Erasmus için rusyadan gelenler var israil de ha keza sanırım sadece AB ülkeleri ile sınırlı degil ama üye ülkeleri bilimiyorum ben iskoçyaya gidicek olan duydum alman genci erasmusla
gingerelif demis ki:
erasmus la ABD ye giden var mı peki?? sanırım İskoçya ya giden yok...benim henüz net bi sonucum yok nereye gidicem yada gidebilicekmiyim die bgnlerde gelir die bekliorum haber...o yüzden ilk tercihim iskoçyaydı ama okulum ABD ile de anlaşma yapınca ilk tercihim abd olucak bu durumda...
bilgisi olan varsa lütfen yazar mı ???
2 Ağustos 2007 02:16
paradoks.s
selam arkadaşlar
worms a gidenler var mı?
neler yaptınız?
2 Ağustos 2007 11:56
paradoks.s
bi de almanyaya giden arkadaşlar varsa oturum iznini alma süreci nasıl oluyo?
2 Ağustos 2007 11:57
autmnsouls
erman... demis ki:
Pasaport uzatma harcından ve yurtdışı çıkş harcından okuldan alınan bir dilekçe ile muaf olaibileceiğimizi duydum...ben yılbaşında okuldan çıkış harcı için böyle bir dilekçe alıp parayı ödememiştim ama harçlar nisanda 15 ytl ye düşünce muafiyetin kalktığı ve herkesin ödemesi zorunlu olduğu söylendi bunun hakkında bilgisi olanlar yaptıranlar paylaşırsa sevinirim...(özellikle pasaport uzatma harcında)
şubat 2007 de çıkış çıkış belgemi okuldan aldım. o zaman da böyle bir söylenti vardı ancak, biz yine de belgemizi gösterip harcı ödemedik. sanırım bu durum hala bu şekilde geçerliliğini koruyor. önümüzdeki dönem giden arkadaşlardan duymadım henüz.
2 Ağustos 2007 15:15
autmnsouls
sigorta işlemleri hala devam ediyorsa, herkese garanti bankasını öneririm. sorunsuz ve ucuz hallediyorlar..
2 Ağustos 2007 15:17
t_men
arkadaslar lit vanya ya gidip gelmiş olan weya gdecek olan warsa bana ulasırsa yardımcı olursa soracaklarım war
4 Ağustos 2007 18:36
£m!r
abi naptın ya litvanya falan :)
6 Ağustos 2007 10:16
erman...
Ben bu dönem bu işlemlerin yavaşlığı ile Hollandaya ayak basabilirsem okul dışında part time işte çalışmayı düşünüyorum,yoksa başka türlü hollanda dışına ayak basamam .Dün Hollandadaki okul yetkilisine bu konu hakkında birkaç soru sordum ama genel olarak yanıtlamış hepsini ve en önemli olanları
Hollanda'ya gidenler ya da gitmiş olanlar varsa aşağıdaki soruları bir yanıtlayabilirlermi ?
*Ülkede exchange öğrencileri ne gibi işlere kabul ediliyorlar?
*Kendi vatandaşlarına verdikleri asgari ücret kadar mı alırız bizde ? (1100€)
*Haftada max 10 saat olan çalışma süresinin saat başı ücreti nedir ? *bide en çok maaşı alabileceğim iş ne olabilir?
16 Ağustos 2007 15:38
priene
everything is ok ve gidişe son 2 hafta::)))
6 Ağustos 2007 22:39
luca leotardo
Ben gittikten belli bri süre yaklaşık 1 ay sonra randevu alıp oturma izni veren makama evraklarla gitmiş ve izni 1 saat içinde almıştım.
paradoks.s demis ki:
bi de almanyaya giden arkadaşlar varsa oturum iznini alma süreci nasıl oluyo?
7 Ağustos 2007 04:06
pegasus123
Bizim yaptırmamız gereken seyahat ve sağlık sigortası mı?Bunlar zorunlu di mi?
7 Ağustos 2007 12:23
paradoks.s
cevabın için teşekkür ederim. bi kaç şey daha sorcam..
istenen evraklar neler?
bi de diğer ülkelere geçiş için herhangi birşey yapmaya gerek var mı?
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/10095
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.