ya benim alışmam için zaman gerekcek galiba böle klüplere falan..insan beyni işte..çok farklı olabiliyo..napıyım banada normal gelemiyo pek..
21 Mart 2007 09:31
dolbythx
Bu bir sapkınlıktır arkadaşlar. İşte dünyanın sonu bu yüzden yaklaşıyor. Dinimizde böyle bir tercih yoktur ve Lut kavmi de bu yüzden helak olmuştur. Kişisel görüşüme gelince ben uyuz oluyorum. Bir tiksinti geliyor. Müslümanlığa hiç yakışmayan bir olaydır. Tamam özgür olma anlayışını temelde kabul etsem de bu olaya karşı tepkim olurdu. Ben olsam izin vermezdim. Bence bu kadar rahata alışmamalılar ve de etrafa yapılan tercih iyi birşeymiş gibi de gösterilmemeli. Kötü olduğunu bilsinler ki azalsın. Ama bu gidişle azalmaz çoğalır. Şahsen benim oğlum veya kızım böyle bir cehalete düşerse hiç iyi olmaz sanırım.
Hormonal falan olayları da biraz hikaye. Bunlar hep gavurlardan geliyor. dindeki boşluk insanları sapkınlığa yöneltir. Bunun açıklaması bu.
21 Mart 2007 09:46
^unforgiven^
Bence yanlış düşünüyosun arkadaşım..sen müslümanlıktan konusmussun ...o bahsettiğin gaylerin yada lezbiyenlerin müslüman oldunu nerden biliosun..sen onların dinini bilmeden.kendi dinine kitabına göre yargılıosun onları..bozukluktur yada diildir ben bilmiorum bu konuyu etraflıca ..ha bende eşcinsellik düşüncesini çok benimseyebilmiş değilim..ama bana göre de bunun bi şekilde dinle bağdaştırılması çok saçma..mesela belki 2 kızı yada erkeği sarmaş dolaş,öpüşürken görmeye hiç bi zmn alışamam ama odtülü arkadasın yazısını okuyunca içim burkulmadı değil ne yalan söliyim..evt yazının bazı yerlerinde şaşırıp 2-3 kere okuduum oldu ama hepimiz insanız yani..biz ne kadar alışamasakta onların da duyguları ve ihtiyaçları var..bana garip geliyo evet ama elimden geldiğince saygılı olmaya çalışırım..sonuçta yeri geliyo mesela ben dinle ilgili konular için karşımdakinden saygı bekliyorum..eğer bunu bekliyosamda kalkıp (odtülü çocuğra yaptıkları gibi) ib** diye bağırmam çocuğa..ya ayrıca dünyanın sonu geliyo demişsin..onların sayısı çoğalıyo yada kendilerine klüp kuruyolar diye dünyanın sonu gelmez merak etme..ya tmm bende hoşlanmıyo olabilirim ama abartmıyomusun yaa..bu kadar rahata alışmamalılar ne demek..sanki evcil hayvan yetiştiriyosunda disipline etmeye çalışıosun..unutmaki sen bu toplumda bi bireysen onlarda öle..birde kötü olduklarını bilsinlerde sayıları azalsın demişsin..kime,neye göre kötü ? 667.ayetin 4.suresine göremi ?? konışmıyım diorum ama yapamıyorum ..biraz daha düşünerek konusalım lütfen ya..şimdi ateist biri çıksa sana "sapkın" dese.."dünyanın sonu senin yüzünden geliyo" dese hoşlanmazsın arkadaşım..tmm hoşlanmamak senin tercihindir eyvallah anlarım,dediğim gibi ben de onları savunan biri değilim ki ztn savunulmaya da ihtiyaçları yok..onlarda insan ve tercihlerini yapmışlar,ne savunmak düşer bize nede böle eleştirmek ..zamanında nası sağ-sol kavgaları olmuş fikir ayrılığından..hala akıllanmıyoruz..bizde şimdi onlar farklı diye onları böle ezer ve ağır bi şekilde eleştirirsek zamanında siyaset uğruna birbirini öldüren gençlerden ne farkımız kalır..özetle belirtmek istediğim telk şey şuydu..sen müslümanlara ,islamiyete yakışırmı diosun kendi halinde de, unutmaki müslüman olmakta senin tercihin. eğer fikrini belirtceksen..yani bi TERCİHİ eleştirceksen..bunu yine TERCİH söz konusu olan bişeyle yapma be arkadaşım..
