ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  yurtdışı eğitim & erasmus exchange  erasmus2007/2008 dönemleri gidecekler

Sayfalar: 1  2  3  4  5  12  13  14  21  22  23  24  25  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 181 - 195

nemesismls
nemesismls
şimdi arkadaşlar elektronik bilet daha uygun oluyor fiyatı aslında koçanlıya nazaran mesela benimkisi mecburen koçanlı bilet istanbul-münih arası (cagliariye münih aktarmalı gidiyorum) çünkü bir sorun mu ne varmış sistemde bana e-bilet fiyatına koçanlı verdi mecburen , e- veremedi,ama münih-cagliari arası e-bilet benimki de
~ 433 gün   mesajın adresini al  

gaea
gaea
benimki de gece uçuşu.. hepsini tek tek inceledik, baktık aktarmalılar 8-9 saat..bir de üstüne en az 2 kat pahalı.. gündüz yazsa bile garantisi yok.. delayed yazdığı an hem giden parana yanarsın hemde gece bi saatte indiğine..o yüzden aldırış etmemeye karar verdim, direk ama gece olanı tercih ettim.. italyadan vize alıp ilk olarak başka bi ülkeye giriş yapmakta korkuttu gözümü açıkçası.. saatlerce uçacağıma gece iner havaalanındaki bi yere oturur sabahlarım diye düşündüm ki ztn vize kontrolunden geçip bavulları almak vs en az 2 saat gibi geliyor bana.. sabah olunca gider uyurum hiç mi uykusuz kalmadık:)

priene demis ki:

ok içimi rahattlattın.bende otobüs bileti gibi bişey bekliyordm çünkü. yalnız pegasusun yurtdışı uçuşları sınırlı die biliyorum. gerçektende baya ucuz bulmuşsun.. bizim şimdide gündüz uçuşu bulma sorunumuz var..sadece gece inenler kalmışş.. gecede yolumuzu nasıl buluruz allaha kalmış.. aksilikler şimdiden başladı yani..

~ 432 gün   mesajın adresini al  

enigmasis
enigmasis

evet arkadaşlar bende bu konuyu çok merak ediyorum..shengen vizesini;shengen ülkesi olmayan bir ülkeden nasıl alabiliriz alamazsak başka çözüm yolları var mıdır..

kızkulesiprensesi demis ki:

arkadaşlar bu arada shengen vizesini,shengen ülkesi olmayan bir ülkeden nasıl alabileceğimiz konusunda bilgisi olan var mı ? ben polonya'ya gidicem de.. bir de ucuz uçak bileti bulabileceğimiz turizm acentası ya da bilet sitesi biliyorsanız,bana da söyleyinn :( :P

priene
priene
bende öle yapacağım artık. havaalanında kalmayı göze aldımm. yalnız senin en azından direk gidiş. bizimki hem pahalı, hem budapeşte aktarmalı,hem gece iniş.. bizim heryerden kapalı bahtımız.. buna rağmen bulabildiğimiz en uygunu buydu. 18,19 saat uçuşlarda varmesela hemde baya pahalı...

hakantuna
hakantuna
Merhaba nemesismls Biz bütün belgeleri gönderdik . Karşıdan davet mektubunu bekliyoruz şimdi . Bu süre zarfında düşünmeye vaktimiz oldu . Ya biz ne kadar illet bi yere gidiyoruz sonradan farkettik . Ada kelimesi beni ürkütüyor valla . Uçak bileti ararsın bulamassın . Ev fiyatlarına bakarsın .Herşey ultra lüks . Eğer yurtta kalamazsak ev bulmak çok büyük problem çıkaracak gibime geliyor . Seni bilmiyorum tabi çok önceden başvurduğun için ve sanırım konumundan dolayı daha farklı olur senin için ama bizim gibiler için durum biraz hayal kırıklığı yaratır cinsten . Gİtmeden daha hesapladığımız problem sayısı 10 u geçti . Bilmiyorum ama kendimizi büyük bi macera içinde bulucaz herhalde. karşı tarafında rahatlığı sinir bozucu olmaya başladı bizim için . Görkemden duyduğum kadarı ile birlikte kalmayada hoş bakmıyosun . Oraya başka giden duydun mu peki ? Amacım türk birliği yaratmak değil tabi ki ama yine belli başlı problemleri kolaylaştırmak için işe yarayabilir.Birde adamların attığı mail de şöyle birşey yazıyordu . yurt 10 eylüle kadar gelenler içindir tarzında anlam veremedim .

