gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Yurtdışı Eğitim & Erasmus Exchange - erasmus2007/2008 dönemleri gidecekler
 Sayfalar: 1  2  3  4  5  13  14  15  16  17  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 21 - 40
 Yazar: Mesaj:
aygu13
aygu13
selam herkese,
ben de 2007-2008 ilk dönem budapeşteye gidiyorum..daha önce orada bulunan birileri varsa bi kaç bilgi yazabilirler mi acaba?
ayrıca macaristan ın diğer ülkelere çok zor vize verdiğin duydum hatta vermediğini..yani ben oraya gidince gezemicek miyim:( ayrıca shengen ülkesi olmadı mı macaristan?

3 Nisan 2007 02:35  mesajın adresini al  
ivi
ivi
Selam millet ,seneye ilk dönem Priene'yle brüksele gidiyoruz(!). Belçika da daha önce bulunan arkadaşlar oranın yaşam şartlarından bahsederse, en çok kullanılan dil konusunda bilgilendirirse sevinirim ve tabi verdikleri hibenin yeterli olup olmadığı,kalacak yer konusunda vb ....şimdiden teşekkürler..

3 Nisan 2007 15:36  mesajın adresini al  
alperyeshil
alperyeshil
hollanda ösellikle amsterdam acaip pahalı olmakla beraber herşeyin sınırlarda yaşandığı bir memleket kesinlikle gidilmesi ama çokda havasına kaptırılmaması gereken bi yer, sora dönünce kaptırıpda yolda belde sarıp tüttürmemek adına:)) walla erasmusa gidecekler süper eelenceli günler sizi beklio;))) litvanya ve belçikadan sora 3. kusenimde prag'de erasmus bisden gidipde memnun olmayan yok:D tekrar diorum değerini bilin;)
(bilmiorm ama litvanya hakkında sorusu olan varsa hertüllü yardım edebilirim;)

5 Nisan 2007 23:58  mesajın adresini al  
flautissimo
flautissimo
Merhaba ben su an Macaristanda Erasmus'um, (szeged sehrinde)
Vize konusunda kesin bir sey soylemek imkansiz...basimdan gecenleri anlatayim...halen inanamiyorum.ilk donemin final sinavlarina denk gelen haftada istanbula vize basvurusu icin gitmistim. haftanin ilk iki gunu sianvim yoktu.otobuse atlayip istanbula gittim...bir arkadasimda kalip sabah erkenden konsolosluga gittim. fakat pasaport surem yetersiz cikti.bildiginiz gibi yurtdisindan donus tarihinden itibaren pasaportunuzun en az 6 ay daha gecerli olmasi gerekior...benimki ise 5 ayda kalmisti...oradaki bayan da vize basvurumu almamisti.iki hafta sonra tekrar gidecekken bir hocamin tavsiyesi ile bir turizm acentasina belgelerimi konsolosluga yolladik, 10 gun sonra vizem elimdeydi... konsolosluga gitmeme bile gerek kalmadi.garip ama gercek... diger taraftan simdi ayni yurtta kaldigimiz eskisehirden arkadaslarin birine vizesi tam 34 gun sonra ulasti... ayni sekilde basvuran arkadasina ise 10 gunde teslim etmislerdi vizesini.yani biraz sans:S ama umudunu yitirme, ben cok stres yasadim ama su an fazlasiyla egleniyorum... o kadar stres'e deger miymis? kesinlikle evet!
kolay gelsin. baska sorulariniz olursa yardimci olmaya calisirim.

6 Nisan 2007 15:23  mesajın adresini al  
aygu13
aygu13
çok tesekkürler flautissimo,peki ben bi de şunu merak ediyorum macaristan a gittiğinde başka ülkelere gidebildin mi ordan?macaristan diğer ülkeler için vize vermiyor diye duydum özellikle türklere.sen hiç denedin mi diğer ülkelere vize almayı?schengen i tavsiye ettiler bana bunun için ama macaristan daha schengeni uygulamaya koymadı diye duydum doğru mu bilmiyorum..ayrıca karşılaştıgın zorlukları bana bildirebilirsen çok sevinirim ona göre hazırlıklı giderim..hatta yanımda özellikle neler götürmeliyim deneyimli olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum..ben de kodoanyı janos üniversitesinde okucam fehervar da.umarım ben de senin kadar memnun kalırım..

flautissimo demis ki:

