hibeler geçen yıl eylül ortasında yatırılmış fakat buy ıl net olmamakla birlikte eylülün sonuna sarkacağı belirtildi bizim okul tarafından... açıkçası sen ekime kadar hibesizmişsin gibi davran sonrasını halledersin nasılsa?
mosquitoes demis ki:
ya bu eramus hibesinin ne zaman bize verilecegini bilen ya da almış olan varmı??
31 Ağustos 2007 12:09
mosquitoes
öehh ya noter,tercüme parası,sigorta,ıvır zıvır belge parası,yurt depozitosu,kirası,uçak bileti derken 1 ayda dünya kadar para gitti.bu gidişle aç kalıcaz ilk ayında.Sagol bu arada bize okuldan sadece eylül dediler ben ilk hafta gelir sanıyodum ama boşuna beklemeyeyim bari
31 Ağustos 2007 20:00
system failure
arkadaşlar gittiğimiz üniversiteye yurt parası veriyor muyuz ? burslu okuyoruz üniversitede. bir de yurt parası mı vereceğiz orda ?
31 Ağustos 2007 22:03
mosquitoes
veriyosun tabi,zaten o verdikleri 400 euro bitek yurt parası ve yeme içme işlerine gider muhtemelen.Yani gezme tozma parasını tamamen cepten
system failure demis ki:
arkadaşlar gittiğimiz üniversiteye yurt parası veriyor muyuz ? burslu okuyoruz üniversitede. bir de yurt parası mı vereceğiz orda ?
31 Ağustos 2007 22:35
dea
e aç kaldık o zaman. ben de italya'dayım.para suyunu çekiyo yok mu bi mercii şöle yalvaralım fln
1 Eylül 2007 19:13
geheimniss
Merhaba, ben de Avusturya'ya gideceğim 3 hafta sonra.FHS Kufstein Tirol de 1 dönem okuyacağım.Daha önce giden gören duyan bilen varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim
4 Eylül 2007 11:38
erman...
Hollanda hollanda dedik aha geldik gorduk....Ilk gunden workshopa gec kaldim bakalim hayirlisi...ama olsun iyi kalpli bikac turk ogrenci ile tanistik gene :)))
4 Eylül 2007 15:49
system failure
veriyosun tabi,zaten o verdikleri 400 euro bitek yurt parası ve yeme içme işlerine gider muhtemelen.Yani gezme tozma parasını tamamen cepten
yurt ve yeme içmeye yetiyorsa 400 euro daha ne isterim =) sonuçta gitmesek türkiyede aylık bir miktar para harcıyoruz zaten, üstüne ab bursunu da koyup gidelim diyorum da londra için aylık 500 - 600 pound gerekli diyor ordakiler. ekstralar da illa ki çıkar. ingiltereye gidenlere AB 600 euro veriyor bu yıl. bakalım nasıl olacak, dilenmesek elin londra'sında :D
4 Eylül 2007 22:02
naass über
herkesin dediği şey erasmus bir burs programı değil değişim programı her bi şeyi sen ödüyceksin yani
system failure demis ki:
5 Eylül 2007 22:34
mosquitoes
eet dediklerin dogru zaten burda da her ay belli bir para harcıyoruz ve oraya gidince de aynı parayı harcayıp(eger burda baya bi ev kirasi ödemiyosan ve har vurup harman savurmuyosan) farklı bi ülkede bi süre okumak,birileriyle tanısmak,eglenmek falan filan amaç...Ama işte şu gidiş dönemi yaptıgımız masraflar bizi göçerten.Özellikle almanya'ya(gurbetçi amcalar sayesinde) şu sıralar uçak biletleri fena halde pahalı,e yurt depozitosu falan filan derken babamdan para istemeye yüzüm kalmadı valla:)hepimize kolay gelsin diyorum,umarım çok güzel günler yaşarız diyorum,ve gidiyorum:)..
system failure demis ki:
yurt ve yeme içmeye yetiyorsa 400 euro daha ne isterim =) sonuçta gitmesek türkiyede aylık bir miktar para harcıyoruz zaten, üstüne ab bursunu da koyup gidelim diyorum da londra için aylık 500 - 600 pound gerekli diyor ordakiler. ekstralar da illa ki çıkar. ingiltereye gidenlere AB 600 euro veriyor bu yıl. bakalım nasıl olacak, dilenmesek elin londra'sında :D
5 Eylül 2007 23:19
j0ker
öğrendiğim kadarıyla ekimin ilk haftası yatacakmış hibeler:(
6 Eylül 2007 02:04
gulsah
arkadaslar meraba bende belcıkaya gıdıcem eger gıden yada gıdıcek arkadaslar varsa bana vıse surecı hakkında bılgı verebılırlemı?
