ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara
forum
Turkiye'de nicin kitap-gazete okuma orani dusuktur

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa      şu anda 81 - 89

tane® ©an
tane® ©an
hayatta demem be bunu, korsan olsa bile kitabımı vermem kimseye:) ha okusun diye veririm ama kitabın geri geleceğinden eminsem o da. bi ara bitirdiğin kitabınot yazıp bitirdiğin bnakta cafede bırak akımı vardı, gerçekten destekliyordum da hiç bir kitabıma kıyamadım:)

mephisto ® demis ki:
bilmem bence okuma orani o kadar dusuk diil ama satn alma orani cok dusuk,
mesela bzm kantnde bi gazete en az 50 kisinn elinden gecer,ya da ark.lar arasi ktap deisimi vb... bi de korsan yerne 2. el al ya da benm gbi ark.a o kitabi sana satmasni teklif et o da sacmalama olur mu ole sey,al oku getrrsn der,sen de yok ben kitaplarn ben de kalmasni seviorm,nazlanma sat dersn o da sacmalama al o zamn senn olsun der ;)

Bence birinci neden kültür yada aileden ne görülürse o..Ailesinde kitap okuma alışkanlığı varsa %90 çocuktada oluyor,bir nevi alışkanlık
ailemi bırak cevremde dahi yok ama bende var, bağımlılık sayılır hatta, beni bi yerde saatlerce sabitleyen iki şeyden biri kitaplar-diğeri de bilgisayar tabi:)-
fiyatlar cidden ateş pahası, okumak ve sahip olmak istediğim kitapların değeri 6.400ytl idi, ki bu kitaplara yenileri de eklendi. kimse değinmemiş ama bu ülkede kütüphane geleneği de yok, kütüphaneler ödevler için gidilen yerlerden öteye gidemedi, ki çoğu kütüphane de bundan başka bir işe yaramaz. ama ahdım var,parasal sorunlarımın üstesinden geliim yaşadığım yere bir kütüphane hediye edicem, o listemdeki kitapların hepsini de oraya koyarım artık:) sırayla okurum ömrüm yettiği kadar
~ 56 gün   mesajın adresini al  

astiyag_keyaksar
astiyag_keyaksar
Okumak bir eylem ve amaç değildir.
okumak bir kültürdür.
yani nasıl yöresel yemekler kıyafetler ayd ve töreler o toplumun kültürü ise okumakta öyledir.
okuma kültürü olmayan ezberci bir toplumun okumasını beklemek biraz zordur.
1980-85-90 kuşakları atıl kuşaklardır.
belki 95-2000 kuşaklar bu bahsettiğimiz kültürü alırlar.

jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
doğru tespit.ve mantıklı geliyor...çok satan herşey daha ucuzdur durumunun kitap fiyatlarını da etkiliyor olması olası...

gazetlere gelicek olursak,sanırım pek çok insan internetten takip ediyor artık haberleri...en büyük neden bu olsa gerek...

banshee demis ki:
Bu konuda benim de hiç bir fikrim yok sadece teorilerim olabilir. Kitaplar gerçekten çok pahalı.Bunun sebebi acaba az kitap okunuyor diye olabilir mi? Hani çok satılan ucuz olur, bilmiyorum işte borsa mantığı. Düz mantık da diyebiliriz. 40 lira bir kitap fiyatı! Şaşılacak bir fiyat, yazık...

Gazete de az okunmakta, fiyatları da ucuz halbuki. Acaba diyorum herkes iş yerinde mi gazete okuyor? oraya alınıyor bir tane, herkes onu okuyor. Umarım öyledir...

-thebaşak-
-thebaşak-
ülkemin insanı kitap sevmediği için değil,kitap fiyatları yüksek olduğu ve ülke insanımın yiyecek ekmeği zor bulduğu için.

*yvaine*
*yvaine*
eğitim seviyesinin yüksek olduu ülkelerde sözler, metinler ön plandadır; eğitim seviyesinin düşük olduu ülkelerde ise tamamiyle görsellik ön plandadır... en basitinden tv gibi...
 1   ~ 56 gün   mesajın adresini al  

üstteki
üstteki
çünkü gazete annemin tekelindedir, arada bir sayfayı çevirmek için iki elini kullandığı da gözlemlenmiştir.
 2   ~ 56 gün   mesajın adresini al  

sve je laz
sve je laz
bencede..

tuççe demis ki:
ülkemin insanı kitap sevmediği için değil,kitap fiyatları yüksek olduğu ve ülke insanımın yiyecek ekmeği zor bulduğu için.
~ 55 gün   mesajın adresini al  

sanrt
sanrt

bu bi demogojiden öte bişey deil mesela hepimizin şuan burda bişeyler yazıo olmamız bunun sebeplerinden biridir zaten....

tuççe demis ki:

kalahar
kalahar
yaa üniversitelerin kütüphanelerinde milyonlarca kitap var:; kitap okumka isyeyen bir yolunu bulup istediği kitabı elde edebili benceee

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa      şu anda 81 - 89

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008