ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
JAPON OLMANIN FAYDALARI
-Bakkalınızdan Japon yapıştırıcısı isterken gururla " - Şu bizim yapıştırıcıdan versene" dersiniz.
-Çok kiloluysanız zayıflamak için milyonlarca lira harcamaz aksine Sumo Güreşçisi olup üstüne para kazanabilirsiniz.
- " -Adamlar yapmış ağbi! "diyerek hep kulaklarınızı çınlatırlar.
- Devleti yönetenlerin koltuklarını bırakmaları için ölmelerini beklemezsiniz.
İNGİLİZ OLMANIN FAYDALARI
- Her zaman için beyaz atlı prensin kapınızı çalma ihtimali vardır(Prens Charles! ) .
- Ve üstteki mantığa göre kaynananız bir kraliçe olabilir.
- Hiç bir baltaya sap olamazsanız, bir tamirhanede " İngiliz anahtarı "olabilirsiniz.
- İngilizceyi su gibi konuşursunuz. (!)
ETiOPYALI OLMANIN FAYDALARI
- Solarium için milyonlarca lira ödemeniz gerekmez.
- Diet yapmak için kasmazsınız.
- Tüm yardım konserleri sizin için yapılır.
- Akrabalarınız ya basketbolcu ya şarkıcı ya da dansçıdır.Aç ayı oynamaz lafını altüst edersiniz.
AMERİKALI OLMANIN FAYDALARI
- Kendinizi iyi hissetmeniz ve Amerikalı olmanın hazzını ve gazzını almak için, herhangi bir Amerikan filmini seyretmeniz yeterlidir.Eğer hala övünmekten böğ gelmemiş ve kusmamışsanız.
- Her zaman ülkeniz savaştadır ama size zarar gelmez..
- NBA maçlar ını izlemek için sabahın köründe kalkmazsınız..
- Her apartmandaki 10 kişiden 5 'i dünyayı kurtaracak güçtedir.. Düşman ister uzaylı olsun isterse bir göktaşı ... (örnek: Rambo, terminator, v.s..)
ÇİNLİ OLMANIN FAYDALARI
- Çocuğunuzun ismini tabak çanak kırıp koyabilirsiniz. Çang, Çung, Çing gibi..
- Uzaydan görülebilen tek insan eseri olan " Çin Seddi" ni gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşarsınız..
- Uzağı net görmek için gözlerinizi kısmanız gerekmez.
- Tek yataklı oda parası verip üç kişi yatabilirsiniz.
FRANSIZ OLMANIN FAYDALARI
-İngilizce bildiğiniz için değil, bilmediğiniz için hava atarsınız( Yani onlar öyle sanıyor) ..
- Her şeye Fransız kalabilirsiniz..
- Fransızca küfür bile etseniz şiir okuyosunuz sanırlar...
İTALYAN OLMANIN FAYDALARI
- Kaybolmazsınız. Çünkü her yol Roma'ya çıkar.
- Herkesin sırtını yaslayacak bir dayısı vardır,özellikle Sicilya dolaylarında...
- Dünya kızları, yakışıklılıkta hep sizi örnek gösterir..
- Doğan SLX fiyatına FERRARİ alabilirsiniz( Abartık ama olsun! Eee.. Böyle vergilere böyle espri!) ...
VEE TÜRK OLMANIN FAYDALARI
- 2050 yılında dünyanın tek hakimi olabilirsiniz(Çünkü herkes uzaya çıkmış olacak)...
- Eğer dünyanın hakimi olursanız, uzaydan gelebilecek UFO lara taş atıp onları korkutup, kaçırabilirsiniz( UŞAK da yaşanmıştır) .
- Restoran, lokanta gibi yerlerde masaları birleştirebilir ortaya bir salata söyleyebilir, masanın kısa bacağının altına katlanmış kağıt koyabilirsiniz...
- Otobüs, uçak, hastahane, vb. gibi cep telefonu kullanmanın yasak olduğu yerlerde gizli gizli cep telefonu ile konuşabilir, plajda cep telefonunuzu mayonuza sıkıştırabilir ve herşey çok normalmiş gibi davranabilirsiniz..
-İşsizlik, üretimsizlik, sosyal eşitsizlik, trafik canavarı, enflasyon ve sonu gelmeyen zamlarla canla başla mücadele ederek, " ülke yönetmecilik "oynayan siyasetçilere yıllarca katlanarak " Varolmanın dayanılmaz eziyeti "ve"insanoğlunun dayanıklılık gücü" konularında bilimsel araştırmalara katkıda bulunabilirsiniz...
