ppoofff...hersey skıcı..romadayim hersey coook pahali ve herkes neden bu kadar uyuz burda...hibelerde daha yatmadi..:S:S:S
17 Eylül 2007 16:02
auric
merhaba bende dresden de olacağım prag otobüsle 2 saat. çek cumnin web sayfasından baktım d tipi vizen olsada yine giriş için vize almak gerekiyor mesela dresden çek cum.nin konsolosluğu var sanırım gidince ordan şansımı deneyeceğim. türkiyeden de d tipi vizesi olanlara sadece pasaport, fotokopisi, form, resim ve sigorta ile 4 günde veriyorlarmış ama buradan almak için vaktim kalmadı. oturma izni alındıktan sonra serbestçe girilir çıkılır mı bilmiyorum....
atacan demis ki:
Herkese selamlar.Şu an Almanya Nürnberg te erasmusum.200 km ötemde prag gibi bi şehir var.Ama sanırım orası schengen e dahil deilmiş.Avrupa birliğindekilere serbestmiş ama bize ötüyolarmış die duydum.Buraya vize mi almam gerekiyo illa ki?Ne bilim hani yazın marmaris rodos veya bodrum kos arası günübirlik vize dahilinde olmayan geziler olabilio,o tarz bişi var mı?Yoksa ipe ipe vize için çek konsolusluğuna mı başvurmam gerekiyor?Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?
18 Eylül 2007 15:28
ver pacıno
yaw bugun sordum son sınıflar basvuramiyomuş yıkıldım:S
18 Eylül 2007 18:34
crazyd17
ciddii misiiiiin?*??? yalan yalan..hayır dooru olamaşşş
ha bi dk...3.sınıfta başvurup son sene gidebilio muyus yoksa...?
yoksa sen 4.sene başvurmaktan mı bahsettin..?
ben kefallik mi yaptım? noolur ööle olsun,ben gidiim :(
18 Eylül 2007 21:15 ~ 18 Eylül 2007 21:16
bridgitte
4. sınıfı orda okuyup okumaman kendi bölümünün ve okulunun insiyatifine kalmış bişi... bizim okulda ögrencilerini 4te göndermeyen bölümler var. ben 3ün bahar döneminde başvurdum ve şimdi ispanyaya gidicem işallaa. 4ün ilk dönemi orda geçicek... ispanya konsolosluğu hernekadar 3 haftada cıkar vizen desede ve 5 hafta gecmiş olsada ısrarla bekliyorum..
18 Eylül 2007 23:30
auric
ispanya konsolosluğu kadar tembelini bulamazsın zaten...
19 Eylül 2007 00:17
bridgitte
efet ya ömrümü yediler,ben 3 haftaada kesn çıkar die bileti almştım ve arada 3 hafta daha vardı, ona ragmen biletim yandı, normalde yarın gece gtcektim ne güsel....
19 Eylül 2007 00:46
rehan
ben de milano politecnico bahar dönemi
iç mimarlık
19 Eylül 2007 01:45
auric
zaten vize için tarih istiosun bir ay sonrasına veriyorlar beş haftadır bekleyen arkadaşım var okulu açılıyor hemde ayın birinde !!! kolay gelsin sana işalah gelir en kısa zamanda :)
bridgitte demis ki:
efet ya ömrümü yediler,ben 3 haftaada kesn çıkar die bileti almştım ve arada 3 hafta daha vardı, ona ragmen biletim yandı, normalde yarın gece gtcektim ne güsel....
19 Eylül 2007 18:07
bridgitte
ben ankaradan almıştım, ordan direk gidiosun randevu almadan ama 3 hafta uzadı dedikleri süreden... çıktı sonunda:)) yarın gidiorummm.. allahtan okulum bu hafta acıldı daha..
25 Eylül 2007 19:03
zodiac
arkadaşlar boğaziçi üniv-turizm işletmeciliği hangi ülkeye yolluyor bilgiisi olan varmı?
