uludağ üniversitesi almanca öğretmenliği öğrencisi olarak, 4. sınıfın ilk dönemini almanya'da hamburg üniversitesi'nde geçirmek üzere, salı günü hamburg'a ışınlanıyorum. varsa selam gönderilecekler, kıpraştırın benü benü benü...
14 Ekim 2007 12:32
erdemaliveli
selam arkadaslar ben su an litvanyadayim erasmus programi ile geldim buraya gelecek arkadaslardan merak edenler varsa sorular cevaplanir
15 Ekim 2007 02:07
paprica
arkadaşlar bi dahaki sene için başvurular ikinci dönemin başında mı yapılıyor?bir de not ortalaması 2007/2008 yılının genel not ortalaması mı alınıyor yoksa sadece bahar döneminın mı not ortalaması alınıcak? benım bu sene ıkıncı döneme alttan derslerim var,yıne de ıkıncı donemın başında başvuru yapabilir mıyım? yoksa ılk donemın not ortalaması mı önemli? nedıır bu işler bana da yardımcı olur musun:)
16 Ekim 2007 19:14
paprica
arkadaşlaarrrr bahar dönemınde başvuru yapmak istiyorum,seneye gidebilmek için,ama bu sene ikinci dönem alttan dersim var.şimdi ben ilk dönemin not ortalamasına göre gidicem tamam da ikinci dönem alltan dersım olduuu için bi sorun çıkıcak mı? altttan hiç dersim olmaması mı gerekiyor? lütfen yardımcı olun.
16 Ekim 2007 19:29
electronicprincess
selammm!
master 2. sınıf ogrencisiyim, erasmusla roma ya geldim..benim durumum diger erasmus ogrencilerinden farklı cunku ders alma zorunlulugumun olmadıgını soylediler..bende ders filan secmedim,tezimi yazmaya basladım turkce olarak ve burda arastırma yapıyorum..
durum boyle ise bana nasıl not vericekler ya da verilmesi zorunlu degilmi anlamdım:S:S kimse bisey bilmiorrr!!!!
master da erasmus yapan varsa lutfen bisiler solesinnn..
16 Ekim 2007 19:47
act_a_fool
Arkadaşlar, ben büyük ihtimal ikinci dönemde Erasmusla gidiyorum ve gideceğimiz yerleri yarın seçeceğiz.Elimizde Polonya Adam Miskiyeviç ve Krakow Macaristan'dan Kodolanyi Üniversiteleri var.Bu üniversiteler ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar bana acaba bunlarla ilgili bilgi verbilirle mi?
16 Ekim 2007 21:06
nehir8696
aygu ben de macaristan budapestedeyim yaaa sen hangi bolum hangi yurt yoksa ayni yurtta miyiz :D
18 Ekim 2007 23:27
paprica
yahuuuu nıe kımse bana yardımcı olmuyorrrrrrrrr?bi allahın kulu sorumu cevap versin
21 Ekim 2007 13:19
shivi_tuffy
bende 2. dönem ocak ayında hollanda'ya gidiyorum....
21 Ekim 2007 15:34
shivi_tuffy
paprica ya cevap:benim bildiğim üniversitesine göre değişiyor bu başvuru sırasındaki alttan alma falan alttan dersin olmasına ragmen benim arkadaşın başvuruyu kabul ettiler yani sen bir hocalarınla konuş durumunu çünkü gidip gitmeme kararını onlar veriyolar
21 Ekim 2007 15:39
nehir8696
sorun neydi ben cevap vereyim
paprica demis ki:
yahuuuu nıe kımse bana yardımcı olmuyorrrrrrrrr?bi allahın kulu sorumu cevap versin
21 Ekim 2007 21:11
£hl-i keyf
erasmus
vajinusmus la bi akrabalıgı var mı
22 Ekim 2007 05:58
erman...
benim bildiğim kadarıyla okuduğun tüm dönemlerin ortalaması alınıyor(benim okulumda öyle oldu),alttan dersin kalmasıda bazı okullarda dert olmuyor sanırım hatta dönemi uzadığı için erasmusa başvurup eğlenmeye gelenler var ....
paprica demis ki:
22 Ekim 2007 15:34
'ekaitz'
hayırlısıyla bugün formları filan yolladık faxladıkda.. acceptance lerimiz ne zaman gelicek acaba.. umarım fazla sürmezde sıkıntı vermez..