nemesismls
nemesismls
şimdi şöyle söyleyim hakantuna; ben 25 nisanda yolladım bütün belgeleri, daha yeni geldi kabul mektubum,ki ısrarla mail atmama rağmen henüz learning agreement ım bile gelmedi düşün yani temmuz 25 inde 3 ay olacak daha learning agreement yok!!!!! ve periodik olarak da mail attığım halde:))şimdi ben bunları buraya yazıyorum (ki önceden atmış olduğum buraya yazdığım yazıalra bakacak olursan benim de aklıma takılan bir sürü soru işareti var maalesef:((-bazıları yardımcı olmaya çalışıyorlar bazıları da paniklediğimizi düşünüp dalga geçiyorlar sanırım:))ama seni çok iyi anlıyorum inan çünkü maalesef cagliari ye gidenler şanslı değiliz karşı tarafın ab ofisi aşırı sorumsuz(ben bi ara telefon açtım vizeye başvuracam 2 al oldu yollayın artık dedim de ancak kabulu lütfenttiler)onun dışında accomodation için (bir ara bana yurtta kalacaksın tamam hatta adını da .... yyurdu dedi karşıdaki görevli ama) vizeden nerde kalacağına dair kabul de istiyorlar:((ve cagliari henüz böyle bir teyid yollamadı ben mail attım cvp yok siz de atın derim ben:((ev tutma konusuna gelince gönlüm yurtta kalmaktan yana lakin bir terslik olursa mecburen ev tutmayı düşünürüm 2-3 kişiyle ,bir de benim konuma gelince şöyle bir durum var:bence siz görkemle canınızı fazla sıkmayın sonuçta lisanssınız ve benim gibi 1 yıl kalmayacaksınız yani minimum problemle karşılacağınıza eminim:))bana gelecek olursak;önceden de dediğim gibi master ım şuan ders dönemim çoktan bitti ve karşı tarafla yapılan(learning harici anlaşmadan bahsedyiorum) anlaşmaya göre iki prof. arasında karşıdaki prof.un proje asistanlığını yaapacağım ve tez yazacağım yani açıkcası bütün bunlar için baya steril bir ortama ihtiyacım olacak:)))ama bulabilir miyim şüpheli,gerçi ben bunları şuan için pek kafama takmıyorum(yıllardır yurtta kalmışlığım var lisede falan )o yüzden her türlü güçlüğe katlanırım gibi sanki eheh:))siz de canınızı sıkmayın ama dediğim gibi bizler için önenmli olan vize şuan onun içinde sürekkli sıkıştırıp mail atın hatta telefon açın anna maria ya (koordinatöre)not: benim de yyurt için teyit almam lazım /bir de acep onun orjinali mi lazım?:P

nemesismls
nemesismls
http://www.ersucagliari.it/index.php?option=com_contact&catid=77&Itemid=3 , bütün yurtların olduğu sayfa bu da ayrıca cagliari deki faydası olur belki (ordaki sekretere falan mail atarsın)

+gothicmetal+
+gothicmetal+
ey ne guzel yahuuuuu

hakantuna
hakantuna
Bende her fırsatta mail atıyorum bunlara . Çoğu zamanda cevap geliyor fakat cevaplar seninde tahmin edeceğin gibi tatmin edici değil . İşte biz öğrenince haber vericez ben asistanıma forward ediyorum o sana yazacak işte bla bla bla tarzında şeyler. Bunlar bişey ifade etmiyor tabikide .Ya adamlar bi yazar belgeleriniz geldi . Filan falan die .Adamlar onu bile sallamıyolar. Neyse bence biz bu ev işini düşünmeliyiz . Çünkü her an adamlar kelek yapabilir gibi me geliyor .Tabi ki de en güzeli bizim için yurt olur .Hem masrafları hem sosyal yönü açısında dil vesaire için .Ama nezih bi ortam arıyosan en güzeli ev olur senin açından . Mecbur kalırsak şüphen olmasın görkemde bende tamiz çocuklarızdır .Ses gürültü yapmayız pislik dağınıklık olmaz . Yurt olmasza mecbur bişeyler bakıcaz . Neyse artık olan oldu başımıza gelene razı olucaz .Ben bunları sıkıştırmaya devam edicem .Neredeyse hergün yazıyorum .Bu arada l.a . leri sorun etmene gerek yok bence sonuçta 6 ay önceden de sanırım işlemlere başlamazlardı bunlar ne kadar erken göndermiş olsanda bi dönemleri olması lazım kabullerin Tabi biz bu dönemi minumuma çekmek için çabalıyoruz .
 1   ~ 431 gün   mesajın adresini al  

viorith
viorith
sanki bu erasmus iki ucu poklu değnek gibi yahu.tamam iyi güzelde denklik kabul edilemiycek 2tane fark ders var kafadan onlar bi alttan gelicek.zaten oraya gidince ortalama da düşücek.e bi de ortalamayı tuturamıyınca okul uzarsa fln gibi bi ton şey.baya riskli gibi
 1   ~ 430 gün   mesajın adresini al  

t_men
t_men
ii günler arkadaslar litvanya VGTU ye gidecek olan varmı. vizede sorun cıkartıyolarmı belke olarak nelr istiyorlar biri bana yarımcı olursa sevinirim
~ 429 gün   mesajın adresini al  

erman...
erman...
2007/2008 in ilk döneminde TU/e ye mimarlık bölümüne gidiyorum.Daha önceden eindhovena gitmiştim ama 4 5 günlük kısa bir tatildi sadece...Benim merak ettiğim ulusal ajansın verdiği aylık 500€ nun üzerine bizim ne kdar ek yapıcağımız..Yani kaba taslak 1 aylık bir yeme iiçme ulaşım gibi ihtiyaçlar bize ne kadara malOlur... ?

priene
priene

TU? hangi ülke?, hangi şehir?

eterc demis ki:

2007/2008 in ilk döneminde TU/e ye mimarlık bölümüne gidiyorum.Daha önceden eindhovena gitmiştim ama 4 5 günlük kısa bir tatildi sadece...Benim merak ettiğim ulusal ajansın verdiği aylık 500€ nun üzerine bizim ne kdar ek yapıcağımız..Yani kaba taslak 1 aylık bir yeme iiçme ulaşım gibi ihtiyaçlar bize ne kadara malOlur... ?

eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
bugün elime acceptance letter ım geldi yuppiiii ama sırada ne var bilmiyorummm :(

erman...
erman...
TU/e: Technische Universiteit Eindhoven

Hollanda'nın 3 Teknoloji üniversitesinden biri....
~ 428 gün   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  12  13  14  21  22  23  24  25  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 181 - 195

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008