Evet şaka bir yana, aslında nerede yaşadığınız değil, nasıl yaşadığınız daha önemli değil mi? Victor Hugo ne güzel söylemiş:
"HERKES ÖLÜR AMA HERKES GERÇEKTEN YAŞAMAZ
116 Mart 2007 17:07
hırpık
vay be..Türk olmanın ne güzel faydaları varmış..
16 Mart 2007 17:09
auxara
Bir Türk dünyaya bedeldir!
216 Mart 2007 17:10
hırpık
- Eğer dünyanın hakimi olursanız, uzaydan gelebilecek UFO lara taş atıp onları korkutup, kaçırabilirsiniz( UŞAK da yaşanmıştır) .
- Restoran, lokanta gibi yerlerde masaları birleştirebilir ortaya bir salata söyleyebilir, masanın kısa bacağının altına katlanmış kağıt koyabilirsiniz...
pratik adamlarız vesselam..
116 Mart 2007 17:11
! ßlaq~ßerry
süper ya :D cok güldüm cidden
116 Mart 2007 17:14
soulreaver
Ne Mutlu Türküm Diyene...
116 Mart 2007 17:15
manas
çok şerefli bir ecdadım var...
Al bayrağım var yapıştırıcım olmasa da olur
Çanakkale gibi toprağım var
güsel demiş okuyunca aklıma geldi cidden heimatlos olmak isterdim sosyo-kültürel her türlü baskıdan muaf, tarihi bilinçten yoksun. aidiyet duygusu olmadan yaşamak, gerçi onların hayatları kolay değildir ama ben cidden isterdim:) her yere giriş cıkış serbest, devletle olan tek bağın vergi bağı, bm pasaportun var bazı yerlerde pozitif ayrımcılık bile yapıyorlar. ama gel gör ki sen nerelisin die bi soru var hayatta ve cok sık soruluyor maalesef
bi de iki ekleme yapıyorum, her türlü sorunundan adamlar güçlenmemizi istemiyor diip sıyrılabilirsin. Ayrıca ufak şeylerle mutlu olabilirsin Abye üyelik icin imza aldık, enflasyon tek haneye düştü ama son 30-40 yıllık tarihindeki tek başarıların(!) bunlardır kime ne. Ha hiç mi bişi yapamadın potensiyelinden bahsedersin milletinin bıraksalar yapcaz dersin ama tutan kimdir kimse bilmez. cok güsel uyuruz biz her şartta, uykumuz da ağırdır ha cana namusa halal gelmedikce hayatta uyanmayız üstüne üstlük bununla öğünürüz bir de. ama her şeye rağmen ille de vatanım ille de vatanım:)
16 Mart 2007 17:22
1914
ya sıkılmadınızmı hep aynı geyiklerden.
116 Mart 2007 17:27
ürperi bacası
ne zaman kendimizi aşağılamaktan vazgeçeceğiz
İLK TEKERLEĞİ BİZ İCAT ETTİK
BİR DARBEDE 5 VURUŞ YAPAN SİLAH ALETLERİNİ AVAR TÜRKLER'İ BULDU
SOYKIRIM VE EZİYET YAPMAYAN TEK MİLLETİZ
AVRUPAYA BUGÜNKÜ DEMOĞRAFİK YAPISINI KAZANDIRAN BİZDEN BİRİ OLAN ATİLLA
YENİLMEZ ARMADAYA YENEN BİZİZ
ÇİN SEDDİNİ DÜNYANIN ORTASINA DİKTİREN BİZİZ VE ONUN ÜSTÜNDEN ATLAYIP YİNE DE ÇİNE GİREBİLEN TEK MİLLET BİZİZ
JAPONYA ÇİNDE
İNGİLTERE DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDE
FRANSA RUANDA'DA, FİLDİŞİ SAHİLİNDE
İTALYA ETİYOPYA'DA
ABD VİETNAM,IRAK,JAPONYADA
KAH KİMYASAL SİLAH KULLANARAK KATLİAM YAPTI
KAH YERLİ İŞBİRLİKÇİLERLE SOYKIRIM YAPTI
BEN GURUR DUYUYORUM ÇÜNKÜ KİMSENİ AHI BU MİLLET'TE KALMADI
İTİRAZI OLAN DELİLLERİNİ SUNSUN CEVAP VEREYİM
ATALARIMIZ CEVAPLANMADIK SORU BIRAKMAMIŞ BİZE
116 Mart 2007 17:34
unknown artist!
ya bu eziklik niye kaç tane acıldı bu baslıklardan!
Türk olmak benim için gururdur.emperyalizme karşı kazanılmış ilk zafer bizimdir doğunun ayaklar altında olan gururu yerden alıp kaldırılmıştır.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/10182
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.