Merhaba ben su an Macaristanda Erasmus'um, (szeged sehrinde)
Vize konusunda kesin bir sey soylemek imkansiz...basimdan gecenleri anlatayim...halen inanamiyorum.ilk donemin final sinavlarina denk gelen haftada istanbula vize basvurusu icin gitmistim. haftanin ilk iki gunu sianvim yoktu.otobuse atlayip istanbula gittim...bir arkadasimda kalip sabah erkenden konsolosluga gittim. fakat pasaport surem yetersiz cikti.bildiginiz gibi yurtdisindan donus tarihinden itibaren pasaportunuzun en az 6 ay daha gecerli olmasi gerekior...benimki ise 5 ayda kalmisti...oradaki bayan da vize basvurumu almamisti.iki hafta sonra tekrar gidecekken bir hocamin tavsiyesi ile bir turizm acentasina belgelerimi konsolosluga yolladik, 10 gun sonra vizem elimdeydi... konsolosluga gitmeme bile gerek kalmadi.garip ama gercek... diger taraftan simdi ayni yurtta kaldigimiz eskisehirden arkadaslarin birine vizesi tam 34 gun sonra ulasti... ayni sekilde basvuran arkadasina ise 10 gunde teslim etmislerdi vizesini.yani biraz sans:S ama umudunu yitirme, ben cok stres yasadim ama su an fazlasiyla egleniyorum... o kadar stres'e deger miymis? kesinlikle evet!
kolay gelsin. baska sorulariniz olursa yardimci olmaya calisirim.

6 Nisan 2007 23:40  mesajın adresini al  
flautissimo
flautissimo
Rica ederim.Yardimci olabildiysem ne mutlu...
Baska ulkeler konusunda cok onemli bir zamandayiz :) bir arkadas Zagreb'e gitmek icin girisimde bulundu, hatta su an orada olabilir.Sadece Hirvatlar macaristandan vize istemiyormus diye duydum.Yani bir sekilde oraya gidilebiliyor"mus" kisa zaman icinde ogrenecegim, yazarim...
MAcaristan henuz schengen ulkeleri arasina girmedi... ne zaman olur bilinmez...Ya benim universite cok harika. neredeyse zorluk cekmedim diyebilirim.O kadar anlayisli ve iyi olacaklarini tahmin etmemistim.Ancak macarlar hakikaten ingilizce konusunda pek iyi deiller :) budapeste'den buraya bilet alana kadar gobegimiz catlamisti.Ama simdiden bunlari dusunme.Sadece gel, ardindan burada yasadiklarin hos birer ani olarak kalacak inan bana...Yaninda yiyecek getir.Yemek zevkleri cok farkli o yuzden ne kadar cok saklanabilir yiyecek getirirsen o kadar iyi :) sekerli mercimek yemegi yiyorlar... sanirim bir fikir vermistir :) fotograf makinesi, mp3 calar, alinmasi gereken seyler...agirlik yapar diye dusunme kitap getir okursun vs. aklima geldikce yazarim yine.
umarim her sey istedigin gibi olur...iyi sanslar.

7 Nisan 2007 00:21  mesajın adresini al  
aygu13
aygu13
hmm..2007 de schengen yasası çıkmış ama yürülüğe girmemiş..umarım ben gidene kadar girer..çünkü polonya başta olmak üzere yakın asvrupa ülkelerini gezmeyi çok istiyorum.evet herkes macarların yardım severliğinden bahsediyor ama keşke bir de ingilizce konuşabilseler diyorlar..yanımda yiyecek geitrme fikri ilginçmiş check in deki kişi için de biraz ilginç olur sanırım:)giden bi arkadaşım da çorbalarından bahsetmişti envayi çeşit..benm gideceğim universite fehervar da budapeşteye 1 saat uzaklıkta bi yeröiş.umarım benm de senin gibi güzel anılarım olur..

7 Nisan 2007 02:15  mesajın adresini al  
flautissimo
flautissimo
Bu arada, az once Cukurova uni'den oldugunu gordum.carsamba gunu cukurova konservatuari korosu budapestedeki bir yarismadan iki ayri kategoriden aldiklari gumus madalyalar ile ayrildi,harika bir konser vermisler ama ben gidemedim :(
Turk muzigi ilgilerini cekiyor, koristlerden imzalar bile aldilar :) cok begenildi.gurur verici bir olaydi. yazayim dedim :)
Madem budapesteye yakin bir yerde olacaksin arada gider turk restoranlarinda yersin... biz buradan 3 saatlik tren yolculugu ile gidiyoruz budapesteye...gittigimiz zaman da tika basa turk yemegi yiyoruz ki szeged'e donunce bizi idare etsin :)
Erasmus ile yurtdisina gitmeden once her an insanin aklina turlu sorular geliyor.cekinmeden sor lutfen,2 ay oncesine kadar ayni seyleri yasiyordum.
iyi sanslar.

