| |
öcüüüüü
|
Arama motoru Google, siyasi güçlerin oyuncağı oldu. Diyarbakır'ı Kürdistan'ın başkenti, Türk ordusunu işgalci yaptı, bölge için "Türkler'in işgal ettiği Kürt bölgesi" tanımlamasında bulundu.
Google, uydu üzerinden tüm dünyayı ayrıntılarıyla gösterdiği 'Earth' programında Diyarbakır'ı, var olmayan sözde Kürdistan'ın başkenti olarak ziyaretçilerine duyurdu. Programda, "Kurdistan" yazılarak arama yapıldığında çıkan haritada Diyarbakır, sözde Kuzey Kürdistan'ın başkenti olarak gösteriliyor.
Güneydoğu Anadolu bölgesinin 'Kürdistan' olarak tanımlandığı harita, bölgedeki diğer iller de sözde Kürdistan'ın kentleri olarak gösteriliyor. İnternet sitesindeki skandalı fark eden kullanıcılar tepkilerini dile getirmek için Google Türkiye'ye ulaşmaya çalışıyor.
Ancak Bugün Gazetesi'nin haberine göre, şirketin Türkiye bürosu telefonlara cevap vermiyor. Google Türkiye yönetimine telefonla ulaşılamadığı için birçok vatandaş tepkilerinin yerine ulaşmamasından şikayet ederken, bazıları da Google'ın sıklaşan bu tür hatalarının bilinçli yapıldığını düşünüyor.
|
|
2 ~ 533 gün
|
|
| |
öcüüüüü
|
gerçekten de google earth de kürdistan yazınca diyarbakır çıkıo..
|
|
~ 533 gün
|
|
| |
luca leotardo
|
Muhatap almaya gerek yok bence...Yazsınlar bakalım...
Bilinçli de olabilir olmayadabilir ama bişeyler olduğu kesin.
|
|
~ 533 gün
|
|
| |
öcüüüüü
|
Skandalı fark eden İnternet kullanıcıları Google Türkiye’nin yetkililerine ulaşmaya çalışıyor. Ancak dünya devi firmanın Türkiye’de bir telefonu yok.
İşte Amerika'daki adres ve numaraları:
Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View CA 94043
Tel: + 1 (650) 253-0000 Fax: + 1 (650) 253-0001
(Hürriyet)
|
|
~ 533 gün
|
|
| |
banshee
|
Ben bir kimlikle giderim oraya, hadi bakalım!
|
|
~ 533 gün
|
|
| |
p.* selin akay*
|
kurdistan yazinca UK da bir yer cikiyor.
turkce karakterlerle aratinca da ayni yere gidiyor. turkiye cikmiyor isin ozu.
daha simdi denedim. bugun gazetesinin element uydurmasi olmasin bu?
|
|
~ 533 gün
|
|
| |
öcüüüüü
|
önce diyarbakir yazılcak sonra ekleme olarak kürdistan yazarsanız bulursunuz
|
|
~ 533 gün
|
|
| |
öcüüüüü
|
zaten bi çok yerde çıkıo diyarbakır başkenti olarak gösterilio..
|
|
~ 533 gün
|
|
| |
okanist
|
hmm şimdi çok tepki alabilirim belki..ama arkadaşlar bir coğrafya bölgesi olarak oraya 1200 lü yıllardan beri kürdistan denmektedir..ama asla ve ASLA kürdistan diye bir ülke, devlet, hiç bir şey yoktur, olmayacaktır da..bu dediğim coğrafi bölge işini araştırırsanız göreceksiniz..ben burda pkk yı falan da savunmuyorum, aman diyim gaza gelip de beni idam etmeyin de..
|
|
2 ~ 533 gün
|
|
| |
p.* selin akay*
|
evet oyle aratica diyarbakir ve batman cikiyor. hatta diyarbakir direk kurdistan olarak isaretlenmis bolge yok sadece sehre damga basmislar.
yalniz bu isaret google in bolge isareti degil, kmz seklinde dosya kaydeden sitenin isareti inceleyince. earth koordinatlarini bolge olarak kaydeden ve ekleme yapan bir tur site bu hede. bunun gibi baya reklam dolu benim earth de.
