ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > edebiyat > yazma süreçleriniz

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa      şu anda 49 - 57

mavi...
mavi...
yazmak ne ölçüde süreç!

ya da ne kadar sürüyor yazmak

önce nefes almak / yaşamak / karalamak / demlemek mürekkebi

...

sonra bakmak / ters / düz

kırmak kalemi

...
2 Nisan 2007 23:48   mesajın adresini al  

evinénşikesti
evinénşikesti
bende bazen yazıyorum...çünkü o kadar rahatsız oluyorum ki yazmam lazım...yazdıktan sonra çok rahatlıyorum..ve ne düşündüğümü görebiliyorum...çoğu zamanda beğenmiyorum..ama yinede yazıyorum.bu arada düşünceler bir birini kovalar tabi...
en çok da deneme yazmayı severim..mesela "beklemek" olayı kaç yıldır beynimi kurcalıyordu.....denedim..baktım ki..değişik bir şey yok...yada bana öyle geldi...
mektupta yazıyorum....hemde zarflarını bazen kendim yapıyorum..resimli ... (kadın ise çicekli) çizimler bana ait...
ama mektup yazmak çok zor...ki tanıdığın biriyse çok daha zor....
(isteyen varsa mektuolarımı postalaya bilirim...fotokopilerini)
5 Nisan 2007 23:37   mesajın adresini al  

çutee-libertine-
çutee-libertine-
ben annemle babamın gencken yazdıklarına ulaştım bi şekilde..hatta bi tanesini bildigimden haberleri yok..o kadar samimi içten heyecan dolu ki..okurken gözlerim dolmuştu..insanlar yaşlandıkca o heyecan kalmıyo onu farkettim..
6 Nisan 2007 03:14   mesajın adresini al  

evinénşikesti
evinénşikesti
ama yzamak çok zor bir şey....gerçektende meşakatli bir süreç...
keşke benim annem de okumayı bilseydi....üzgünüm....
mektup yazmak bence en zor olanı...ama ben kolayını bulmuşum...aklıma ne geliyorsa yazıyorum...karmakarışık doğal bir şey çıkıyor...kısa cümleler.
6 Nisan 2007 19:25   mesajın adresini al  

şairane
şairane
Bana kalırsa ne tür bir yazı yazacağına bağlı bu aslında... Örneğin, ben Jack London'ın biyografisi üzerinde çalışıyorum şu an... Kafam tam olarak dolmadan, bütün boşlukları doldurmadan asla oturup yazamam bu araştırma yazısını... Ama şiir yazarken böyle olmuyor... O daha çok yoğunlaşmayla alakalı... Duygu patlaması bir nevi... Bir anda geliyor ve yazdın yazdın, yazamadın gidiyor... O yüzden soru biraz yanlış sorulmuş bana kalırsa... :)
7 Nisan 2007 17:30   mesajın adresini al  

çutee-libertine-
çutee-libertine-
soruda yanlışlık yok tabiki de yazı turune baglı..onları karsılastırın zaten dedim..
7 Nisan 2007 17:34   mesajın adresini al  

tripal enfeksiyon
tripal enfeksiyon
Yazma süreçlerinden çok, bana kalırsa neden yazıyoruz sorusuna yönelmek lazım.Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama çok kullandığım bir söz vardır.

"modern insan şairdir, yazardır,"
Yani bu durum o kişinin "modern" olduğu için yazmasından kaynaklanmıyor.Modern olması burada sadece bir statü belirtiyor.Mesela iletişim bu denli gelişmeden önce, bence insanlar arası ilişki daha sıcak ve etkin idi.Fakat teknoloji geliştikçe ironik bir biçimde insanların birbirine ayırdığı vakit azaldı.Ve en önemlisi, bu durum "modern insan"ı yalnızlaştırdı.

Bugün binlerce şiirin, yüzlerce amatör sitede yayınlanmasının sebebi budur.İnsanlar iletişim kuramadıkları ve hatta buna vakitleri olmadığı için, kendilerini edebiyatla ifade ediyorlar.Artık iyi şiir ve kaliteli roman çok az sesini duyurabiliyor.Reklam ön planda.

Bu bağlamda yazma süreçlerine bakarsak, genelde şiir için söylemek gerekirse bir duygu patlaması ile yazdığımı söyleyebilirim.(burada duygu patlamasının neden meydana geldiğini anlamışsınızdır sanırım)
Düz yazı ise derin düşüncelere dalmış isem kurtarıcım olur.Yani düz yazı kafamda bulduğum bir şeyin aktarımıdır sadece...
16 Nisan 2007 15:41   mesajın adresini al  

cigdém
cigdém
eskiden çok düzenli yazardım.yayınlanma sürecinden çıktıktan , ya da ben bu süreçten koptuktan sonra diyelim dağıldım biraz. ama sevdiceğim bana bi alan adı alıp da web sayfası yapmak konusunda gaza getirince, orda yayınlamak için önce eskiden yazdıklarımı seçtim ve şimdi düzenli yazıyorum
.
yazdıklarımsa, şiir ve anlatı dielim :)
16 Nisan 2007 22:39   mesajın adresini al  

nemesismls
nemesismls
yazma süreci derken aslında akım şemasına indirgememek lazım diye düşünüyorum.çünkü ne ölçüde insan sınırlandırıyorsa kendini ya da yetiştirmesi gereken bir yer varsa yazıyı(ki 5-6 yıldır düzenli olarak yazdığım bir mesleki dergi var)o zaman asıl çıkmaza giriyor. sanki,yetiştirmem gereken bir yer yoksa daha bir içten çıkıyor kelimeler ama bunun aksine çoğu zaman bir nevi sipariş(!) yazılar yazdığım için( haftalık,aylık toplanma süreçleri oluyor yazdığım bültenin),dolayısıyla yazma süreçlerimi de kendimce 'ilham gelmesi-giriş-gelişme-sonuç-yazığından tatmin olma-yazdığını beğenme' gibi süreçlere de ne yazık ki bölemiyorum.ee haliyle,çoğu zaman da yazı elimden çıktıktan sonraki 1-2 saat 'hah bu sefer olmuş' diyorum,dergiye teslim ediyorum,...,süreç işliyor ve bir bakıyorum bu sefer dizgiden çıkmış taze taze elimde aha diyorum bu iğrenç yazıyı ben yazmış olamam bir sürü eksik keşfediyorum(mümkün olsa,dergiyi toplattırayım(!) diyorum:(( şaka bir yana süreci müreci boşverip yazmak lazım bodoslama aslında,...,
4 Mayıs 2007 00:10   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa      şu anda 49 - 57

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008