ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Aradım maamafih bulamadım, sanırım perşembe günü oluyor, Koç'tan kariyer günleri için okula gelen bir teyze ve dinleyicileri Yüzde52 adlı anarşik grubun bir eylemine maruz kalıyorlar. Eylem de ''Bizde bir şey unutmuşsunuz, koç ta...ğı'' diyerek iki adet koç yumurtasını teyzeye fırlatmak. İşte budur. Orada olan var mıydı, ben çok sonra duydum olayı, fikirleriniz nedir merak etmekteyim.
1~ 524 gün
kretzsche
buyrun
~ 524 gün
kretzsche
bu da video 2
~ 524 gün
kretzsche
bu eylem üzerine kafa yorup (veya yormayıp) eleştirenlerden gördüğüm kadarıyla bir kısmı eylemi terbiyesizlikle-üslubundan dolayı çapsızlıkla suçlamış, bir kısmı ise bu açıdan da desteklemiş. bazıları "koç gibi şirketler olmasa ne yapacaktık ailelerimiz işsiz kalırdı" falan gibi yaklaşımlarda bulunmuş
olayı ayrıntılarıyla inceleyip birçok haksız noktasını bulabiliriz belki fakat şöyle bir bakınca "büyük şirketlerin halkın iş gücünü sömürmesi"ne karşı yapılmış bir gösteri ve bence zararından çok yararı var
Türkiye'de öğrencilerin, halkın genel olarak tepkisiz bir karakteri var. onlara ne giydirirsen giyerler. bu gibi eylemlerin yapılması lazım, belki birkaç kişi biraz sarsılır kendine gelir.
benim gördüğüm manzara, ülkemizde ne kadar çok okuyun-öğrenin çalışın-çabalayın o şirketlerin verdiği üç kuruş ile kısıtlı koşullarda hayatınızı sürdürüyorsunuz. çok küçük bir kitle kendi kabuğunu kırıp hayatını rahat bir şekilde sürdürebiliyor.
avrupa'nın her yerinde çok daha iyi koşullarda yaşanan yerlerde bile (fransa,almanya özellikle) öğrenciler sık sık gösterilerde bulunup mevcut düzeni iyileştirmeye çalışır, otoriteyi sorgularlar. ülkemizde de daha güçlü bir öğrenci profili görmek dileğiyle.
bu arada eylemi yapan kurumu tanımadığımı, ilk defa bu koç taşağı ile kendilerinden haberdar olduğumu belirteyim
2~ 524 gün
nonexistence
böyle aptal aptal eylemler yaparlar ,sonra mezun olunca kim parayı bastırıyorsa onun altında çalışırlar.
ama koç taşağı geyiği süpermiş haha,kadına yazık olmuş anıya bak.bana koç taşağı attılar...
2~ 524 gün
kretzsche
sen nereden biliyorsun kimin mezun olunca ne yaptığını?
saçma sapan tepkiler vermenin kimseye bir yararı yok
ben asıl senin gibi adamsendeci insanların yorumlarını okumaktan sıkıldım artık
nonexistence demis ki:
böyle aptal aptal eylemler yaparlar ,sonra mezun olunca kim parayı bastırıyorsa onun altında çalışırlar.
ama koç taşağı geyiği süpermiş haha,kadına yazık olmuş anıya bak.bana koç taşağı attılar...
~ 524 gün
kretzsche
birileri tepkilerini ortaya koyar, sonra başkası da gelir "haha iyi geyik olmuş yazar"
yazık..
memnun musunuz büyük şirketler için gecenizi gündüzünüze katıp çalışmaktan ve üç kuruş için hayatınızı harcamaktan? buyrun o zaman geyik yapmaya devam
~ 524 gün
willow is blessed
Kariyer günleri nedir tam bilmiyorum, ama sanırım öğrencilerin beni seç beni seç moduna girdikleri bir hadise. Büyük şirketler ve iş yaşamından ölesiye korktuğum için böyle şeylerle pek alakam olmayacak muhtemelen, o açıdan bana uzak zaten ve anladığım, tasvip ettiğim şeyler de değil.
Koç Holding sayesinde ekmek yiyen kişilerden bahseden insana o çalışanların toplamından fazla kazanan baştaki büyük patronları anımsatmak isterim. Zira boğaziçili olunca en iyisi olmak istiyor insan, bir numara olmalı, madem o kadar okudu bok gibi kazanmalı, bütün rakiplerini geçmeli vs vs. Ben gerçekten bunlardan korkuyorum.
Bana da ilk baktığımda ''terbiyesiz'' bir eylem gibi görünmüştü. Hala da öyle görünüyor, ama terbiyeli eylem ne demek ki? Mizahla birleştirdiklerinden kutlamak lazım bir defa.
-Bizde bir şeyinizi unutmuşsunuz
- Nedir o? (dünyanın en yapmacık sesi bu arada bu kadındaki de)
- Koç taşaaaa!
gibi bir muhabbeti duyabilmemizi sağladı ya, daha ne olsun.
Yalnız bu eylemin arkasından azıcık daha bilgi verici bir eşyler de söyleselerdi sadece slogan atmak yerine, ne bileyim Koç'la ilgili, ne kadar kazandıkları veya bildikleri başka bir şeyini anlatsalardı belki daha bir yerini bulurdu. Ama kardeşim bunlar da anarşik, kurallarıyla oynayacak değiller ya oyunu.
Nedir o?
