| |
comandante
|
Hürriyet Gazetesi`nin G.Saraylı yazarı Fatih Çekirge Fenerbahçen`in kafilesiyle Suriye`ye gitti. Suriye`ye iner inmez bir yazı kaleme alan Fatih Çekirge bir G.Saraylı olarak Fenerbahçe`nin yarattığı taraftar manzarasından gurur duyduğunu dile getirdi. İşte Fatih Çekirge`nin yazısı
Halepte Taraftar Sürprizi
Fenerbahçe`nin Suriye`de oynayacağı dostluk maçı için Halep`e uçuyoruz…
Doğrusu, yıllardır Başbakanların, Cumhurbaşkanların, siyasi parti liderlerinin gezilerine katılmış bir gazeteci olarak ilk kez bir futbol takımıyla uçuyorum…
Başkan Aziz Yıldırım, Nihat Özdemir, Mahmut Uslu espriler yapıyor…
Enerjik, neşeli bir yolculuk. Mehmet Yılmaz ve Meliha Okur`la yan yana oturuyoruz…
Mehmet Yılmaz`la, Güneydoğu`nun bu "efsane şehri" Halep üzerine konuşuyoruz…
1,5 saatlik yolculuk sonunda sınırı geçip Halep`e iniyoruz. Daha iner inmez müthiş bir sürprizle karşılaşıyoruz…
Bizi karşılayan Bakanlık görevlisi Türkçe konuşuyor…
Sanki Güneydoğu`nun bir ilindeyiz. Kültürün, yaşam biçiminin ve tarihin sınırları nasıl yok ettiğini Halep`te açıkça görüyoruz. Dışarıda Halep gençliği üzerlerinde Fenerbahçe formaları sloganlar, alkışlar inanılmaz bir Fenerbahçe taraftarı…
"Acaba" diyorum Antep`ten, Kilis`ten Fenerbahçe taraftarları mı geldi…
Suriyeli bakanlık görevlisi "hayır" diyor, "Bu gençler Halep gençliğidir ve gerçek Fenerbahçe taraftarlarıdır…"
Hayretle izliyorum…
Havaalanından otobüslerin olduğu yere kadar müthiş bir sevgi gösterisi…
Ve inanın çıkan bir her futbolcuyu tanıyıp isimlerini haykırıyorlar…
Tuncay çıkıyor "Tuncay diye bağırıyorlar. Volkan çıkıyor yine öyle. Heyecanlı kalabalık tek tek Fenerbahçe futbolcularının isimlerini sayıyor…
Manzara bu…
Mahmut Uslu, Özdemir`e şöyle diyor: "Dünya çapında olmak büyük takım olmak işte budur" Aziz Yıldırım davul zurna sesleri arasında "Evet" diyor, "Büyük takım olmak, dünyanın her yerine taraftarı olmak budur…"
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat`ın Başbakan Tayip Erdoğan`dan ricası üzerine 75 bin kişilik Halep Stadı`nın açılışı için Halep`e gelen Fenerbahçe`nin yarattığı bu "sürpriz manzara" dan çıkardığım sonuç şu:
-Büyük toplumlar, büyük devletler ve büyük kültürler sınır tanımıyor. Bir Suriyeli genç Fenerbahçe`yi bir Türk genci kadar sevebiliyor…
-Doğrusu bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe`nin yarattığı bu taraftar manzarasından gurur duydum

|
|
~ 524 gün
|
|
| |
banshee
|
Fenerbahçeli varsa Gs'li de vardır.
|
|
~ 524 gün
|
|
| |
b@htsız b3d3vi
|
büyük onur dimi sizin için bi gslinin böyle bişey yazması.şimdi siz bunu 1 sene kutlarsınız :)
|
|
1 ~ 524 gün
|
|
| |
t.j
|
|
|
~ 524 gün
|
|
| |
canbo
|
fenerli kardeşlerimden ricam hersey gibi bu gibi haberleri de 3-4 yıl konusmayın:D:D
|
|
~ 524 gün
|
|
| |
mmc
|
|
|
~ 524 gün
|
|
| |
salihzeki
|
nedense feneri suriyeliler tanıyor, GALATASARAY'ı ise tüm DÜNYA !
|
|
4 ~ 523 gün
|
|
| |
crank
|
her ne olursa olsun bi türk takımının böyle saygı görmesi güzel bişey
|
|
~ 523 gün
|
|
| |
william wallace
|
suriyeliler tanıyor tanımıyor pek fazla değişmiyor.
avrupada birine fenerbahçe deseniz gofret markası falan sanabilir önce onlara kendinizi tanıtın =)
|
|
~ 523 gün
|
|
| |
ivy
|
|
|
~ 523 gün
|
|
| |
timmy
|
komançero bırak artık bunları :)
|
|
~ 523 gün
|
|
| |
timmy
|
Galatasarayı avrupa da böyle karşılıyorlar, fenerbahçeyi...
|
|
~ 523 gün
|
|
| |
onur..!
|
amma yaranız varmış nasılda saldırıosunuz ya..
|
|
~ 523 gün
|
|
| |
manas
|
Galatasaray UEFA kupasını aldığında kışadan bir suriyeli asker çıkmış
ve bir tankla evet bir tankla şehir turu atıp havaya ateş açmış.
hep bu olay aklımagelir suriye ve futbol denilince...
Aman iki zurna çalmışlar çok mu önemli sanki herif tankla kutlamış
Suriyede ve her zaman her yerde en büyük CİMBOM
|
|
~ 523 gün
|
|
| |
*lokum*
|
halebin yarısı gs yi yarısı da fb yi tutuyomuş, onlar da bizim kadar yakından takip ediyolarmış, vallahi ben de izlemeden çok gurur duymuştum, izledikten sonra daha da gururlandım :)
|
|
~ 523 gün
|
|
| |