Beşiktaş, Ankara’da kritik Gençlerbirliği sınavına çıkıyor... Kartal Başkent’te ya zirveye tutunacak, ya da... Tigana, zorlu mücadele öncesinde Türkiye’deki en iddialı sözlerini sarfetti: 'Bu maçı alırsak şampiyon oluruz.'
Saat 20.00’de, Ankara’da:
Beşiktaş’ta nefesler tutuldu, gözler Ankara’ya çevrildi. Bir maç eksiğiyle Fenerbahçe’nin 9 puan gerisinde bulunan Siyah-Beyazlılar, bugün Gençlerbirliği’nin konuğu oluyor. Saat 20.00’de Ankara 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı Vedat Yüksel yönetiyor. Siyah-Beyazlılar zorlu 90 dakikaya büyük önem veriyor. Kara Kartal kazanırsa zirve takibini sürdürecek, kaybederse şampiyonluk yolunda ağır yara alacak. İbrahim Üzülmez, Bobo ve Ali Güneş yok ancak Jean Tigana oyuncularına güveniyor.
‘Rakibe baskı kuracağız’
Karşılaşma öncesinde futbolcularıyla bir toplantı yapan Fransız çalıştırıcı Gençlerbirliği karşılaşmasının çok önemli olduğuna dikkat çekip, “Sizlere güveniyorum. Şampiyon olacağımıza inanıyorum. Ankara zor bir deplasman. Türkiye Kupası’nda yenilmiştik. Ancak bu viraj bizim için çok önemli. Eğer kazanırsak şampiyon oluruz. Rakibimiz üzerinde kuracağımız baskı, onları puan kaybına zorlayacak. Tek yapmamız gereken, Ankara’dan 3 puanla ayrılmak” ifadesini kullandı.
Gençlerbirliği:
Recep
Erkan
Tuna
Fatih Akyel
Adem
Mehmet Çakır
Mehmet Nas
Haminu
Kerem
Okan
Isaac
Beşiktaş:
Runje
Serdar
İbrahim T.
Gökhan Zan
Baki
Burak
Koray
Fahri
Ricardinho
Delgado
Nobre
Stat: 19 Mayıs
Saat: 20.00
Yayın: Lig Tv
Hakem: Vedat Yüksel
Yüksel derbiden sonra ilk kez...
Süper Lig’de bu sezon en çok karşılaşma yöneten isimlerin başında gelen Vedat Yüksel, Beşiktaş’ın ikinci kez bir maçına atandı. Siyah-Beyazlılar, ligin 14. haftasında Şükrü Saracoğlu’nda Yüksel’in düdük çaldığı Fenerbahçe derbisinden golsüz beraberlikle ayrılmıştı. 2006-2007’de 14 karşılaşmada görev yapan tecrübeli hakem, 80 sarı kart, 1 kırmızı kart gösterdiği bu 90 dakikalarda 4 kez de penaltı kararına hükmetti.
Gençler’de son dakika:
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, bugünkü karşılaşma öncesinde iddialı... Kara Kartal’ı kupada farklı geçtiklerini hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, “Kazanacağımıza inanıyorum. Beşiktaş’ın önemli eksikleri var ancak çok güçlü bir takım olduklarını biliyoruz. Önümüzdeki sezon Avrupa’ya gitmek amacındayız. Hedeflerimizi gerçekleştirmemiz adına bu mücadeleden galibiyetle ayrılmalıyız” diye konuştu.