Koç taşaaaa
Ahahahahaha
~ 523 gün
nonexistence
ne yazığı kime yazık?
ben bu olayların en fazla olduğu yerdeyim 5 senedir ve bu protestoları yapan insanların mezun olunca neler yaptığını nerelerde çalıştığını kimin ağzının içine baktığını gayet iyi biliyorum. onlar bile kendilerini eski hallerinin eleştirirklen ,senin bu komik gazınla insanların üzerine atlamana,cıyak cıyak bağırmana luzum yok.
evet dünyanın en komik protestosu olmuş ,ne kalite var ne de bir mantık,bende size ait bişey var ne ? koç taşağı kadının suratına at.bu mudur insanlık, bu mudur düşüncelerini savunma ,?,bu kadar mı yani kalitesiz yerlerde bir şekilde anlatıyorsunuz derdinizi?
eğper şunu savunuyosan zaten
asıl YAZIK ... bu
kim hayatını harcıyor bu arada 3 kuruş için allah aşkına ,kandırmışlar seni...
(bunu da silin lütfen ) 0 mesaja kadar insin ..
5~ 523 gün
willow is blessed
''koç taşağı kadının suratına at.bu mudur insanlık''
Bu da güzel bi slogan olabilir mesela, denemek lazım.
~ 523 gün
kretzsche
ne yazığı kime yazık?
ben bu olayların en fazla olduğu yerdeyim 5 senedir ve bu protestoları yapan insanların mezun olunca neler yaptığını nerelerde çalıştığını kimin ağzının içine baktığını gayet iyi biliyorum. onlar bile kendilerini eski hallerinin eleştirirklen ,senin bu komik gazınla insanların üzerine atlamana,cıyak cıyak bağırmana luzum yok.
onların neler yaptığı beni ilgilendirmiyor. bu ülkenin kendisini ifade edebilen, sistemi eleştirebilen gençlere ihtiyacı var. onlar varsın tükürdüklerini yalasınlar. aralarından temiz çıkanlar da oluyordur. bu tip şeyleri eleştirmek için örgütlere bağlanmak gerekmiyor.
evet dünyanın en komik protestosu olmuş ,ne kalite var ne de bir mantık,bende size ait bişey var ne ? koç taşağı kadının suratına at.bu mudur insanlık, bu mudur düşüncelerini savunma ,?,bu kadar mı yani kalitesiz yerlerde bir şekilde anlatıyorsunuz derdinizi?
eğper şunu savunuyosan zaten
asıl YAZIK ... bu
bu gibi ayrıntılara takılıp kalarak kimseye bir şey kazandıramazsın. protesto protestodur. gösteri gösteridir. tepki de tepkidir. orada durup dururken slogan atsalar seslerini kimseye duyuramazlardı. ama bu boktan espri ile boğaizçinde her yerde konuşuldular. ve konuşulmaya devam ediyorlar. koç taşağına tebrikler
kim hayatını harcıyor bu arada 3 kuruş için allah aşkına ,kandırmışlar seni...
etrafına bak bakalım.. ülkenin neresi düzgün işliyor? halkın okumayan kısmı zaten rezil durumda.. okuyan kısım da 7/24 çalışıyor. sonunda ne oluyor? en fazla 1000-2000 YTL maaş alıyorlar. bu maaş neye yetiyor? dünyayı gezip görebiliyorlar mı? hayatlarını yaşayabiliyorlar mı? bu kadar dökülen emeklerinin karşılığını alabiliyorlar mı?
senede 10 gün izin ile hayat yaşanır mı?
uyumaya devam et..
burada seni eleştirmiyorum ben. kendini savunmak için haklı cümlelerime saldırma.
~ 523 gün
nonexistence
peki bu sorunu koç taşağıyla çözebilirsek ok...
ama bu gibi komik protestolarla sadece geyik konusu olurlar..özür dilerim bu gerçek..
7/24 çalışan o insanlar çocuklarını karnını doyurmak ,okutmak için çalışıyor,yoksa hepsi toptan aç kalacak.türkiye'nin acı gerçeği..
kimse dünyayı gezip görmeyi düşünemiyor işte...
benim demek istediğim , ,eninde sonunda bu insanlar da bir şekilde hayatlarını kazanmak zorunda ve mezun olunca birilerinin ağzına bakacaklar ,bakıyorlar...kabul et veya etme ...sen de böyle yapacaksın ,eğer paran varsa sen şirket kurup başkalarına bunları yapacaksın...
bunlar komik yollar... sadece adlarını şunu taşladılar,buna küfrettiler,asistanı bıuçakladılar,koç taşağı attılar diye duyuruyorlar.eğer gerçekten birşeyler değiştirilmek isteniyorsa,kavgacı ve komik kişilikleriyle değil,zekalarıyla sorularıyla insanları dize getirmeliler.
böyle herkes konuşulur...
2~ 523 gün
dnz
bu ne beeeeeee
~ 523 gün
we_need_martial_law
ya yanlış anlaşılmasın da bu taşak olayında benim etkim var sanırım
lisede hocamla atışmıştık o bana bir tepsi baklava almadan sınıfa gelme demişti ben de sana alsam alsam bir tepsi koç taşağı alırım demiştim videolarda aynı liseden arkadaş gördüm inşallah ilham kaynakları benimdir
spoiler gibi oldu şimdi konuya dönelim
hani bir ying yang olayı vardır bu da onun güzel bir örneği koç vakti zamanında devletin maliyesini sken bir kuruluştur(devletten döviz borcu alıp,develüasyondan sonra eski lira değerinden iadesi gibi),sabetaycı olduğuna dair iddialar vardır,istihdam da sağlamıştır,istihdam da çalmıştır
yüzde 52 de birilerini "rahatsız" etmek,birşeyleri göstermek için rahatsızlık göstermişlerdir,tepkilerinin şekli ya da üslubu tartışılır o da ayrı bir konu
bu konuda rektöre de teşekkür ederim(neden diyenlere başka bir başlıkta görüşmek üzere...)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/10563
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!