(2) 21 Mart 2007 09:57 ~ 21 Mart 2007 10:23
dolbythx
bu soruların cevabını şimdi işyerinde olduğum için ve dışarı çıkacağımdan dolayı şimdi yazamicam. Ama öğleden sonra veya akşam üstü burdan olmasa da özelden mutlaka atarım ok? Biraz uzun olacak çünkü
21 Mart 2007 10:14
tegan pelin
legato hemen hemen her üniversitede var zaten.
destekliyorum.
(1) 21 Mart 2007 12:24
p.* selin akay*
guzel dıyorsun da cıft cınsel organla dogma gıbı tibbi bir aciklamasi olan durumlari var bu isin. (eskiden bunun ameliyati yapilamiyordu simdi ise yapiliyor). bu ve benzer durumlarda 11-13 yasina kadar bekletilir cocuk hangi cinse kendini yakin hissederse organlarindan biri alinir ve hayatina erkek ya da kadin birey olarak devam eder.
ise bu boyutundan bakarsak takdir-i ilahidir. ve ilerde donem donem sapmalar gozlemlenebiliyor.
ayrica disardan bakildiginda biyolojik sorunlari olmayan biri nasil escinsel olur? cogunun biyolojik sorunu disardan gorunmez evet, ama peki kanindaki hormon miktarlarini nasil gorebilecegiz? pek cogu psikolojik degildir bu sorunun.
bir de muslumanlar mi degiller mi bence cok yargilama. cunku Allah (SS) soyle diyor: "allah herkesi en guzel sekilde yaratmistir"
cift cinsel organla dogan ya da hormonal dengesizligi olan kisiler haric gibi bir tamlama yok burda. onemli olan kendini bilmek yanlis seyler yapmamak.
dolbythx demis ki:
Bu bir sapkınlıktır arkadaşlar. İşte dünyanın sonu bu yüzden yaklaşıyor. Dinimizde böyle bir tercih yoktur ve Lut kavmi de bu yüzden helak olmuştur. Kişisel görüşüme gelince ben uyuz oluyorum. Bir tiksinti geliyor. Müslümanlığa hiç yakışmayan bir olaydır. Tamam özgür olma anlayışını temelde kabul etsem de bu olaya karşı tepkim olurdu. Ben olsam izin vermezdim. Bence bu kadar rahata alışmamalılar ve de etrafa yapılan tercih iyi birşeymiş gibi de gösterilmemeli. Kötü olduğunu bilsinler ki azalsın. Ama bu gidişle azalmaz çoğalır. Şahsen benim oğlum veya kızım böyle bir cehalete düşerse hiç iyi olmaz sanırım.
Hormonal falan olayları da biraz hikaye. Bunlar hep gavurlardan geliyor. dindeki boşluk insanları sapkınlığa yöneltir. Bunun açıklaması bu.
21 Mart 2007 12:27
dolbythx
Öncelikle eşcinsellik hiç bir dinde yok. Hatta değiştikten sonrada olmadı diye biliyorum diğer dinlerde. O yüzden dini sorgulamaya gerek yok. Vardır deyen kafirdir. Bunu söyleyebilecek kişiyi ben ateist olarak görürüm. Kimliğinde de T.C müslüman yazıyorsa ve ben müüslümanım diyorsa burda kendimce eleştiririm.
Kıyamet gelecek bir gün. Senin demenle değil. İşte bu olaylar yavaş yavaş artacak ve o zaman gelecek. Belki yarın değil ama kenny nin dediği gibi yakınlaşmalar artacak ve kıyamet de bu yüzden yaklaşıyor.
Evet Kur'an a göre bu bir sapkınlıktır. Ya arkadaşlar Kur'an da belirtilen bir şey kesindir. Dönüşü yoktur. "Kaşıma bununla gelmeyin azabımın en şiddetlisi üzerinizedir" denmişken bunun üzerinde düşünmeye gerek yok.
Ateist çıksa bana sapkın dese kızarım ve başka bişe de yapmam. Tartışmam çünkü inanmıyor. Ayrıca ateist kıyamete de inanmaz.