google in degildir insallah diyim, en azindan umut edeyim ki yanilmiyorumdur. eger oyleyse komik gercekten ama degil sanirim
yoksa murat optik, bilmemne mimarlik gibi gibi isaretleri de google in koymasi lazim ki bu salak isaret de bunlardan biri gibi gorunuyor uzaktan.
|
|
~ 533 gün
|
|
| |
p.* selin akay*
|
bu isaret aciklamasina sey yazilmis bir de: (ceviriorum) diyarbakirda yasayan halkin %100 u kurttur.
yazinin tamami su adrese yonlendiriliyor fakat ne hassa acamadim ben (tamami burda var)
http://bbs.keyhole.com/ubb/showflat.php/Cat/0/Number/599037
edit:
google earth browser da sayfa aciliyor fakat girilmiyor ahanda uyari:
We cannot proceed.
Access Denied.
Please use your back button to return to the previous page
yeniden edit
yazinin bir bolumunu pasteleyim bari kurdistan aciklamasini:
Diyarbakir is the capital of north Kurdistan (like Hawler/Arbil, capital of south Kurdistan). The population of Diyarbakir are nearly 100% Kurdish. Since the occupation of this region by the Turks, the Turkish regime has been calling this part of Kurdistan" the south east of Turkey" but it has not given the people the same rights as the rest of Turkey and as it might be known to everyone the evil and atrocious regime has not left any Kurdish village to destroy. In the other hand the Kurds have never given up their struggle for an independent Kurdish state
|
|
~ 533 gün
|
|
| |
öcüüüüü
|
"Diyarbakır, Erbil Güney Kürdistan'ın başkenti olduğu gibi, Kuzey Kürdistan'ın başkentidir. Nüfusunun neredeyse yüzde 100'ü Kürt'tür. Türkler tarafından bu bölgenin işgalinden beri, Türk yönetimi Kürdistan'ın bu bölümüne 'Güneydoğu Anadolu' demektedir. Ancak, Türkiye'nin diğer bölgelerindekilere verilen hakların aynısı buradaki halka verilmemiş, herkesin çok iyi bildiği kötü ve çok fena yönetim yıkılan Kürt köylerinden ayrılmamıştır. Kürtler bağımsız Kürt devleti çabalarından asla vazgeçmemişlerdir..
tümünün çevirisi budur..töbe yaaa
|
|
~ 533 gün
|
|
| |
themun
|
yuh beeeeee yuhhhhhhhhhhhh..
|
|
~ 533 gün
|
|
| |
p.* selin akay*
|
diyarbakir in sehir olarak bir aciklamasinda da sunlar yaziyor:
In: Kurdistan > Southeastern Turkey and Northeastern Syria.
The largest Kurdish-populated city in Turkey. It also has a Turkish Military base in the area. It also has many Kurdish parties, such as the KDP west, a sister party of the KDP in Southern Iraq. The city was once under emergency rule until 2002, but is now safe to visit. There are many Kurds livng here, but there are Turks and small Christian groups in the city as well.
It was known as Amida in ancient times. It also has an ancient wall from the Byzantine Empire cutting through it. Most of this wall is overshadowned or destroyed now in the city, but it is still intact in the countryside. There are many hotels in the city, and it is rapidly advancing as the Turkish government begins to develop the region. The airport has expanded greatly, allowing for more commerce. The city is safe for visit and has much to offer. The Ulu Cami, the Syriac Orthodox Church, and many other cultural centers. The region is also known for its bread and cheese, which are popular items in the stores
(ocuuu ile takim arkadasi gibi olduk buyrun efendim ceviriniz sizindir bu da:))
|
|
~ 533 gün
|
|
| |
p.* selin akay*
|
yuh artik diyorum ankara ya bile yazilmis. bu da ankara sehir aciklamasi oluyor:
Ankara
adds death in helicopter shooting) DIYARBAKIR, Turkey, July 21 (Reuters) - Five Kurdistan Workers Party (PKK) members were killed in clashes with Turkish troops ... Friday, July 21, 2006(Updates toll to five, adds death in helicopter shooting) DIYARBAKIR, Turkey, July 21 (Reuters) - Five Kurdistan Workers Party (PKK) ..
|
|
~ 533 gün
|
|
| |