25 Eylül 2007 20:24
j0ker
şu an 4 kişi çek cumhuriyeti ostrava'dayız ama prag olmasını çok isterdim gerçekten süper bir şehir çek cumhuriyetinde olanlar nerdesiniz haberleşeim....
26 Eylül 2007 01:59
metaligram
hibeler ne zaman yatıcak brehhhhh
26 Eylül 2007 18:17
'ekaitz'
litvanyaya gitmek için işlemlere başladım bakalım.. inşallah geç kalmayız :)
27 Eylül 2007 00:14
mefil20
herkese selam..
nedense burdaki yorumları okuyunca korkularım daha da artıyo.. :)
bende kısmetse 2008 martta almaya ,bochum- ruhr universitesine gidiyorum...
2. dönem gitmeme rağmen erkenden learning agreement ı gönderdik..önce cevap geldi sanırım beni ilk dönem gidicek sandılar..
ondan beri ses yoktu..staj falan bakamadım....korktum deadline geçicek diye
birkaç gün önce gidiceğim üni deki erasmus koordinatörüne mail attım..hemen cevap geldi..endişelenme..sabırlı ol..seni unutmicaz falan dediler :D
benm merak ettiğim şey..bizim koordinatör 2. dönem gidenler oryantasyon kursuna katılamıyo dedi..bunun hakkında bilgisi olan var mı??...bi de almanya,ingiltere gibi ülkelerde oryantasyon kursları ücretliymiş..bu da kesin mi??
28 Eylül 2007 04:36
barris
merhaba. ben 2. dönem italya'ya ravenna üniversitesine gidiyorum. 2 arkadaşım da bologna üniversitesine gidiyor. bu 2 üniversite hakkında bilgi sahibi olan yada buraya gidecek olan birileri varsa ve bana cevap yazarsa çok sevinirim. ayrıca deadline konusunda bende çok endişeliyim. ne erasmus koordinatörlerini ulaşabiliyorum ne de üniversitenin web sayfasında aplication formu bulabiliyorum . umarım hemen hallolur.
29 Eylül 2007 23:43
aygu13
evet ben de şuanda 4.sınıfım ve macaristanda erasmusum:)
yani okulun insiyatifi mi bilmiyorum ama özellikle bizim üniversitede 4.sınıfları göndermek için ugraştılar çünkü böyle bi şansı bi daha yakalayamıcaz..
buarada olumsuzlukları okuyunca cidden çok üzüldüm..çünkü benim şuanda memleket özlemi hariç herşey yolunda gidiyor,,kaldıgım yurt,okul ve şehir çok güzel..ahh bi de hibeler yatsaydı çok daha güzel olucaktı..
herneyse herkese iyi erasmuslarrr...:)
crazyd17 demis ki:
ciddii misiiiiin?*??? yalan yalan..hayır dooru olamaşşş
ha bi dk...3.sınıfta başvurup son sene gidebilio muyus yoksa...?
yoksa sen 4.sene başvurmaktan mı bahsettin..?
ben kefallik mi yaptım? noolur ööle olsun,ben gidiim :(
4 Ekim 2007 23:46
crypto
herkese selam,
bugün aldığımız bir habere göre erasmus hibeleri önümüzdeki hafta üniversitelerin hesaplarına geçecek, ondan sonra da hibeler en geç bir hafta içinde bizim hesaplarımızda olacak, umarım bir sorun çıkmaz herkes hibesine bir an önce kavuşur, güle güle harcayın :)))
5 Ekim 2007 22:34
pirassa
selam arkadaşlar ,
bende bi dördüncü sınıf olarak ikinci dönemimi polonya crocow uni of economics te geçiricem aranızda krakov yolcusu var mı acaba ?:)
7 Ekim 2007 11:34
mefil20
arkadaşlar 2. dönem mart ayında gidicekler pasaport vize gibi işlemlere başladı mı??
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/10095
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!