| |
ürperi bacası
|
bu dünyaya sizce neden geldiniz ?
buradaki amacınız nedir?
neden buradasanız ....
|
|
~ 521 gün
|
|
| |
baş rahip
|
ben nedenimi bulamadım arıyorum
|
|
1 ~ 521 gün
|
|
| |
butters
|
sıkıntıların ardından gelen mutlu anları kucaklamak için
|
|
~ 521 gün
|
|
| |
sine qua non!
|
|
|
~ 521 gün
|
|
| |
pinky chocolatte
|
bana çok amaçsız geliyor dünyaya gelmek, yaşamak fln..herkes aynı evrelerden geçiyor çünkü bir şekilde..doğuyorsun, büyüyorsun, okula gidiyorsun, iş başına geçiyosun, evleniyosun, çoluk-çocuk, yaşlanıyorsun ve ölüyorsun.. aradaki detaylar, anlık şeyler olarak kişiden kişiye göre değişebiliyor ama genel hatlarıyla hayat bu benim için..o yüzden amaçsız aslında..ha bi amaç, yaşamam için bir neden gerekiyorsa, o da ailem olur herhalde..
|
|
~ 521 gün
|
|
| |
t.j
|
asıl amacımız Allah'a kulluk etmek icin..
|
|
3 ~ 521 gün
|
|
| |
espresyonist
|
hakikaten neden yaaa istemiyorum kardeşim ben bu dünya da bulunmayı!!!:PPP
|
|
~ 521 gün
|
|
| |
ürperi bacası
|
Baktım ki; mısraların sonları hep, ‘’Bilmem ki bu dünyaya ben niye geldim’’ ile bitiyor.
Demek ki bunu besteleyen dünyaya niçin geldiğini bilmiyor, ama gelmiş. İnsan hiç merak etmez mi?
Dünyamız aynen bir uçak gibi, binmişiz ve havada uçuyoruz.
Uçakta yanımızdaki koltuğa oturana sorarız: - Hele seyahat uzun sürecekse, konuşma ihtiyacı hissedilir.
Beyefendi yolculuk nereye? Bilmiyorum dese hayret ederiz. Adamcağız nereye gittiğini bilmiyor.
İkinci soru: Peki nereden geliyorsunuz? Ona da bilmiyorum derse biz adamın aklından şüphe ederiz.
Üçüncü soru: Peki bu uçağa niçin bindiniz?
Ona da bilmiyorum diye cevap alırsak artık karşımızdakinin akli dengesini iyice kaybettiğini anlarız.
Bize uzatacağı kartvizitindeki ünvanı ne olursa olsun, hangi üniversitenin profesörü olursa olsun onun hakkındaki kanâatimiz değişmez.
Her insanın, bu soruyu kendine sorması ve cevaplandırması gerekir.
Kâinata baktığımızda; yerde ve gökte ne varsa hepsi bizim için yaratılmış, bize hizmet ediyor.
Ay, güneş, bulutlar, rüzgar, toprak ve saire hepsi seferber oluyorlar bize bir ekmek yedirmek için.
Arı bizim için bal yapıyor, ipek böceği bizim için ipek örüyor, koyunlar, inekler bize et ve süt verebilmek için otluyor, ağaçlar bize meyve oluşturuyor ve olgunlaştırıyor ve bize buyurun diyor.
Bütün yaratıklar bir iş için (bizim için) yaratılmış ve görevlerini aksatmadan yapıyorlar. Ya biz niçin yaratıldık?
Nerden geldiğimizi, nereye gittiğimizi, niçin geldiğimizi bilmeliyiz.
Biz biliyoruz. Hamd olsun o şarkıyı besteleyen bilmese de, biz çok iyi biliyoruz.
Çünkü bizleri ve bütün varlıkları yaratan bizi niçin yarattığını bize bildiriyor.
’’Ben cinleri ve insanları ancak beni tanısınlar ve bana ibadet etsinler diye yarattım’’ buyuruyor.
|
|
~ 521 gün
|
|
| |
ürperi bacası
|
Yunus sen bu dünyaya niye geldin
Gece gündüz Hakki zikretsin dilin
Enbiyaya ugramaz ise yolun
Göçtü kervan kaldik daglar basinda
Yunus Emre
|
|
1 ~ 521 gün
|
|
| |
espresyonist
|
şaka bi yana bu dünyaya sınanmak için gönderildik bu dünya sınav yeri derler ya öle yaradan iyi ve kötü kullarını ayırmak için ve ahirette hakettikleri yerleri görmek için bizi bu dünyaya göndermiştir asıl açıklaması budur daha çok şey sölenir bunula ilgili tabii bunun asıl cevabı da kutsal kitabımız da yazar!!!!
|
|
~ 521 gün
|
|
| |
the_ruach
|
ya neden gelim be millete hyatı zehir etmek için geldim en azından ii bir ik şey yapıp cehenneme gitmek için geldim:D
|
|
~ 521 gün
|
|
| |
ruin
|
annem babam istemiş bu dünyaya gelmişim.bana sormadılar ki.allah allah.
|
|
~ 521 gün
|
|
| |
-&-...........-&+
|
a ları büyük yazın görünce canım sıkılıyo
|
|
~ 521 gün
|
|
| |
banshee
|
Ben bıktım ama aynı soruları cevaplamaktan!
|
|
~ 521 gün
|
|
| |
°•t£ññur°•
|
|
|
~ 521 gün
|