7 Eylül 2007 13:06
metaligram
Ve dün itibariyle izmirden schengen vizemi almış bulunmaktayım.schengen vermiolar demişti bi arkadaş.walla izmirden bal gibi de veriolar.hoş biraz zorladılar ama aldık bi şekilde.sayılı günler kaldı.çizmeye yolcu kalmasın ;)
(1) 8 Eylül 2007 19:52
system failure
şu ana kadar erasmus için ne kadar masraf yaptınız - nereye gidiyorsunuz ?
9 Eylül 2007 03:29
anthony casso cesare
Ben istanbuldaki alman konsolosluguna başvurdum almanca soru falan sormadı arkadaşlar kimse.
Nereye gideceksin diyorlar erasmus eğitimi için hamburg diyince ve ilgili belgeleri verince bitiyor. 5 dakika falan sadece sürdü.
naass über demis ki:
almanya vüze başvurusu yapacak arkadaşların dikkatine almanca soru soruyolarmiş töbe töbe:S
9 Eylül 2007 18:33
erman...
Yaa bu erasmusu parti,gezmek ,eğlenmek diye anlatanların hepsini direklere bağlayıp ateşlere atıcam...
Hollanda TU/e de ne Welcome partysi var ne de erasmus öğrencileri arasında eğlence mantığı...adamların hepsi bildiğiniz 'geek' tipler.Geçen mimarlık bölümünde ^ mekanlara akalım,tüm gece cıstak cıstak ^ potansiyeli gördüğüm bir kıza party falan yokmu gece eğlenmeye çıkalım topluca dedim,demez olaydım hatun beni onun geleceği ile oynama girişiminde bulunduğum için öldürecekti nerdeyse....
Öğrenciler dışında öğretim görevlileride ayrı bir dert,her des sonunda ödevmi verilirmi be kardeşim,gelecek ders için araştırma yapın gelinmi denir yawww.w...
Ben özledim okulumu ,hocalarda ders notu dilenmeyi....
Alfa ışınla beni Îstanbul'a
(1) 10 Eylül 2007 14:20 ~ 10 Eylül 2007 14:22
hitech
uzun süredir birşeyler yazmıodum,lakin sadece burdaki msjları okuyarak pekcok sey hallettim:D özellikle seyahat saglık sigortası konusunda tavsiyelerden dolayı teşekkur:) bugün yaptırdım,garanti sig.da halen 1 yıllık 30.83 Euro bilginize,tabi halen işlemleri süren varmıdır benm gbi,yarın da yunan başkonsolsluguna gdiorum bakalım vizeyi de alırsak sorunsuzca, ekimde Girit teyimChania' da pek yolu düşülcek bi yer deil ama olur ki ugrarsanız görüşürz, Hanyayı ( Chania yı) Konya yı beraber anlarız;)
12 Eylül 2007 12:51
atacan
Herkese selamlar.Şu an Almanya Nürnberg te erasmusum.200 km ötemde prag gibi bi şehir var.Ama sanırım orası schengen e dahil deilmiş.Avrupa birliğindekilere serbestmiş ama bize ötüyolarmış die duydum.Buraya vize mi almam gerekiyo illa ki?Ne bilim hani yazın marmaris rodos veya bodrum kos arası günübirlik vize dahilinde olmayan geziler olabilio,o tarz bişi var mı?Yoksa ipe ipe vize için çek konsolusluğuna mı başvurmam gerekiyor?Bu konu hakkında bilgisi olan var mıdır?
12 Eylül 2007 19:23 ~ 12 Eylül 2007 19:23
volki01
Ben de Budapeşte'deyim kısmet olursa ocak 26 da. Senin gibi aklı fikri Prag'a gitmek olan biri olarak araştırmalarımda hep oturma izninizi alın ve istediğiniz gibi serbest dolaşım hakkınızı kullanın dediler. Herşey üfürükten mi ibaret acaba...
13 Eylül 2007 23:05
zeze
2007-2008 dönemi portekiz-lizbona gidecek varmıı??
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/10095
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!