23 Ekim 2007 16:59
mefil20
evet bende şu anda kabul belgesini bekliyorum..ya uluslararası akademik ilişkilerde bir bayan bana gönderdiğiniz formlardaki adrese geliyo dedi..ev adreslerine yani..bu konu hakkında bilginiz var mı acaba?
6 Kasım 2007 01:19
anthony casso cesare
Evet ama enstitünün anlaşmalı olması lazım yabancı okullarla... Ben masterda gittim
süperiletken demis ki:
Arkadaşlar erasmus la ilgili bir sorum olcak benim için çok önemli yüksek lisans öğrenileri bu programdan yararlanabiliyor mu?Şimdiden teşekkürler...
6 Kasım 2007 15:58
nemesismls
tabi ki de yararlanabiliyor hatta doktora ogrencileri dahil ben de mesela erasmusum suan ve master (2. duzey) yani tez yazma asamasindayim (burda yani italyada, t.c. den farkli olarak master da kendi icinde seviyelere ayriliyor oyle bir farklilik var) yuksek lisans ya da doktora yararlanabiliyor ozetle lakin mesela ilk yilinda degil cunku belirli bir not ortalamasi vermen gerekiyor ya ben tc. de butun dersleri bitirdim ayrica bir anlasma imzladik turk hocamla bu italyan danismanim arasinda yani 2 okul ortak bir proje yapiyoruz suan ve burdaki lab. lari her turlu teknoljik imkani bu vesileyle kullanabiliyorum yalniz mesela bazi ehemmiyet gostermen gereken mevzular var soyle ki;yuksek lisans tezim kesinlikle turkce olmayacak bu yil masteri burda bitirdigim (insallah bitirebilcegim icin!) mecburen en iyi ihtimalle ingilizce olacak aama 2 donem icin ayri yari sunum isityorlar proje sunumu (kucuk tez sunumlar onlar da italyanca olacak!:(( haa bi r de bir dezavantaji var yil sonunda hem burda savunmaya girecem hem t.c. de donunce (tez savunmasina)ama herseye ragmen pisman deilim:))iyi ki yapiyorum erasmus:))
süperiletken demis ki:
Arkadaşlar erasmus la ilgili bir sorum olcak benim için çok önemli yüksek lisans öğrenileri bu programdan yararlanabiliyor mu?Şimdiden teşekkürler...
6 Kasım 2007 16:25
nehir8696
o belli olmaz bize de ole demislerdi ev adreslerine gelecek die ama erasmus koordinatorumuzun mail adresine geldi o bize ciktisini verdi hatta herkesin ki ole oldu yani mail adreslerine geldi sizin ki de oledir muhtemelen
hangi ulke bu arada
arkadaslar benim de bi sorum olacak schengen vizesi hakkinda bi bilgisi olan var mi yaaa acil lazim
mefil20 demis ki:
evet bende şu anda kabul belgesini bekliyorum..ya uluslararası akademik ilişkilerde bir bayan bana gönderdiğiniz formlardaki adrese geliyo dedi..ev adreslerine yani..bu konu hakkında bilginiz var mı acaba?
7 Kasım 2007 11:13
mefil20
şu an için schengen vizesi ile ilgili bildiğim en somut şey..
schengen vizesi ile AB üyesi bütün ülkelere gidebiliyorsun..
7 Kasım 2007 17:26
act_a_fool
Bu avrupadaki üniversitelerin application formlarının bulunduğu bir yer var mı acaba?
Bana Adam Miskiewicz Üniversitesinin application formu lazım da , ne kendi sitelerinde ne de başka bir yerde bulabildim .Pazartesine kadr doldurup göndermemiz istenildi ve acilen bulmamaız lazım..Yardımcı olanbilen olursa çok sevinirim !!!
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/10095
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!