ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  konu dışı  Eleştiri adı altında laf sokmak
elestiri adi altinda laf sokmak gericiysen demokrasiyi savun adam sansinlar sanal alemin sanal milliyetcileri ab egitim fasizm hamaset vatan ulke asagilik kompleksi
Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

anthony casso cesare
anthony casso cesare
1. Arkadaşlar, forumlarımızda bakıyorum da özellikle güncel forumunda ülke gündemi veya ülkemizin kurumları, üst düzey yöneticilerimiz ile herhangi bir haber çıktığında hemen bir;

- Bu ülkede yaşanmaz
- Bu yöneticilerle nereye kadar
- Allah belasını versin bunların vs. şeklinde klişe ve üslubu uygunsuz bir yaklaşımla yorumlar yapılıyor.

2. Söz konusu yapılan bu yorumların eleştiri niteliğinde olmadığını düşünüyoruml çünkü eleştirinin de bir takım kalıpları amacı, sonucu vardır.

Bilindiği üzere eleştiriler sayesinde toplumdaki aksaklıklar ortaya konmakta, bunların giderilmesi için çözüm yolları önerilmektedir. Tabi ki yerine göre zorunlu olarak sert ve haşin olacaktır. Hukuki nitelendirme eleştiri için şu şekildedir: "Eleştiri konusu yapılan olay yada durum gerçek olmalı, güncel olmalı, eleştirin yapılmasında kamu yararı bulunmalı, eleştirilen olay yada durumla yapılan eleştiri arasında düşünsel bağ bulunmalı ve olayda yer alan kişiler hakkında küçültücü değer yargılarında bulunulmamalıdır."

“”"Kural olarak eleştiri hukuka aykırı sayılmaz. Çünkü, hiç kimse, ne kadar sert olursa olsun, eleştiriden masun değildir.””"(Y.4.H.D. 5.10. 1966 T. 3489/8970) H.G.K. 2.7.1980, 187/2107 (YKD 1980 C.VI 1475)

“”“….eleştiri, amaca uygun bir biçimde objektif ve kamuoyunu oluşturmaya yönelik olduğu sürece hukuka aykırı sayılmaz, yazının eleştiri sınırları içinde kalıp kalmadığı ise, orta seviyeli bir okuyucunun anlayış biçimine göre saptanır. Bu yapılırken de, yazının baz kelimeleri ya da kesitleri değil tümü ölçü olarak alınır.””” (HGK. 2.1983, 1871/121 (YKD 1984, c.X 13)

3. Sonuç olarak arkadaşlarımızın özellikle başbakan veya üst düzey devlet kurumları hakkında veya ülkemiz hakkında; "yok burası rezil bir ülke, pislik içinde yüzüyoruz, kahrolsun şu bakan" tarzı yorumlar yapmasından bazen çok rahatsız oluyorum.

Bu tarz yorumların ülkemizi veya kendimizi küçük görmekten dolayı oluştuğunu düşünüyorum. Çünkü Türkiye bir çok avrupa ülkesinden çok geri de değil, çok ileri de değil bence. Hele bizim gençlerimizin çalışkan olanları, aklı başında eğitimli olanları avrupalı yaşıtlarından hiç geri değiller bence...

Bu tarz yorumların(eleştirilerin) biraz daha seviyeli yapılması gerektiğini düşünüyorum, sizin görüşünüz nedir?
~ 534 gün   mesajın adresini al  

gokkche
gokkche
kesinlikle katılıyorum. eleştiriyle aşağılama arasındaki ince çizgiyi aşamayanlar utansın...
 1   ~ 534 gün   mesajın adresini al  

