bilen varmı kısa??? yardımcı olabilecek?
1 Aralık 2005 00:26
alibaş
kısacası yanlızlığı anlatıyo...
1 Aralık 2005 00:30
damla
yok yani insanlara hşikayeyi anlatmamlazımda sunumda....öle özet
1 Aralık 2005 00:31
yanıkekmek
dandik bir kitap. tuna kiremitci nedense bana kiremitte alabalik formatindaki yiyecekleri hatirlatiyor, yazinina konsantre olabilmek mumkun degil.
1 Aralık 2005 00:40
tarçınlı kakaolu kek
tuna kiretmitçi ve "light" kitapları ...
(1) 1 Aralık 2005 00:50
damla
eser güler:) hayır şimdi biri ardanın çocuu nedne ölmüş dese unuttum:) bilmiorum:):)) komedi olucak.
karakter
kısa özet :(:(:(:(
dil anlatım
yazar
yorumlar...
yetermi?
1 Aralık 2005 00:53
damla
yüzyıllardır meşgul eden sorulara, kendi bakış açısıyla yaklaşmayı deniyor. Romanda anlatılan iki zaman dilimi, sinemada 'paralel kurgu' olarak tanımlanan anlatımla bağlanıyor.
Uzaktan uzağa Salinger'in 'Holden'ı ile Queneau'nun 'Zazie'sine göz kırpan, kimilerine göre "sonu olmayan", kimilerine göreyse "harika bir sonla biten" bir ilk kitap.
BULDUM..:=)
1 Aralık 2005 01:20
damla
TEŞEKKÜR EDERİM HERKESE...buyrun..dediğim gibi kitanbı 2003 senesinde okumuştum.Ardanın genç kızlık odasını anlatması...her çatlağın her boya izinin bi anısı var..bizimde öyle değilmi.20 senedir aynı evde yaşayan biri olarak VAR.:) ve oraya sığınışı..i evlilik ve evlat acısından snr.bence çok gerçekci ve hayal gücünüzü çok genişletio..haydarpaşaya gidiosunuz istanbula eskişehire..her yere.ardaya ertuğrula yada fırata. kız arkadaşını hamile bırakmış bi gence,abisinin arkadaşına aşık olmuş bi kız kardeşe,toırununu kaybetmiş kızı perişan haldeki bi anneanneye....
1 Aralık 2005 01:24
damla
Git Kendini Çok Sevdirmeden
Doğan Kitap; Ekim 2002
Tuna Kiremitçi'nin 2002 sonlarında yayımlanan ilk romanı...
Sıcak bir yaz gecesi, Arda ağabeyi tarafından uyandırılır. Fırat'ın paniğe kapılmasının nedeni, İstanbul'daki kız arkadaşının hamile kaldığını öğrenmesidir. Ona yardım etmek için İstanbul'a gitmeye karar verirler. Orada geçirecekleri süre boyunca, Fırat'ın kolejden arkadaşı olan Ertuğrul'un evinde kalacaklardır. O yaz, Arda için hem İstanbul'u hem de kendi gençliğini keşfettiği, küçük bir serüvene dönüşür.
Romanın öteki ayağında 40 yaşındaki, yaşam yorgunu Arda'nın çocuğunu bir kazada yitirdikten sonra Eskişehir'deki ana ocağına sığınmasına tanık oluruz. Orada yaralarını iyileştirmeye çalışırken, 23 yıl önceki ilk aşk serüveninin kahramanı Ertuğrul çıkagelir. Arda'nın yaşamına yeniden girerek hem onun iyileşmesine yardımcı olur hem de gençlik duygularını uyandırarak onu yeni bir serüvene sürükler.
Kendisi de ilkgençliğini 80'li yıllarda yaşamış olan Tuna Kiremitçi, bu romanında kendi kuşağının insanlarından yola çıkarak aşk, ölüm, gençliğin bitmesi, yurt özlemi, doğum ve neşe gibi temel insanlık durumlarına ulaşıyor. İnsanlığı bu konularda yüzyıllardır meşgul eden sorulara, kendi bakış açısıyla yaklaşmayı deniyor. Romanda anlatılan iki zaman dilimi, sinemada 'paralel kurgu' olarak tanımlanan anlatımla bağlanıyor.
Uzaktan uzağa Salinger'in 'Holden'ı ile Queneau'nun 'Zazie'sine göz kırpan, kimilerine göre "sonu olmayan", kimilerine göreyse "harika bir sonla biten" bir ilk kitap.
1 Aralık 2005 01:26
alibaş
hayirli olsun....
1 Aralık 2005 01:33
şekip
Yolda Üç Kişi'ydi sanırım adı son romanının, ilk ikisine oranla 8-10 kat yazarlık farkı seziliyor, güzel yani fena değil, ama elbette hayatımda, hatta günümde çok büyük bir değişikliğe yol açmadı. İlk iki kitabından kesinlikle daha iyi, ancak kimisine yine de yetersiz gelebilir. Çerez bir kitap olması dolayısıyla okumayanlara tavsiye ediyorum.
1 Aralık 2005 14:16
dulcineaa
bitiinde adı kadar güzel bi etki bırakmayan bi kitap.. çok da edebi deerinin olduunu söleyemem..
3 Aralık 2005 02:13
willow is blessed
Aslında tipik Bir T.Kiremitçi romanı. Bitirdiğinizde ''Ee?'' diyor, akşam yatağa yatınca kalınıza romandan sahneler gelmiyor ve bir gün bile etki altında bırakmıyor sizi. Bir ay sonra gelip biri konuyu sorsa hiçbir şey hatırlamadığınızı fark ediyorsunuz, Salinger filan diyemem mazallah dilim taş olur, soap derim, opera derim olsa olsa...
4 Aralık 2005 22:53
willow is blessed
Yok ya ben o kitabı daha bölüme başlamadan okumuştum ve fikirlerim de o zaman şekillendi. Ha ama mesela o zaman ''Eh'' diyordum şimdi ''Öğ'' diyorum o var :D
5 Aralık 2005 01:11
margarita
Bir tuna kiremitçi hayranı olarak laf ettirmem. bence tarzı çok güzel yani ben seviyorum tamam kitabı bitirdiğiniz de bi yarım kalmışlık hissi veriyo ama onu diğerlerinden farklı kılan da bu deil mi zaten?bu arada son kitabı "aşk neyin kısaltması?" elimde okuyorum. tavsiye ederim. aşk neyin kısaltması? sorusunun cevabı da içinde ama çokmerak edenler için söylim: Allah'ın Şaşkınları Klubü!
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/1061
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!