Ben sadece dinimi korumaya çalışıyorum. Bu yüzden eleştiriyorum. Müslümanlık tercihine de gelirsek. Her insan Fıtrat üzerine doğar. Ben bunu sadece ben müslümanım diyen bir kişi için tartışırım. Ateiste bunları anlatabilmek çok zor bir durum. Ama kimliğinde müslüman yazan herkesle tartışabilirim. Eğer değilse de yazıyorsa gitsin dini kısmına tire çektirsin. He hristiyanım dese de yine tartışırım. Gerçi onlar benim üzerime belki yeni incil ayeti yazabilir. Herşeyde özgürlük de eğer Türkiye Müslümanbir ülkeyse o zaman insanlar bi araştırsın. Ben müslüman biri olarak hoşlanmıyorum.
Arkadaşım Mel Osmanlıyı tartışmicam çünkü o bilgiye sahip değilim. Ayrıca müslümanlık adı altında yapılan bu tarz herşeye karşıyım. Yapan şahsiyet kim olursa olsun tasvip etmem. Padişahım çok yaşa diyecek halim yok. Zaten eskiden beri var ona tamam. Lut kavmi de bu yüzden helak olmuş. O kavimde bütün hepsi öyle imiş.
Zaten özentilik değil. Deneme yanılma yöntemi ile de yapılmıyordur herhalde. Orasına kafam basmıyor maalesef :) Ama bir vesile ile oluyor. Çünkü gitgide artıyor.
Gelelim normal ilişkilere. Evet o da yasak. o da çok büyük bir günah. Allah herkesin sonunu hayreylesin. Ama bir erkeği başka bir erkeğe uygun görseydi herkesi erkek veya kadın yaratırdı. Dediğin gibi bu işi gizli yapan da vardır mutlaka. Ama ya biri çıkarda şöyle bir fetva verirse: Eşcinsellik normal birşeydir. Caizdir. Haydi herkes yatağa. Artar mı artmaz mı? Bence artar o yüzden bende burda konuşuyorum ki azalsın.
Allah kimseye böyle bir içgüdü falan da vermemiş. Hangi içgüdü bu. O zaman benim içgüdülerim gelişmemiş. Sapkınlık işte sapkınlık.
21 Mart 2007 12:51
çutee-libertine-
Allah herkesin sonunu hayreylesin.
amin.
21 Mart 2007 14:11
çutee-libertine-
bi de akil fikir versin. insanlarin birbirini insan olarak gormesini saglasin.bilim, hosgoru, hormon diye birseylerin varligindan haberdar etsin.
amin.
(2) 21 Mart 2007 14:13
dolbythx
Allah insana akıl vermiş. Doğruyu bulsun diye. Harama yaklaşmayın dememiş ki haram işlemeyin demiş. Bende insanlar yapmasın diye iyi dileklerimi sunuyorum
Hee çıksın varsa eğer. Biraz da onlarla konuşalım bakalım. Hep eşcinsel olmayanlarla konuştuk diye tahmin ediyorum.
21 Mart 2007 14:50
sedna
kim ne isterse o olur insanların bu kadar ön yargılı yaklaşması çok kötü çok yakın bi arkadaşınızn gay lezbiyen ya da biseksüel olduunu soradan öğrenseniz ne yaparsınız ondan uzaklaşıp yalnızlığa mı terkediceksiniz onu sırf cinsel kimliği için onunla alay mı ediceksiniz bunları yaparken içiniz acımıcak mı insanlar bu kadar duygusuz bu kadar vurdumduymaz olabilir mi yaaa...bu kulübün böle bi faaliyet içinde olması çok güsel bşi umarım bazı yobazların da deişmesine anlamasına önayak olur da insanlar kendilerini saklamadan toplum içinde daa rahat dolaşırlar her an biri onla alay eder ona yaratıkmış gbi bakar korkusula kednilerini boşlukta bulmaktan kurtulurlar her insan istediği gbi yaşamayı hak eder arkadaşlar kimsenin ona sn busun die yüzüne vurmaya da hakkı olamaz...
(1) 21 Mart 2007 14:57
dolbythx
Ya güzel arkadaşlar. Ben de istiyorum insanlarımız rahat yaşasın sokakta özgür olsunlar ama herşeyin bir sınırı olacak tabi. Yakında iyice abartı olacak ve sokakta istenmeyen mevzuular görünecek. Görünmeyecek demeyin çünkü olacak. (Şu anki yorumum eşcinsellere özel değil)
Din ve kültür olarak yozlaşıyoruz.
Yakınım için böle bişe olsa öncelikle çok üzülürüm. Ne yaparım bilemiyorum. Öncelikle düzelmesi için elimden ne geliyorsa yaparım. İçimden hep eski bildiğim kişi olarak severim ama mesafeli yaklaşırım ki yanlışını bilsin.