9a 6
9a 6
ülkeyi yada kendini küçük görmekten değil de olaya yüzeysel bakmaktan kaynaklanıyor bence..
çok yerinde bir başlık olmuş çünkü bu tip yorumlar yüzünden genellikle güncel kısmında açılan başlıklar uçuruluyor..güncel başlıkları zevkle takip eden biri olarak orada yazılıp çizilen ve nacizane çözüm öneren mesajların silinmesi bir bakıma üniversiteliyiz diye geçinen bizlerin ayıbı bence..
bazı mesajlar espri yaptım diye geçiştiriliyor fakat espri de özünde zeka gerektirir..bilmem hangi partinin bilmem neresine koymak gibi bir mesajın komik bir yanı yok tahminimce..
tabi ki hepimiz buraya vakit geçirmek,çokça geyik yapmak için geliyoruz..sitenin amacı da bu olabilir..ama bazı konuların geyik kaldırmayacağını farkedip içimizdeki geyik aşkını geyik başlıklarında söndürebiliriz..bu da nacizane çözüm:)

mojo child
mojo child
guzel bir baslik olmus...
boyle bir basliga ihtiyac vardi
tesekurler
 1   ~ 534 gün   mesajın adresini al  

anthony casso cesare
anthony casso cesare
Bu arada bir husus belirtmeden geçemiycem;
Yukarda ipucu kısmında yazan sanal alemin sanal milliyetçileri ipucunu ben vermedim asla da öyle bir ipucu vermem...

Gene lerneth arkadaşımıza takılıyorum bu sitede öyle forumlar ve mesajlar var ki bazen geyik forumu bile az geliyor.

9a 6
9a 6
başlığın zaten milliyetçilikle bir alakası yok..burdaki milliyetçi hareket ne ki?
eleştiri adı altında yüzeysel yorumların yapılması konuşuluyor..
ipucu fuzuli olmuş bence

düzeltme:vazgeçtim..yüzeysel yoruma iyi bir örnek olmuş:)))

kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu
internet ortamında hakaret başlığında bir sonuca ulaşabilmiş miydik?

anthony casso cesare
anthony casso cesare
O başlık sanal ortamda hakarete ilişkindi, başımıza ne gelirse ne olur şeklinde bir bilgilendirme. Bu başlık daha özel bir konuya kantin forumlarında atılan mesajlara ve bu konudaki görüşlere ilişkin:)

hande geri döndüüü
hande geri döndüüü
gerekli bi başlıktı eline sağlık...

9a 6
9a 6
bir de bu durum var..bir tartışma illa bir yere varmak zorunda değil bence..tabe bu benim fikrim..çoğu tartışma zaten şu şekilde bitmez:
_ evet evet biz haklıyız, yada
_karşı taraf doğru..

tartışmak haklı çıkmak için değil de düşünceler konuşulsun diye yapılır çoğu zaman..bu da boş konuşmak değildir..mutlaka yeni birşeyler öğrenirsin en azından başkasını dinlersin ve bi an başka düşünürsün

ama işte pyjamusun da dediği gibi yüzeysel mesajlar hiçbir şey katmaz:o zaman boş konuşmak olur..

küçük bir kız çocuğu demis ki:

internet ortamında hakaret başlığında bir sonuca ulaşabilmiş miydik?

avicenna
avicenna
katılıyorum haybeden laf olsun die eleştri saçma ama gerçekleri dile getirmek te laf sokmak deildir kesinlikle şu aralar mantıklı bi bakış açısından dillenen sözler laf sokuş gibi durabilir ama bunlar acı gerçekler maalesef .. gönül isterdiki başımızdakilere minnet duyan yorumlar yapalım burada ama maalesef aklı olan için bu mümkün deil şu an !

alice kendi aleminde
alice kendi aleminde
ben de sitedekilere eleştiri adı altında laf sokuosun yıne sandım..
 2   ~ 534 gün   mesajın adresini al  

avicenna
avicenna
eleştri adı altında laf sokanlara eleştri adı altında laf sokuo durumuna düşmeyesin :D bu paranoya tüm muabbetlerin içine eder en iisi bunu hiç sorgulamamak kim laf sokuo kim düzgünce eleştriyo belli olur ztn

alice kendi aleminde
alice kendi aleminde
bana mı dedin?
ben istediğimi yazarım şekerim sen dert etme..

alice kendi aleminde
alice kendi aleminde
ayrıca başlığı begendım..

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008