ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  edebiyat  Turkiye'de nicin kitap-gazete okuma orani dusuktur
kitap okumak gazete okumak okuma orani kitap
Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

p.* selin akay*
p.* selin akay*
Yillardir bu konuda arastirma yapilir yillardir zerre kadar yol alinamaz. Aksine bir de tersi yapilir. Misal kitap fiyatlari yuksek idi hala yuksek, milli egitimin verdigi kurallar yanlis denildi hala ayni.

Gozlemlerimi atayim kim bilir belki biri sesimizi duyar belli mi olur.

benim en buyuk sikayetim kitap fiyatlari mesela. onceki gun kitap almaya gittim 3 kitaba 100 ytl verdim :s (neden cunku korsanlarini bulamadim bulsaydim almazdim dogruya dogru). bir insan ayda 3 kitap okumak icin 100 ytl veremez. Nicin fiyatlar bu kadar pahali anlayamiyorum (isin icinde olmama ragmen).

(baslik aradim mamafih bulamadim, umarim yoktur)
~ 534 gün   mesajın adresini al  

luca leotardo
luca leotardo
Gazete okuma oranının düşük olduğuna inanmıyorum.

Bu kanılara nasıl ulaştığını söylersen sevinirim?
 1   ~ 534 gün   mesajın adresini al  

soulreaver
soulreaver
Okumaktan Üşendikleri İçin...
Önemsiz ve Gereksiz Düşündükleri İçin...

bravado
bravado
deveye sormuslar boynun neden eğri diye "nerem doğru ki?" demiş...

banshee
banshee
Bu konuda benim de hiç bir fikrim yok sadece teorilerim olabilir. Kitaplar gerçekten çok pahalı.Bunun sebebi acaba az kitap okunuyor diye olabilir mi? Hani çok satılan ucuz olur, bilmiyorum işte borsa mantığı. Düz mantık da diyebiliriz. 40 lira bir kitap fiyatı! Şaşılacak bir fiyat, yazık...

Gazete de az okunmakta, fiyatları da ucuz halbuki. Acaba diyorum herkes iş yerinde mi gazete okuyor? oraya alınıyor bir tane, herkes onu okuyor. Umarım öyledir...
 1   ~ 534 gün   mesajın adresini al  

p.* selin akay*
p.* selin akay*
avrupadaki gazete okuma orani turkiye dekinin 15 kati fazla (ortalamasi baz alindiginda). yillardir her yerde okuyoruz eski ya da bilinmeyen bir sey degil ki? ha kitap okuma oranini soruyorsan ona bir sey diyemem, zira rakama dokulmesi mumkun degil.

s.y
s.y
gazete almam ama internetten herseyi takip ederim ben mesela...

iy@z
iy@z
ne kadar kazanaıolar ki kitaba o kadar para versin halkımız ????
bi de kitaplar sanırım en çok Türkiye d bu kadar pahalı

por una cabeza tango
por una cabeza tango
eskiden kitap okuduğum sürelerde şimdi forum okuyorum =(

sedna
sedna
bir kere insanlara küçükken kitap okumalısın die empoze edilio ki bundan sıkılan çocuklar ilerki hayatlarında ne kadar okumak isteseler bile sıkıcı bi psikolojinin içine giriolar ve çou insan kitap okumuyor bu yüzden haliyle yazarlara da havadan para yağmadığı için fiyatları yüksek tutmak zorunda kalıolar...keşke çok kitap okuyan olsa da fiyatlar düşse ama bu da bizim ve medyanın elinde arkadaşlar televizyonlarda bu kadar saçma sapan eğlendirici progam olmasa insanlar boş vakitlerinde daha çok kitap okuyabilirlerdi die düşünüorm.Kitap fuarları cidden iyi bişey yaa

luca leotardo
luca leotardo
İnternetten haber sitelerini takip edenleri sayıyor musun? Ayrıca nasıl ulaştın o ortalamalara? Yazıcaksın somut dayanaklarını eğer dikkate alınmasını istediğin bir iddia dile getiriyorsan.Bence

passi demis ki:

avrupadaki gazete okuma orani turkiye dekinin 15 kati fazla (ortalamasi baz alindiginda). yillardir her yerde okuyoruz eski ya da bilinmeyen bir sey degil ki? ha kitap okuma oranini soruyorsan ona bir sey diyemem, zira rakama dokulmesi mumkun degil.

windowsmediaplayer
windowsmediaplayer
Burda bile bi forumda azcık uzun yazı oldumu,"daha kısası yokmu?",çok uzun okunmaz" gibi cevaplar geliyor..
Bence birinci neden kültür yada aileden ne görülürse o..Ailesinde kitap okuma alışkanlığı varsa %90 çocuktada oluyor,bir nevi alışkanlık..
İkinci sebebi de fiyatlar..Bir kitabı 15-20 milyona satmanın mantığı nedir?Maliyeti o kadar yüksek olamaz,maliyet o kadar yüksek değilse neden bu kadar pahalı?Kim neyden ne kazandığı belli değil..Tübitak'ın eşşek gibi kalın ve kaliteli baskı kitapları 3-4 YTL iken,allahın saman kağıt kitapları 15-20-25 diye gidiyo..Anlamadım ben bu işi..

ark
ark
ölçümlerin trajlardan yapıldığı, ama bir gazetenin/kitabın/derginin 5-10 ki$iyi gezdiği hesaba katılmadığı için. (tabi ba$lıktaki teze yanlı$ demiyorum. çok doğru ama böyle bir durum da var bizlere özgü.)

joshua
joshua
ben şahsen gazetelerin içeriği yüzünden okunmasa da olacağını düşünüyorum.. bi kaç gazete hariç hepsi yalan kanımca..kitap konusunda ise kitapların bizim toplumumuz için pahalı olduğu bi gerçek asgari ücret 400ytllerdeyken...

luca leotardo
luca leotardo
Arkadaş herkesin takip ettiği haber siteleri var, internetten bedava okunan gazeteler var, ayrıca satına alınan bir gazeteyi de en az 4 kişi okur desek...

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008