7 Nisan 2007 03:04  mesajın adresini al  
aygu13
aygu13
evet macaristan a gideceklerini biliyodum ama dercelerini öğrenememiştim çok sevindim..evet orda türk yemekleri yapan restoranlar hakkında baya övgü duydum..sıcak davranıyolarmmış bi de türkiye den oldugunu öğrenince..evet aklımda bi sürü bi sürü sorular var..sanırım gidene kadar bi,raz başınızı ağrıtıcam:Pneyse şimdiden korkutmayayım ben:) neler götürmemem gerektiği konusunda bana bilgi verebilir misin?saçma sapan şeyleri yanından ayıramayan birisi olarak oraya gittiğimde keşke getirmeseymişim demiyim..:)

7 Nisan 2007 13:23  mesajın adresini al  
unknown
unknown
10 gundur hollandadaydım..paskalya tatilinden yararlanıp kactım:)
kesinlıkle cok gusel bi ülkeye gıdıyosun..
amsterdam rotterdam ve den haag cok gusel..
ben danimarkayı gordukten sonra baya bi ucuz geldı bence korkma pahalı deil..heryerde turk marketler var yiyecek konusundada sıkıntı cekmessin..benim bulundugum sehırde 1 tane bile turk market yok..
ve gidince goruceksin cok fazla turk var..heryerde...

it's the whole world demis ki:

bende 2008 ocak da amsterdam a gidiyorum.. :) hogeschool van amsterdam... bilgisi olanlar lütfen paylaşsın benimle :)

12 Nisan 2007 03:06  mesajın adresini al  
nebİlee
nebİlee
öncelikle saol pessimistçim paylaşımın için..
sonra hollnda konusunda, vizede konsolosluk sorun çıkartıomuş galiba.3 aylık veriomuş vizeyi daa fazla vermiomuş.fakat bana 6aylık gerek. bunun içinde bazı şirketlere başvurmak gerekiomuş onlarda 600€gibi bi para istiyolarmış.. bilgisi olanlar lütfen paylaşsınn..

12 Nisan 2007 19:43  mesajın adresini al  
flautissimo
flautissimo
valla neler götürmen gerektigini en iyi sen bilirsin ama genel olarak cok fazla giyecek götürünce dönerken aldigin hediyelerin vs. vermis oldugu agirlik ile giysilerini kaldigin yerde birakma olasiligin var...(ben oyle yapacagim)Bayanlarin krem makyaj jöle vs zaten 10~ kilo tutuyor(buradaki arkadaslardan biliyorum:)turkiyeden gelirken bir sekilde bagaj sorununu hallediyorsun ama buradan donerken parasini odetirler valla :) .o yuzden giysileri cok fazla getirmezsen senin icin daha iyi.ben yurtta kaliyorum istedigim zaman camasir makinelerini kullanabiliyorum mesela
saati 100 forint.1 ytl bile deil...genelde yurtlar hesapli oluyor bu tip konularda.bir de su var ki en onemli konu, buradaki yasam kosullarini gelmeden bilemiyorsun.nelere ihtiyacinin olacagini buraya geldikten sonra anlayabiliyorsun.fakat olasi seyleri bir liste yap... simdiden yazmaya basla. ben vizem gec ciktigi icin 1 haftada hazirlanmistim. benim icin en onemli seylerden biri olan fotograf makinemin bilgisyar baglanti kablosunu unuttum.fotograflari yuklerken burdakilerden dileniyorum simdi :( senin daha cok zamanin var sanirim.o yuzden endiseye gerek yok.Ayrica alacagin hibeyi oldugu gibi koy cuzdanina buraya gel.hic banka falan ugrasma.ben 1 ytl ye boyna asilan asker cuzdanlarindan aldim tum hibeyi icine koydum hala oradan bozdurup harciyorum, diger arkadaslar ise %8 havale bedeli ile kivraniyorlar simdi.simdilk aklima bunlar geldi...
kolay gelsin.

