ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  kampüs hayatı  formasyon eğitimi
tezsiz yuksek lisans yardim yuksek lisans formasyon
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

okinawa
okinawa
arkadaşlar başlığı nerde açaçığımı bilemedim buraya açtım
konu şu:
istanbul il sınırları içinde(veya kocaeli sakarya gibi yakın yerlerde) formasyon eğitimi(tezsiz yüksek lisans) veren üniversiteler hakkında bilgi toplamam gerekiyor.
nedir aranılanlar
işte başvurma koşulları,mülakat soruları,kaç kişi alınıyor ,ne gibi kriterlere göre seçiliyor,devam zorunluluğu var mı vs vs...

bu konuda eğitim almış,halen formasyon eğitimi devam eden veya çevrelerinden duydukları sayesinde bilgisi olan arkadaşlar mesaj yazarlarsa çok mutlu olacağım

hem böylece benim gibi araştırma yapan diğer arkadaşlara da faydası olur

~ 529 gün   mesajın adresini al  

sentinus
sentinus
Ben İstanbul Üniversitesi'nde tezsiz yüksek lisans yaptım. Benim girdiğim dönemde her bölümden 100 kişi alıyorlardı. Sonra baktılar ki sayı çok fazla,sanırım 80'e düşürdüler. (Emin değilim) Başvurular Ağustos'ta başlıyor. Eylül'de de mülakatlar yapılıyor.Başvuru koşulları şöyle:
1- Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuracak adayların LES puanının en az 45 olması

2- LES puanının %50 ‘si, Lisans Mezuniyet ortalamasının %25'i, Mülakat puanının %25’i alınarak hesaplanacak giriş puanının en az 55 olması gerekmektedir.

Tezsiz Yüksek Lisans programı 1,5 sene sürüyor(güz-yaz-güz dönemi). 2. dönemden itibaren ikamet ettiğiniz semtlere göre bi okul veriliyor ve o okulda staja gidiyorsunuz. Doldurmanız gereken staj dosyaları var ,onları dolduruyorsunuz. Tabi ders de anlatıyorsunuz. Ama bu da okuldaki öğretmene göre değişiyor. Kimisi 1-2 kere ders anlattırmış, kimisi defalarca.

Mülakat soruları zor değil. Kendi bölümünle ilgili soru soruyorlar. Mesela ben felsefe mezunuyum,"Neden felsefeyi seçtin?Öğretmen olduğunda öğrencilere felsefeyi nasıl sevdirirsin?vb." Başvuran öğrenci sayısı o kadar fazlaydı ki artık hemen hemen herkese aynı soruları soruyorlardı.
Devam zorunluluğu var gibi gözükse de hocasına göre değişiyor tabi. Ama genelde devam zorunluluğu istememişlerdi bizden.

Gördüğüm kadarıyla matematik bölümünde okuyorsun. http://www.istanbul.edu.tr/enstituler/fenbilimleri/ Bu adreste biraz daha detaylı bilgi var. Siteyi mümkün olduğu kadar sık takip etmeni öneririm. Umarım faydalı olmuşumdur. İyi şanslar!!
 1   ~ 529 gün   mesajın adresini al  

anthony casso cesare
anthony casso cesare
Universitelerin web sitesinden cok cok daha saglam bilgiler bulabilirsin bence.

max.j.one
max.j.one
Kaç kişi alacakları üniversiteler tarafından belirlenir ve her dönem farklılık gösterebilir.
Pyjamus'un da dediği gibi Üniversitelerin Web sayfalarında bilgi bulabilirsin.

okinawa
okinawa
sentinus çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için
bana büyük yol gösterici olacaklar..cidden çok sağol emeğine

sentinus
sentinus
Rica ederim ne demek:) Yine de aklına takılan birşey olursa sor,bildiğim kadarıyla yardımcı olurum.

nocontradiction
nocontradiction
arkadaşlar ben yeniyim başlık açma şansım yok burdan soruyorum yıldız teknikte veya ist.üniv. ing. formasyon alan var mı zorluğu hakkında bilgi bulmam lazım
~ 22 gün   mesajın adresini al  

^^dejavu^^
^^dejavu^^
ülkemiz şartlarında formasyon egitimi zaman kaybından baska bişi diill...tekraar bi gözden geçir derim ben....
~ 22 gün   mesajın adresini al  

biyolog_nil
biyolog_nil
merhaba arkadaşalr bu siteyi henüz yeni keşfettim
konuştuklarınzı görünce bende bazı şeyleri sizlerle paylaşmak istedim
biyoloji mezunuyum ve sizde tahmin edersinizki işsizim malesef bu alanda çalışma imkanlarımız kısıtlı olduğunda ben de dahil bir çok insan alternatif bi çözüm amacıyla formasyona başvuruyo
bu yıl ist.üni ne başvurucam sentinus un yazdıkları yeterince açıklayıcı olmuş ama bazı arkadaşlar aday sayısının fazla olmasından dolayı mülakatta zoradıklarını sölediler:S
ales ve okul ortalamasından yana sorunum yok şimdilik tek problem mülakat gibi gözüküyo:((((
~ 12 gün   mesajın adresini al  

anthony casso cesare
anthony casso cesare
Mülakatta geçmenin sırrı kendine güven:)

biyolog_nil
biyolog_nil
:)) haklısın ama gözüm korkmuyoda deil

üstteki
üstteki
göz korkusu karanlığın gücüdür
ben demiyorum, star wars ta diyorlar.

biyolog_nil
biyolog_nil
sonuçlarınızı görücez bakalım:)

anthony casso cesare
anthony casso cesare
Korkunun ecelee faydası sıfır.

Bir de torpil diye olay var

işe ve mülakata kesin etkili çözüm:D

mahirrr
mahirrr
bence alınacaklar şimdiden bellidir..ama yine de şansını denemek lazım..

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008