21 Mart 2007 15:16
dea
offf kıyamet fln süpersiniz cidden.... daha saçma bi boyutta algılanamazdı sanırım bu konu. eşcinsellik aslında nerdeyse doğal bir şey bir çok haywanda eşcinsellik görülür (kutup ayıları) bu konunun dinle de hiç bir ilgisi yok ztn... bütün dinleri oturmuş araştırmış deilim ama eşcinselliğe karşı olmak insan doğasına karşı olmak demektir. bu insanlar öcü deil,içinden nasıl geliyorsa öyle dawranmak hakları.bunu siz sorgulayamazsınız hele hele dinsiz imansız hiç diyemezsiniz,size düşmez. insanların kendi cinsel kimliğini saklamalarını emreden bir din de zaten olmaz olsun.. eşcinsellik ne bir hastalık ne de bir sapkınlık. konuyu derinlemesine araştırın lütfen bu şekilde düşünenler.. kendi üniversitemde olsa ben de desteklerim...en az heteroseksüeller kadar rahat olmak onların da hakkı.. tarihte bir çok örneği war eşcinselliğin liderler,padişahlar,çarlar,askerler,sanatçılar...bunları görmezden gelip dar kafalarınızda yanlış fikirler oluşturmayın...
(3) 21 Mart 2007 15:26
sedna
snn tek istediin insanların senn fikirlerine görüşlerine göre yaşaması kimseyi kendi fikirlerine hapsedip öle yaşamalarını isteyemezsn sokakta olnalar konusunda haklısın belki bazı şeler özel kalmalı fakat yakınndaki insanları deiştirmeye çalşman onların duygularını hislerini bastırmaya çalşman senn fikirlernce yaşamaya zorlaman sna mutluluk mu diyim tatmin mi diyim bşiler verse de bu onların tercihlerii yaşama hakkını elnden almaktan başka bşi olamaz ve onlar tanıdıın insanlar olmaktan çıkarlar sonçta pişman olan sn olrsn gerçi bu senn hayatndr senn pişmanlıklarınla da rahatlıınla da bn ilgilnecek deilm...
dolbythx demis ki:
Ya güzel arkadaşlar. Ben de istiyorum insanlarımız rahat yaşasın sokakta özgür olsunlar ama herşeyin bir sınırı olacak tabi. Yakında iyice abartı olacak ve sokakta istenmeyen mevzuular görünecek. Görünmeyecek demeyin çünkü olacak. (Şu anki yorumum eşcinsellere özel değil)
Din ve kültür olarak yozlaşıyoruz.
Yakınım için böle bişe olsa öncelikle çok üzülürüm. Ne yaparım bilemiyorum. Öncelikle düzelmesi için elimden ne geliyorsa yaparım. İçimden hep eski bildiğim kişi olarak severim ama mesafeli yaklaşırım ki yanlışını bilsin.
(1) 21 Mart 2007 15:30
dolbythx
E yani Dea seni sevgiyle selamlıyorum. Bu konunun dini bir boyutu olmasaydı hiç konuşmazdım zaten. Bana da normal gelirdi. Kutup ayısı yorumuna bayıldım. O zaman ben de goril seviyorum evlenelim. Normal gelebilir. Nasıl olsa maymundan geldik :) Ona türkçe falan da öğretirim geçinir gideriz. Cinsel tercihtir normal karşılanmalı.
21 Mart 2007 15:42
dolbythx
Sedna beni onları görünce üzerine saldıracak. Hepsi ölsün falan tarzında düşünen biri gibi görme. Değilim.. Bana gelse sadece ben tercihinin yanlış olduğunu belirtirim. muhtemelen de düşüncesi değişmeyeceği için üzerine falan da gitmem. Beni o tarz biri sanmayın. Fazla samimi olmam o ayrı. Dini boyutu çok büyük ama herkes kendi dinini yaşıyor. Sadece açılacak bir gurupta benden izin almak isteselerdi ben vermezdim. Bu tür şeyler biraz gizli olsun ya. Durumu çok hayırlı görmüyorum
21 Mart 2007 15:56
dea
heh afferm doru anlamışsın söylediğim şeyi.... doğal olduğunu açıklamak istemiştim ama zaten konuya bakış açın aşmış olduğundan bunu da böyle anlaman normal. dinle insan fizyolojisini birleştirip yorum yapmakta ayrı bir şey....
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/10290
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!