aygu13 demis ki:

evet macaristan a gideceklerini biliyodum ama dercelerini öğrenememiştim çok sevindim..evet orda türk yemekleri yapan restoranlar hakkında baya övgü duydum..sıcak davranıyolarmmış bi de türkiye den oldugunu öğrenince..evet aklımda bi sürü bi sürü sorular var..sanırım gidene kadar bi,raz başınızı ağrıtıcam:Pneyse şimdiden korkutmayayım ben:) neler götürmemem gerektiği konusunda bana bilgi verebilir misin?saçma sapan şeyleri yanından ayıramayan birisi olarak oraya gittiğimde keşke getirmeseymişim demiyim..:)

13 Nisan 2007 15:01  mesajın adresini al  
sonofagun
sonofagun
biz de bi kaç arkadaş Macaristan'a gidiyoruz Budapesti Muzsaki Foiskola falan filan universitesine..Eğitim dili macarca mı ağırlıklı? Macarca öğrenmek zor mu? Bir de ev kiraları ucuz diyolar ne kadar doğru...? Hadin salıcakla...

14 Nisan 2007 19:14 ~ 16 Nisan 2007 15:01  mesajın adresini al  
aygu13
aygu13

tebrikler sana da..eğitim dili,bölümüne göre değişiyor onu karşı tarafın koordinatörüne gitmeden sorsan iyi edersin yoksa çok zorluk çekebilirsin.ama macarca kursunu da talep edersen orada ders olarak alabiliyorsun..yani en azından bizim bölüm için öyle.sen yine de kendi bölümün için ayrı bi araştırma yap.ev kiraları için pek bi bilgim yok ama orda zaten sana yurt ayarlıyorlar..

sonofagun demis ki:

biz de bi kaç arkadaş Macaristan'a gidiyoruz Budapesti Muzsaki Foiskola falan filan universitesine..Eğitim dili macarca mı ağırlıklı? Macarca öğrenmek zor mu? Bir de ev kiraları ucuz diyolar ne kadar doğru...? Hain salıcakla...

15 Nisan 2007 15:44  mesajın adresini al  
enisc
enisc
2007-2008 ilk donem hollanda groningen deyim. giden veya gidecek olan var mi hic?

16 Nisan 2007 02:57  mesajın adresini al  
metaligram
metaligram
Merhabalar,

Ben 2007-2008 güz yarıyılında italyaya L'aquila ya gdiyorum..Ülke ve şehir hakkında beni bilgilendirirseniz çok sevinirim..

16 Nisan 2007 19:57  mesajın adresini al  
nemesismls
nemesismls
italya da öğrencilikle alakalı bilgiler için;
http://www.study-in-italy.it/
italya şehirlerarası mesafeler,bölgeler ve ıvır zıvır her türlü bilgi için;
http://www.italyaonline.net/Italya/Gezi%20Rehberi/uzakliklar.htm
italya öğrenci vize başvurusu için;
http://www.globalvizyon.com/visa_ita.asp
ayrıca italyadaegitim@yahoogroups.com diye birşey de var faydası olur...

16 Nisan 2007 20:10  mesajın adresini al  
eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
eğer mülakatta bir problem yasamazsam 07-08 güz döneminde erasmusla gideceğim ama çek mi macaristan mı karar veremedim açıkcası bunları bilen biri yardım ederse sevinirim...

17 Nisan 2007 18:20  mesajın adresini al  
alieacelina
alieacelina

mimari yapısı yonunden hayatımda gordugum en guzel universitelerden biri..amsterdamın tam merkezinde okulun icinden bile kanal geciyo :)
superr kısacee

some marshmelow demis ki:

bende 2008 ocak da amsterdam a gidiyorum.. :) hogeschool van amsterdam... bilgisi olanlar lütfen paylaşsın benimle :)

18 Nisan 2007 14:26  mesajın adresini al  
aygu13
aygu13

eğitim dili gittiğin bölüme göre değişiyor ama seni erasmus öğrencisi olarak oraya kabul etmişlerse muhakkak ki yardımcı olacaklardır bi şekilde..yoksa macarca bilmesi zorunludur derlerdi seçilmeden önce.

viorith demis ki:

2007-2008 bahar dönemi macaristan-kodolanyi janos university şimdi adını hatırlayamdım ama budapeştenın hemmmmen yanında bi yer
merak ettiğim konu eğitim dili ingilizce mi macarca mı bi bilgi bulamadımda

21 Nisan 2007 00:03  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  3  4  5  13  14  15  16  17  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 21 - 40
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008