bugün neticesinde italya vizemi almış bulunmaktayım :)) schengen vermiyorlar D tipi (yani öğrenci vizesi veriyorlar) çünkü C yani schengeni 90 günlük kısa kalışlar için verdiklerini,oturma vizesiyle (uzun kalış-D) de zaten rahatlıkla gezebileceğimizi (oturma iznini aldıktan sonra) söylüyorlar.istanbulu bilmem ama ankaradan alacak olan arkadaşlara söyleyeyim: öncelikle panik yapmaya hacet yok:) çünkü telefonda ya da forum sitelerinde (italyayla ilgili) abartıldığı gibi değil,belgeler eğer eksiksiz ise sorunsuz bir biçimde 1 günde alabiliyorsunuz:(bkz nemesismls:))bu arada telefonda istedikleri gibi ne tapulara,ne ruhsata ne banka hesaplarına falan bakıyorlar ne de dilekçe yazmanız gerekli.istenilen belgeler (daha doğrusu benden ve arkadaştan alınan belgeler):
*öğrenci belgesi yeni tarihli
*okul kabul belgesi (eğer intensive ya da farklı bir dil kursu varsa okulun onun da kabul belgesi)
*nerde kalacağınıza dair yurt vs kabul belgesi
*bursunuzun ne kadar yatacağına dair teyid belgesi (confirmation sheet)
*beyaz fonlu foto,başvuru belgesi,uzun süreli pasaport o kadar diğer hiç bir evrağa bakmadılar.almak üzere olan arkadaşlara iyi şanslar:))
son olarak ekleyim unutmuşum: tabi ki uçak bileti rezervasyonu vs
7 Ağustos 2007 20:32
luca leotardo
Dostum istenen evraklar konsolosluğun sitesinde yazıyordu şu anda aklımda yok eğer bulamazsan söyle bakarım ben googledan diğer ülkere geçmek için ise oturma iznini aldıktan yani pasaportuna söz konusu ibare vurulduktan sonra selam verip geçiyorsun diyebilirim sadece... Bitiyor olay schgengen geçen her yere gidersin :)
paradoks.s demis ki:
cevabın için teşekkür ederim. bi kaç şey daha sorcam..
istenen evraklar neler?
bi de diğer ülkelere geçiş için herhangi birşey yapmaya gerek var mı?
8 Ağustos 2007 02:58
eterlielbisemudguard
merhaba arkadaşlar,
ben çek cumhuriyetine gidicem fakat bir schengen vizesi almak istiyorum sizce istanbuldan hangi konsolosluğa ne tip bir basvuruda bulunmam gerek bana bilgi verirmisiniz.. bunun için çek konsolosluğuna da vizem cıktıktan sonra gidip belge vs. almam gerekiyomu bilginiz var ise.. ve beni de bilgilendirirseniz cok mutlu olurum...
şimdiden cevaplar için tesekkürler
8 Ağustos 2007 10:45
crypto
merhaha, nihayet ben de belçika vizesi aldım
belçikaya giden ya da belçika için thy dışında nerden uçak bileti alınabileceği konusunda fikri olan var mı?
8 Ağustos 2007 12:20
priene
yettraveldan aldım:malev havayollarından... fiyat olrak o dönemde bulabildiğim en uygunuydu. ama charterları da bir sor istersen, gitmeden 1 hafta önce çokdaha ucuza da bulabilirsin.tek tavsiyem. gündüz uçağına almaya çalış.. gece ineni almak zorunda kaldık biz malesef.
8 Ağustos 2007 15:20
crypto
teşekkür ederim
bir hafta öncesine bırakmak riskli olmaz mı?ben en yakın zamanda alırım heralde
8 Ağustos 2007 15:29
priene
evt onunda riski var 2,3 katınada alabilirsin eğer şanssızsan. ben o yüzden 1.5 ay öncedeen aldım. biraz riskli tabi o.
8 Ağustos 2007 20:03
naass über
arkadaşlar eylül ayında almanya worms a gidicem ama konaklama formu hiç kullanmadığım bi mail adresime gelmiş ne yapacam ben şimd:S bana yardım olabilecek biri var mı? :(((((((((8
12 Ağustos 2007 11:57
canann
aa bn de wormsa gidiyorum ve kullanmadıgım mail adreslerine bile gelmedi hala konaklama formu :D
bana da yardım lütfenn...
14 Ağustos 2007 18:22
j0ker
biletimi almış bulunmaktayım 12 eylül çek cumhuriyeti prag bekle beni:P
15 Ağustos 2007 05:11
t_men
vizem geldi hersey tamam ama tek eksik ucak bileti ne 3 eylül de gitmeyi dusunuyorum nasıl ucaza bilet kapatabilirim?
16 Ağustos 2007 20:53
lippia
arkadaslar European Insurance Card hakkinda bilgisi olan varmi?? bu garantide fln yaptirilan sigortayla bunu temin etmis oluyomuyuz yoksa farkli biseymi? burda neredeyse herkes sigorta yaptirmis galiba, bi fikri olan paylasirsa cok cevinirim. tesekkurler
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/10095
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.